Google Drive Android için Öneriler ve İpuçları

Google Drive üzerinde bilmediğiniz ve kenarda köşede kalan özellikleri ortaya çıkarıdğımız ipucu ve öneriler yazımıza mutlaka göz atın.

Google Drive Android için Öneriler ve İpuçları

Bilgisayar, laptop ve mobil cihazlarımız üzerinde kullanabildiğimiz bulut dosya depolama servisleri arasında en popülerlerden bir tanesi olan Google Drive'ın Android versiyonu ile yapabileceğiniz bazı işlemleri listelediğimiz "Google Drive Android için Öneriler ve İpuçları" yazımızın tamamını okuyarak daha önce farketmediğiniz özellikleri keşfedebilirsiniz.

Bir çok bilgisayar ve mobil cihaz kullanıcısının yeni yeni kullanmaya başladı fakat uzun süredir hizmet veren bulut dosya depolama servisleri, günümüzün en popüler servislerinden bir tanesi. Disklerimizdeki yeri işgal etmeden internet üzerinde istediğimiz dosyaları, şarkıları, videoları, fotoğrafları ve dökümanları yedekleyebilmemizi sağlayan servisler dendiğinde ise aklana gelen ilk isimler Google Drive, Dropbox, Yandex.Disk ve OneDrive oluyor. Hem PC hem de mobil cihazlar üzerinde kullanabildiğiniz servisler pek çok özellik ve ayrılacak sunmakla birlikte, çok detaylı fonksiyonları sayesinde kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor. Eğer bulut dosya depolama servisi olarak Android telefon ve tabletleriniz üzerinde Google Drive'ı kullanıyorsanız, yazımız içerisindeki öneri ve ipuçlarını kontrol ederek daha önce kullanmadığınız ama işinize çok yarayacağını düşündüğünüz özellikler keşfetme şansınız bulunuyor.

Dökümanlara Kamera ile Kolayca Resim Ekleyin

Google Drive'ın son Android güncellemesi ile birlikte gelen bu özellik pek kullanıcının uzun süredir beklediği ve oldukça yararlı olacak bir özellik. Google Dokümanlar üzerinde çalışırken Android telefon ve tabletlerinizin galerisinden ya da direkt olarak kamera ile yeni fotoğraf çekerek dökümana ekleyebiliyorsunuz.

Yeni özelliği kullanarak dokümana resim ekleyebilmek için Dokümanlar açıkken önce sağ üstteki artı işaretine ve sonrasında da galeri ya da kamera seçeneklerinden bir tanesini seçerek resim ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Google Drive Dosyalarınızı Cihazınızın Hafızasına Kaydedin

Google Drive üzerinde yedeklediğiniz tü dosya ve dökümanları bilgisayar ya da mobil cihazlarınızda da tutma zorunluluğunuz olmadığı için önemli bi depolama alanı avantajı elde edebilmeniz mümkün. Fakat kimi dosya ve dökümanlar ki, hem çok önemli hem de cihazlarınızın içerisinde de yedeklemeniz sizin için yararlı olabilir. Bu gibi durumlarda oldukça efektif olan Google Drive, Android uygulaması üzerinden istediğiniz dosya ve dökümanları seçerek kolayca telefon ya da tabletinizin içerisine kaydolmasını sağlayabiliyorsunuz.

Dosyave dökümanlarınız Android cihazlarınıza kaydedebilmek için yapmanız gereken ilk olarak istediğiniz dosyanın üzerine uzun süreli basılı tutmak. Basılı tuttuğunuzda dosyayı seçmiş oluyorsunuz. Seçilme işlemi olduğunda aşağıda ufak bir çubuk çıkıyor. Bu çubuktaki pinleme tuşuna dokunarak kayıt işlemini tamamlayabiliyorsunuz. Pin tuşu yukarıdaki görselde mor ok ile gösteriliyor. Bu işlemin en önemli avantajlarından bir tanesi, kaydettiğiniz dosya ve dökümanları internet bağlantınız olmasa bile offline olarak açabiliyor olmanız.

Drive Dökümanlarınızı E-posta ile Gönderin

Google Drive üzerinde bulundurduğunuz tüm dosya ve dokumanları Gmail uygulaması üzerinden göndereceğiniz e-postalara bir kaç saniye içerisinde eklemeniz mümkün. Böylelikle Drive'da bulundurudğunuz dosya ve dokümanların paylaşımını kolaylaştıran Google, paylaşımda bulunabilmek için Google Drive'a zorunlu giriş yapma işlemini ortadan kaldırıyor.

Eğer hem Gmail hesabınızı hem de Drive hesabınızı çok aktif olarak kullanıyorsanız bu özellik çok işiniza yarayacaktır diye düşünüyorum. Gmail Android uygulaması üzerinde e-posta gönderirken yukarıdaki ek ikonuna tıklayarak Drive'dan ekle'yi seçmeniz yeterli. Burada istediğiniz Drive dosya ve dokümanınızı seçerek göndereceğiniz e-postunuza kolayca ekleyebilirsiniz.

Google Drive Dosyalarınız Üzerinde Yapılan Değişiklikleri Takip Edin

Bu ipucu Google Drive'ı iş arkadaşları ya da diğer kişiler ile ortak olarak kullanan kişiler için daha yararlı olabilir. Google Drive üzerinde birden fazla kişi ile çalıştığını dokümanlarınız üzerinde gerçekleştirilen işlem ve değişiklikleri görebileceğinizi bilmiyorsanız artık öğrendiniz. Hanki kullanıcının ne zaman işlem yaptığınız görüntüleyen etkinlik kısmına gidebilmek için Drive uygulaması anasayfası üzerinde sağ üstteki menüye gelerek en alttaki ayrıntılar bölümüne gelmeniz gerekiyor.

Ayrıntılar kısmına geldiğinizde karşınızıa yukarıdakine benzer bir ekran görünümü çıkacak. Kişisel Drive'ım dan almış olduğum bir ekran görüntüsü olduğu için farklı bir kişinin işlemi gözükmüyor. Fakat siz farklı kişiler ile aynı dosyalar üzerinde çalışıyorsanız bu ekranda diğer kullanıcılarında ne zaman ve hangi dosya üzerinde değişiklik yaptığınız bu sayfada görebilmeniz mümkün.

Fotoğraflarınızı Otomatik Olarak Google Drive'a Yedekleyin

Pek çok bulut depolama servisinin ücretsiz olarak sunduğu fotoğraf yedekleme özelliği Google Drive üzerinde de bulunuyor. Tek bir basit ayar yaparak, Android telefon ve tabletleriniz üzerindeki tüm çekilen ve çekilecek olan resimlerin Google Drive hesabınıza yüklenmesini sağlamak mümkün. Böylece fotoğraflar cihazınızın hafızasından kullanmıyor ve size uygulama ya da diğer işler için daha fazla depolama alanı kalıyor.

Gerekli otomatik yedekleme işlemini aktif hale getirebilmek için Google Drive'a girmenize bile gerek yok. Android cihazlarınızın menüsünden Google Fotoğraflar uygulamasına girerek ekranın üst kısmında bulunan otomatik yedekleme seçeneğini açık olarak değiştirmeniz gerekiyor. Eğer zaten aktifse resimleriniz otomatik olarak Drive'da yedekleniyor demektir. Tam olarak ne yapmanız gerektiğini üstteki ekran görüntüsünde net olarak görebilirsiniz.

Android Telefonum Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?

YORUMLAR