Google Chrome Uzantıları Nasıl Kurulur ve Kaldırılır?

Google Chrome uzantılarını kurmak ve kaldırmak için takip etmeniz gereken tüm adımlara rehberimizde değindik!

Google Chrome Uzantıları Nasıl Kurulur ve Kaldırılır?

Google Chrome’un sahip olduğu uzantılar desteği sayesinde onu kendi kapasitesinin çok ötesine taşımak mümkün. Bu uzantılar sayesinde kullanıcıların ihtiyaç duydukları pek çok özellik popüler web tarayıcısının içerisine eklenebiliyor ve bu sayede Google’ın geliştirme sürecinin beklenmesine gerek kalmıyor. Ancak bu durum bazen biraz karmaşık olabildiği için sizlere Google Chrome uzantıları nasıl kurulur ve kaldırılır sorusunun cevabını adım adım vermeye çalışacağız. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen başlayalım.

Tabii ki bu iş için ilk olarak bilgisayarınızda Google Chrome’un yüklü olması gerekiyor. Yüklemek için aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz.

Bu rehberimizde örnek bir uzantı olarak internetteki engelleri aşmamıza yardımcı olan Spotflux’u kullandık. Dilerseniz buraya tıklayarak uygulamanın inceleme sayfasına gidebilir, orada yer alan “Google Chrome uzantısı olarak “ seçeneğini kullanarak az sonra göreceğiniz uzantı sayfasına geçiş yapabilirsiniz.

Dileyen kullanıcılarımız elbette beğendikleri bir Chrome uzantısını https://chrome.google.com/webstore/category/extensions adresine giriş yaparak bulabilir ve onu da ekleyebilirler.

İlk adımımızda Spotflux’u kurarak devam edeceğiz. Aradığınız eklentiyi bulduğunuzda, onun yanında yer alan “Chrome’a Ekle” seçeneğine tıklayarak devam etmeniz gerekiyor.

Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza bir uyarı penceresi daha çıkıyor ve bu pencerede yer alan “Ekle” butonuna tıklayarak hemen bir sonraki adıma geçiyoruz.

Uzantımız eklendiğinde artık sağ üst bölümde bir uyarı açılacaktır. Her uzantı bu uyarıyı açmamakta ancak pek çoğunun ilk kurulumda size bir bildirim verdiğini buradan gözlemleyebilirsiniz.

Sıra geldi uzantımızı kaldırmaya. Bunun için ilk olarak sağ üstteki çekmeceye tıklıyoruz ve buradaki “Diğer araçlar” kısmından “Uzantılar” seçeneğine gelerek tıklıyoruz.

Uzantımız burada yer alırken onu kaldırabilmek için iki farklı opsiyonumuz var. Bir tanesi “Etkin” seçeneğinin yanında yer alan kutucuk. Bu kutucuğun tıkını kaldırdığınızda uzantı tamamen kaldırılmayacaktır ancak devre dışı bırakılacaktır. Daha sonra kullanmayı düşündüğünüz uzantıları bu şekilde deaktive edebilirsiniz.

Yanında yer alan çöp kutusu işareti ise uzantıyı tarayıcımızdan tamamen kaldırmak ve silmek için kullanılabiliyor.

Çöp kutusu işaretine tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan uyarı penceresinde yer alan “Kaldır” butonuna da tıkladığınızda Chrome’unuzda o eklentiden hiç bir parça kalmayacaktır.

Tüm işlemler bu kadar. Artık dilediğiniz gibi Google Chrome’unuza uzantılar kurabilir ve kaldırabilirsiniz. Tabii ki bu arada hala Chrome kullanmıyorsanız aşağıdaki bağlantılardan indirmeyi de unutmayın.

YORUMLAR