Google Chrome Android Geçmiş Temizleme Nasıl Yapılır?

Android telefon ve tabletlerinizdeki Google Chrome web tarayıcısının geçmişini silmek için yapmanız gerekenler rehberimizde.

Google Chrome Android Geçmiş Temizleme Nasıl Yapılır?

Zaman zaman mobil cihazlarımızın başka kişiler tarafından kullanılabilmesi mümkün hale geliyor ya da çeşitli hırsızlıklar, kayıplar neticesinde istemediğimiz kişilerin eline geçebiliyorlar. Dolayısıyla Android cihazlarımızda bulunan Google Chrome web tarayıcısının geçmişinin ara ara temizlenmesi bu tip durumlarda kişisel verilerimize erişimi daha zor hale getirecektir. Bu yazımızda başarılı bir şekilde Android Google Chrome'un tarihçesini nasıl temizleyebileceğinize bir kaç adımda değineceğim.

Tabii ki uygulamayı henüz kullanmıyorsanız Android'de en iyi internet gezintisi deneyimini yaşamak için indirmeyi unutmayın.

İlk olarak Android Google Chrome uygulamamızı açıyoruz ve daha sonra sağ üst bölümde bulunan açılır menü üzerine tıklıyoruz. Bu menüye tıkladığınızda karşınıza 5. sırada "Geçmiş" adlı buton çıkacaktır. Bu butona basarak web tarayıcımızın geçmiş bilgilerinin kaydığı tuttuğu kısma erişiyoruz.

Geçmiş bölümünde şimdiye dek gezdiğiniz web sitelerinin bir listesini bulabilir ve dilerseniz yanlarında bulunan "X" butonlarına basarak sadece seçmek istediklerinizi silebilirsiniz. Ancak tümüyle bir temizleme işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız tek yapmanız gereken en alt bölümde bulunan "Tarama Verilerini Temizle..." butonuna basmak.

Butona bastığınızda bu defa hangi verileri temizlemek istediğinize dair kutucuklar karşınıza çıkacaktır. Bu kutucuklarda yer alan bilgileri açıklamak gerekirse;

Göz atma geçmişini temizle: Girdiğiniz web site adreslerinin listeden kaldırılması
Önbelleği temizle: Sitelerden indirilen görsellerin ve diğer bilgilerin tamamen kaldırılması
Çerezleri, site verilerini sil: Çerezler ve tanımlama bilgilerinin silinmesi
Kayıtlı şifreleri temizle: Kaydedilmiş olan şifrelerin kaldırılması
Otomatik doldurma verilerini sil: Form otomatik doldurma bilgilerinin kaldırılması

Bu kutucuklardan istediklerinizi seçtikten sonra ekranın sağ alt kısmında bulunan "Sil" butonuna basarak tüm işlemleri tamamlayabilirsiniz. Bu aşamada gerçekleştirilen silme işleminin herhangi bir şekilde geri dönümü olmadığı için dikkatli olmalısınız.

Aynı zamanda Android Chrome üzerindeki geçmiş silme işleminin aynı kullanıcı ile giriş yaptığınız diğer cihazlardaki tüm Chrome tarayıcılar için de geçerli olacağını aklınızdan çıkarmamalısınız.

YORUMLAR