Google Arama Motorunu Kullanmamak İçin 4 Mantıklı Sebep

Eğer biraz kişisel bilgilerinize önem veren ve güvenliğinizi ön plana alan bir PC kullanıcısı olsaydınız Google Arama motorunu varsayılan olarak seçmekten hemen vazgeçerdiniz. İşte sebepleri...

Google Arama Motorunu Kullanmamak İçin 4 Mantıklı Sebep

Bugün, cep telefonumuzdan, arabamızdaki radyonuza kadar Google günlük yaşamımızın bir parçası olmuş durumda. Elbette tabletlerimizi ve PC’lerimizi bu listeye eklemiyorum bile, onların da sahibi biz değiliz, Google. Sadece ABD’de kullanıcıların yüzde 64’ü günlük arama motoru olarak Google’ı kullanıyorlar. Dolayısıyla Chrome’da varsayılan tarayıcıları olmuş durumda.

Ama aslında eğer biraz kişisel bilgilerinize önem veren ve güvenliğinizi ön plana alan bir PC kullanıcısı olsaydınız Google Arama motorunu varsayılan olarak seçmekten hemen vazgeçerdiniz. Neden mi? Ben size bunun için 4 sebep gösterebilirim.

Google Arama Motoru Sizi İzlemesin

Google’ın kötü bir huyu var, arama verilerimizi arşivliyor. Bunu önemsemeyenler olabileceği gibi mutlaka fikrinden bile rahatsız olanlarımız vardır. İnternette birinin bizi izliyor olması, sosyal mecralarda arkadaşlarımızın bizi izliyor olmasından biraz daha farklı bir durum. Tanıdığımız sunucularda arama alışkanlıklarımıza göre sınıflandırılmak kimse istemez. VPN kullanmak istemiyor ancak arama alışkanlıklarınızın da kayıt altına alınmasını istemiyorsanız işte hemen faydalanabileceğiniz bir kaynak.

Wolfram Alphayı Keşfedin Daha Teknik Arama Yöntemleri Geliştirin

Yaptığınız aramaların Google tarafından arşivlenmesini hem istemiyor hem de daha net ve nokta atışı sonuçlar bulmak istiyorsanız Wolfram Alpha’yı denemelisiniz. Wolfram Alfa, Google’dan daha zeki bir arama motoru olarak yükselen bir değer olarak gösteriliyor.  

Wolfram Alpha aramanızı kategorilere göre yapmanızı sağlıyor ve bunun için de 32 farklı kategori seçeneği sunuyor. Bu sayede aramanıza daha hızlı ve en önemlisi arşivlenmeden ulaşabiliyorsunuz. Bir arama motorunun aslında nasıl olması gerektiğinin güzel bir örneği olan Wolfram Alpha’yı deneyin derim.

Deep Web’de de arama yapın

Elbette bunu orada kendinizi kaybedin anlamında söylemiyorum. Eğer aramanızı derin web’de yapıyorsanız zaten güvenliğiniz için tüm önlemleri alabilmişsinizdir var sayımından yola çıkıyorum. Eğer hiçbir önlem almadan bu mecraya bulaşıyorsanız vay halinize. Deep web üzerinde daha net, yasaksız ve sansürsüz gündeme ulaşabilme şansınız çok fazla. Ancak n-bunun için elbette TOR tarayıcı kullanmak zorundasınız. Google’ın ulaşamadığı derin web özel bir tarayıcı olan TOR ile bambaşka bir bilgi kaynağı olabilir. Ancak uyarmadı demeyin, daha çok bilginin sizi nereye götüreceğini kestiremiyorsanız burada uzak durmanızı tavsiye ederim. TOR nasıl kullanılır merak ediyorsanız sizi bu makaleye doğru alalım.

Daha İyi Video Arama Sonuçları İçin BING Kullanın

Microsoft Bing’in aslında pek çok yönüyle Google Arama’dan daha üstün olduğunu biliyor muydunuz? Ancak popüler olmak bazı gerçeklerin de göz ardı edilmesine yol açabiliyor. Bu gerçeklerden biri de Bing’in Google’dan daha iyi video aradığı ve sınıflandırdığı.

Bing’in Video arama arayüzü Google’ın sunduğundan çok daha kullanışlı ve detaylı. Üstelik arama filtreleri kullanmanıza izin de verebiliyor.

Google Bizi Takip Etmesin Diyorsanız İşte 4 Süper Alternatif

Tor ve Tails Nasıl Kullanılır? Web'in Karanlık Tarafına Göz Atmak İsteyenlere Güvenlik Önerileri

YORUMLAR