Gizli E-Posta Nasıl Gönderilir?

Gizli e-posta gönderme nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden internet kullanıcıları için çeşitli yöntemlerin yer aldığı ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Gizli e-posta gönderme işleminin gerçekleştirilebilmesini sağlayan çeşitli hizmetler bulunuyor. Bu hizmetler sayesinde geçici olarak e-posta oluşturabilir ve kişisel bilgilerinizi vermeden e-mail gönderebilirsiniz. Peki, söz konusu işlem için uygulanabilecek yöntemler neler?

Günümüzde internette yer alan hemen her servisi kullanabilmek için bir e-posta bilgisi isteniyor ve denk geldiğimiz her internet sitesine bilgilerimizi vermek, spam e-posta başta olmak üzere istenmeyen sorunlara neden olabiliyor.

Pek de güvenmediğiniz bir internet sitesine üye olduktan ve kişisel bilgilerinizi verdikten sonra alakalı ya da alakasız pek çok e-postanın gelen kutunuza düştüğünü fark etmişsinizdir. İşte tam da bu sorunların önüne geçebilmek adına sizlere geçici e-posta oluşturma ve gizli e-mail gönderme yöntemleri hakkında bazı bilgiler vereceğiz.

Not: Anonim e-posta gönderme işlemini yapan kullanıcıların IP adresleri tespit edilebilir.

Gizli E-Posta Gönderme Yöntemleri

  • Kişisel bilgilere yer vermeden e-posta oluşturma
  • GuerrillaMail
  • Anonymousemail
  • ProtonMail
  • Temp Mail

Yukarıda gizli e-mail göndermek için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Listede yer alan yöntemlere dair detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca en başarılı e-posta hizmetlerinin neler olduğunu merak ediyorsanız en iyi e-posta uygulamaları listesine de göz atabilirsiniz.

Kişisel Bilgilere Yer Vermeden E-Posta Oluşturma

Kişisel bilgilerinize yer vermeden e-posta oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için Gmail, Yandex Mail ya da alternatif bir e-posta servisine giriş yapın. Kayıt olma sürecinde kendi bilgilerinizi kullanmadan, bir e-posta adresi oluşturun.

Bu sayede oluşturduğunuz e-posta adresini güvenmediğiniz ya da kişisel bilgilerinizi paylaşmak istemediğiniz internet sitelerinde kullanabilirsiniz. Bu sayede e-posta adresiniz güvende kalacaktır. Yine bu e-posta adresinden başkalarına e-posta gönderdiğiniz durumlarda kişisel bilgileriniz sistemde yer almayacağı için gizli e-posta göndermiş olacaksınız.

Apple kullanıcıları, geçtiğimiz aylarda sisteme eklenen Apple ile Giriş Yap özelliğini kullanarak her serviste ayrı bir e-posta adresi oluşturarak anonim bir gezinti sağlayabiliyor. Eğer iPhone, iPad ya da Mac kullanıcısı iseniz bu adımları izleyerek de gizliliğinizi korumanız mümkün olacaktır.

GuerrillaMail ile Gizli E-Mail Gönderme Adımları

  • GuerrillaMail sitesini görüntüleyin.
  • Compose sekmesine tıklayın.
  • "To" bölümüne Alıcının e-posta adresini yazın.
  • "Subject" bölümüne e-postanın konusunu girin.
  • Büyük kutucuğa ise e-posta içeriğini yazın.
  • 150 MB'a kadar dosya yükleyebilirsiniz.
  • Göndermek için "Send" butonuna basın.

Gizli e-posta gönderebilmenize imkân tanıyan hizmetler arasında GuerrillaMail de bulunuyor. Hizmet üzerinden e-mail gönderebilmek için öncelikle hizmetin web sitesini ziyaret edin. Daha sonra compose sekmesine tıklayın. Bir sonraki aşamada "To" bölümüne alıcının e-posta adresini yazın.

Göndermek istediğiniz e-posta adresini yazdıktan sonra "Subject" bölümüne konuyu belirleyin. Sayfada yer alan büyük kutucuğa ise e-posta içeriğini yazın. Aynı sayfada ayrıca 150 MB'a kadar dosya yükleyebilmenize imkân tanıyan buton da bulunuyor.

İçeriği hazırladıktan sonra "Send" butonuna basabilir ve böylelikle e-postanın istediğiniz kişiye gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Anonymousemail ile Gizli E-Mail Nasıl Gönderilir?

  • Anonymousemail sitesini açın.
  • "To" kısmına alıcının e-posta adresini yazın.
  • "Subject" bölümüne konuyu girin.
  • E-posta içeriğini yazın.
  • Gerekli bilgileri girdikten sonra "Send e-mail" butonuna basın.

Söz konusu işlem için kullanabileceğiniz bir diğer hizmet ise Anonymousemail'dir. Popüler hizmet üzerinden gizli e-mail gönderebilmek için öncelikle hizmetin web sitesinde yer alan "To" bölümüne alıcının e-posta adresini yazmanız gerekiyor. Daha sonra "Subject" bölümüne konuyu girebilir ve e-posta içeriğini yazabilirsiniz.

Gerekli olan bilgileri girdikten sonra "Send e-mail" butonuna basabilirsiniz. Bu adımı uygulamanız hâlinde e-posta, "To" kısmına yazdığınız adrese gönderilecektir.

ProtonMail

Uçtan uca şifreleme teknolojisini destekleyen ProtonMail, kullanıcıların güvenli bir şekilde e-posta gönderebilmesine imkân tanıyor. Veri ihlallerine karşı koruma sağlayan hizmet, diğer kişilerin e-postalarınıza erişememesini sağlar. Modern bir arayüze sahip olan hizmetin kullanımı da oldukça basit.

Temp Mail

Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan TempMail, internet kullanıcılarının geçici e-posta adresi oluşturabilmesine imkân tanıyor. Başarılı hizmet hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için Temp Mail nedir, nasıl kullanılır sorularını yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Peki siz bu rehberde yer alan içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Başka Birisine Ait E-Posta Adresi Nasıl Bulunur?
NASIL YAPILIR

Başka Birisine Ait E-Posta Adresi Nasıl Bulunur?

'[email protected]' gibi mail adresleri bir akımdı, neyse ki geçti. Artık insanlar e-posta adreslerini seçerken isim ve soy isimlerinden oluşmalarına dikkat ediyorlar.

YORUMLAR