Foursquare'e Yeni Mekan Nasıl Eklenir?

Popüler sosyal ağ Foursquare'e nasıl yeni bir mekan ekleyebileceğinize dair rehberimiz hazır.

Foursquare'e Yeni Mekan Nasıl Eklenir?

Akıllı telefonlarımızın olmazsa olmaz uygulamalarından biri olan Foursquare, değişen konseptiyle yepyeni bir ivme kazandı. Swarm ile ayrılmasından bu yana mekan önerileri ve tavsiyeler üzerine kurulu bir yapıya bürünen ünlü sosyal ağa nasıl yeni mekan ekleyeceğinizi bu blogda anlatmaya çalışacağım.

Foursquare uygulamasına kayıtlı binlerce mekan bulunuyor. Buna rağmen gittiğiniz bir restorant, kafe, sinema ya da oyun salonuna ait bir sayfa olmayabiliyor. Dolayısıyla check-in yapıp bırakılan tavsiyeleri göremiyorsunuz. Mekan yeni açılmış ya da daha önce mekan ekleme girişiminde bulunulmamış olabilir. Bu noktada dilerseniz mekanı ekleme imkanına sahipsiniz. Nasıl mı? Görseller üzerinden birlikte bakalım. 

Foursquare'e Yeni Mekan Nasıl Eklenir?

Foursquare'e mekan eklemek sandığınızdan daha kolay. Öncelikle birçoğumuzun sıkça kullandığı sosyal ağın mekan ekleme sayfasına giriş yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecek.

- Burada eklemek istediğiniz mekanın adres bilgilerini girmeniz gerekiyor. Adres kısmını doğru bir biçimde girdikten sonra, eğer eklediğiniz mekan bir iş merkezi ya da plaza gibi yerlerin içinde bulunuyorsa 'Bu mekan başka bir mekanın içinde' kısmını işaretlemeyi unutmayın. Her şeyi hallettikten sonra mekanın konumu haritada görünecektir.

- İkinci görselde görünen mekan konumunu tam olarak belirledikten sonra iğneyi sürükleyin.

- Üçüncü görselde ise iletişim bilgilerini ve kategori bölümlerini görüyoruz. Eklemek istediğiniz mekanın Twitter adresi ve telefonunu girmeniz gerekecek. Kategori en kritik nokta. Foursquare uygulamasında sıralanan ve popüler olan mekanlar belli bir hiyerarşi içinde yer alıyor. Ana kategorilerin haricinde alt kategoriyi de eklemeyi unutmayın. Eğer kendi evinizi ekleyecekseniz 'Bu özel bir mekan' seçeneceğine tick koymayı da ihmal etmeyin.

Tüm işlemleri hallettikten sonra kaydet butonuna basarak mekanınızı Foursquare uygulamasına kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz. 

Dikkat etmeniz gereken diğer unsurlar: 

  • Daima doğru yazım kuralları ve büyük harfler kullanılmalı,
  • Adresler kent/ülke/bölgenin yerel posta yönergelerine göre şekillenmeli,
  • Kayıt için ayrıntılı ve doğru bilgi gerekli.

Foursquare Nedir, Nasıl Kullanılır?

Foursquare ve Swarm Arasındaki Fark Nedir?

YORUMLAR