Foursquare Nedir, Nasıl Kullanılır?

Foursquare nedir ve nasıl kullanılır içeriklerini kapsayan kapsamlı bir blog yazısı.

Foursquare Nedir, Nasıl Kullanılır?

2009 yılında Dennis Crowley ve Naveen Selvadurai tarafından kurulan Foursquare, kısa süre içinde dünya çapında büyük bir popülariteye ulaştı. Neredeyse tüm akıllı cihazlarda Facebook ve Twitter'dan sonra en çok kullanılan, olmazsa olmaz uygulamalar arasında gösterilen ve lokasyon bazlı sosyal ağ olma özelliği taşıyan bu hizmetin inceliklerini rehber niteliğinde bu blogda anlatmaya çalışacağım. 

Foursquare Nedir?

Foursquare, bulunduğunuz lokasyonu belirleyerek, çevrenizde hangi mekanların olduğunu görebildiğiniz bir sosyal ağ olarak uzun yıllar mobil platformlarda devam eden popülerliğini koruyor. Geçtiğimiz yıla kadar tek uygulama üzerinden check-in'de yapabildiğimiz mecra, bu özelliği Swarm'a taşımasıyla yeni bir konsept kazandı. Mevzubahis konsept iki farklı uygulamanın birbirine entegre biçimde çalışmasıyla oluşturuldu. Böylelikle Swarm üzerinden sadece check-in yapabilir hale geldik, Foursquare'de ise gittiğimiz mekanlarla ilgili tavsiyeleri okuyup istersek biz de tavsiye bırakabiliyoruz. 

Foursquare Nasıl Kullanılır?

Foursquare uygulamasının nasıl kullanılacağını fotoğraflar üzerinden anlatmaya çalışacağım.

- Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza gelen ana ekranda En çok tercih edilenler, Kahvaltı, Öğle Yemeği, Kahve, Akşam Yemeği, Tatlı, Gece Hayatı, Alışveriş ve Eğlence kategorilerini göreceksiniz. Burada en çok tercih edilenler bölümü özet niteliği taşıyor. O hafta hangi mekanlar meşhursa size onu tavsiye ediyor. Eğer güzel bir gün geçirmek istiyorsanız tavsiyeleri incelemenizi öneririm. Diğer bölümler ise zaman dilimine göre otomatik olarak size öneriler sunuyor. Örneğin öğle saatlerinde yemek yemek istiyorsanız o kategoride bulunan mekanlar karşınıza gelecek. 

- İkinci kısımda 'Burada' yer alıyor. Daha önce hiç seyahat etmediğiniz bir şehirdesiniz diyelim. Sokağa çıkıp Foursqure uygulamasını açtığınızda çevrenizdeki mekanlar sıralanacaktır. Bunların üzerine tıklayarak kullanıcılar tarafından bırakılmış tavsiyeleri okuyabilir, gitmek istediğiniz yeri seçmenizde kolaylık sağlayabilirsiniz.

- Üçüncü kısım ise Tavsiyeler'den oluşuyor. Uygulamada eklediğiniz arkadaşların beğenilerini ve yorumlarına göre mekan önerilerini bulabilirsiniz. Çevrenizin ilgi duyduğu yerler dikkatinizi mutlaka çekecektir.

- Foursquare uygulamasının sağ üst köşesinde tavsiye bırakmanız için bulunan bir buton olduğunu göreceksiniz. Oraya tıkladığınızda Swarm üzerinden yaptığınız check-in'ler listelenecek. Dilerseniz gittiğiniz yerlerle ilgili düşüncelerinizi uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz.

- Son olarak uygulamanın Profil kısmında ayarlar, takip ettiğiniz ve sizi takip eden insanlar bulunuyor. Uygulamayı bu bölümden kontrol edebilirsiniz.

Foursquare uygulamasının kullanım rehberine yer verdiğim bu blogda, uygulamayı genel olarak anlatmaya çalıştım. İndirmek istediğiniz taktirde aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

Foursquare ve Swarm Arasındaki Fark Nedir?

YORUMLAR