Firefox Tarama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Firefox Tarama Geçmişi Nasıl Temizlenir? sorunuzun cevabını rehberimizde adım adım yanıtladık!

Firefox Tarama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Mozilla Firefox web tarayıcısı her ne kadar geçmişteki popülerliğini biraz Chrome'a kaptırmış olsa da hala pek çok kullanıcının Firefox'u kullanmaya devam ettiği bir gerçek. Ancak bazen menüleri biraz karışık olan programa dair soru işaretleri de kullanıcıların aklında yer alıyorlar. Firefox tarama geçmişi nasıl temizlenir sorusu da bunlardan bir tanesi ve sizlere en kısa yoldan çözümü aktarmaya çalışacağız.

Firefox'u kullanmayanlar aşağıdaki bağlantıları kullanarak hem PC hem de mobil cihazlarına indirebilirler.

Firefox tarama geçmişini temizlemek için ilk olarak tabii ki programı açıyoruz ve ardından sağ üst bölümde bulunan menü butonuna basıyoruz. Butona bastığımızda ise karşımıza çeşitli seçenekleri barındıran bir menü çıkacak ve burada görebileceğiniz "Geçmiş" butonunu kullanarak ilgili bölüme geçiş yapıyoruz.

Geçmiş penceresi karşımıza çıktığında, "Yakın geçmişi temizle..." seçeneğine tıklayabilir yahut klavyemizden Ctrl+Shift+Del kombinasyonuna basabiliriz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi devam ediyoruz.

Geçmiş temizleme ekranında yer alan "Temizlenecek zaman aralığı" kısmını değiştirerek istediğimiz uzaklıktaki geçmişi temizleyebiliyoruz. Seçimi gerçekleştirdikten sonra "Şimdi temizle" butonuna basarak devam ediyoruz ve geçmişin temizlenmesini sağlıyoruz.

Bu bölümün "Ayrıntılar" sekmesine tıklayacak olursak daha fazla geçmiş detayının temizlenmesini de sağlayabiliyoruz. Eğer Mozilla Firefox tarayıcı geçmişinde varolan tüm geçmiş verilerinin tamamen temizlenmesini istiyorsanız hepsini seçmeyi ve daha sonra "Şimdi temizle" butonuna basmayı unutmayın.

Firefox tarama geçmişi temizleme özelliğini kullanmak bu kadar basit. İşlemlerin hoşunuza gitmeyebilecek tek tarafı kademeli bir silme aralığının bulunmaması ve ya bugünü ya da her şeyi silmek zorunda olmanız. Yine de iş göreceğini düşünüyorum.

Firefox'u tabii ki indirmeyi de unutmayın!

YORUMLAR