Facebook'ta Yapmamanız Gereken Ölümcül Davranışlar

Facebook milyonlarca kullanıcıyı bir araya getiren bir sosyal platform. Herkesin göz önünde olduğu bu devasa platformda yapmamanız gereken davranışları yazımızda bulabilirsiniz.

Facebook'ta Yapmamanız Gereken Ölümcül Davranışlar

Facebook çoğu kullanıcının hayatının merkezine koyduğu bir platform. Sürekli Facebook'a girme, arkadaşların eklediği fotoğraflara, yer bildirimlerine, durum güncellemelerine göz atma... Özellikle mobil cihazların da giderek yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar sosyal platformlara istedikleri zaman ve istedikleri yerde ulaşabiliyor.

Her ne kadar birbirlerine uzak olan kullanıcıları fiziksel olmasa da dijital olarak bir araya getirse de Facebook doğru kullanılmadığı zamanlarda bireylerin psikolojik yapıları üzerinde negatif etkiler bırakabiliyor.

Tamindir ekibi olarak Facebook'ta yapmanız halinde psikolojiniz üzerinde olumsuz etkiler bırakacağını düşündüğümüz tüm davranışları bu yazıda topladık. Eğer siz de bir Facebook kullanıcısıysanız ve bu sosyal platformun keyiften çok üzüntü verdiğini düşünüyorsanız işte yapmamanız gereken davranışlar;

1- Eski sevgilinizin fotoğraflarına bakmayı bırakın!

Zaten ne gerek var ki? Adı üzerinde "eski". Eski albümlerinizde sakladığınız ve eski sevgilinizle çektirdiğiniz fotoğrafları temizleme işlemine girişebilirsiniz. Bir tane bile bırakmamaya özen gösterin.

Buna ek olarak elbette o'nun da profilini sık sık ziyaret edip fotoğraflarına bakmamanız gerekiyor. Rahatlayacaksanız belirteyim, mükemmel bir hayatı falan yok sadece dijital ortamda "çok mutluyum" imajı yaratmaya çalışıyor! Herkes gibi...

2- Eski sevgilinizin yeni sevgilisini takip etmeyi bırakın!

Takip etmek derken arkadaş listesine eklemekten bahsetmiyorum ki bunu zaten asla yapmamanız gerek.

Gizli gizli gerçekleştirilen profil ziyaretlerinden bahsediyorum. Eski sevgili yetmezmiş gibi bir de eski sevgiliniz yeni sevgilisi çıktı değil mi? Psikolojinizi bozuyorsa bu tarz davranışlardan kaçının. Unutmayın ki hiçbir şey sizin akıl sağlığınızdan önemli değil.

3- Kaç kişinin doğum gününüzü kutladığını saymayı bırakın

Gerçekten Facebook üzerinden kaç kişinin doğum gününüzü kutladığı çok mu önemli? Bu kutlamaları oturup sayarsanız gerçekten psikolojinizi olumsuz etkilenebilir çünkü artık çoğu kullanıcı kutlama göndermeye bile üşeniyor. Hatta bir çoğu doğum günü bildirimlerini görmüyor bile.

Bu aşamada yapacağınız daha kötü bir şey varsa o da arkadaşlarınızın kaç doğum günü kutlaması aldığını hesaplamak ve kendinizinkiyle kıyaslamaktır.

4- Eski durum güncellemelerinizi okumayın

Elbette çok çok eskide kalanlardan söz ediyorum. Gerçekten bazıları utanç verici değil mi? Okumanız halinde kendinize "acaba o an aklımda ne vardı da bu utanç dolu güncellemeyi yaptım?" sorusunu sorabilir ve cevabı bulamayınca daha da sinir olabilirsiniz.

5- Siz olmadan gezen arkadaşlarınızın fotoğraflarına bakmayın

Hem sizi çağırmamışlar hem de üşenmeden teker teker etiketlenmişler. Bu tarz fotoğraflara bakıp fazla kafa yorarsanız ruh sağlığınız kötü etkilenebilir. En iyisi eğer arkadaşlarınız sizi çağırmadan bir etkinlik düzenlemişlerse bu etkinliğin fotoğraflarına fazla göz atmayın.

6- Alakasız zamanlarda durum güncellemesi yapmayın

Çok önemli bir sınava girmek üzereyken veya hayati bir ameliyat öncesi durum güncellemesi yapmak durumun ciddiyetini olumsuz etkileyebilir. Gerçekten de "açık kalp ameliyatına gireceğim bana şans dileyin" gibisinden yapacağınız bir durum güncellemesi takipçileriniz üzerinde hem şaşkınlık yaratabilir hem de sıkılmalarına yol açabilir.

7- İlgi çekmek için durum güncellemesi yapmayın

Şu aralar gerçekten moda oldu. "Çok sorunluyum", "hayat bana zor", "şu an: üzgün" tarzı durum güncellemeleri yapmak ilgi çekmek istediğinize delalettir. Bunları yapmayın çünkü gerçekten üzgün olsaydınız bu tarz davranışlar sergilemezdiniz.

8- İğneleyici iletiler yazmayın

Tamam eski sevgiliniz sizi çok fena aldattı veya hoşlandığınız kişi size yüz vermedi; bunu Facebook'ta dile getirmenin ne anlamı var?

Eski sevgiliye veya platonik aşkınıza gönderme yapmak Facebook'ta yapabileceğiniz en kötü davranışlar arasındadır. Kızgın bir anınızda yazacağınız "ben seçilmem seçerim" tarzında bir durum güncellemesi tüm karizmanızı yerle bir edecektir. Zaten bunu yapan birçok pop şarkıcımız var sağ olsunlar. En azından siz yapmayın.

YORUMLAR