Facebook Messenger Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Facebook Messenger bildirim kapatma ve açma işlemleri nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Facebook Messenger bildirim kapatma ve açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan bildirimleri çok kolay bir şekilde kapatabilmeniz mümkün.

Facebook kullanıcıları artık Messenger uygulamasına yavaş yavaş geçişlerini tamamlıyor. Geçiş süreci ister gönüllü olsun ister mecburi, Messenger artık Facebook kullanıcılarının mesajlaşmak için kullanmak zorunda olduğu bir uygulama.

Uygulamaya geçiş yapanlar farketmiştir, Messenger uygulaması Facebook’un kendi uygulamasından biraz daha farklı çalışma karakterine sahip. Messenger’ı kullanmaya başlayanları ortak sorunları arasında zaman zaman rahatsız edici seviyelere ulaşan bildirimler.

Facebook Messenger Gönderilen Mesajı Geri Alma Özelliği Nasıl Kullanılır?
SOSYAL MEDYA

Facebook Messenger Gönderilen Mesajı Geri Alma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Facebook Messenger mesaj silme nasıl yapılır? Bu sorunun cevabına en çok yanlışlıkla mesaj gönderildiğinde ihtiyaç duyulmaktadır.

Messenger isimli anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden Facebook hesabınızda ekli olan kişiler ile iletişim kurabilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra diğer kişiler tarafından mesaj geldiğinde telefonunuzda veya tabletinizde bildirimler çıkar.

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında bireysel sohbetlerin yanı sıra grup sohbetleri de mevcut. Uygulamada bir grupta ekliyseniz sürekli olarak bildirim ile karşı karşıya kalırsınız. Bildirimlerin gelmemesini istiyorsanız uygulayabileceğiniz bazı adımlar mevcut. Peki, Facebook Messsenger bildirimleri nasıl kapatılır?

Facebook Messenger Bildirim Kapatma Adımları Neler?

  • Facebook Messenger uygulamasını açın.
  • Profil simgesine dokunun.
  • "Bildirimler ve Sesler" kategorisine girin.
  • Bildirimleri devre dışı bırakın.

Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan Facebook Messenger isimli anlık mesajlaşma uygulamasını kullanmaya başladıktan bir süre sonra bildirimleri kapatmak isteyebilirsiniz. Çoğu kişi, akıllı telefona sürekli olarak bildirim sesinin gelmesinden pek hoşlanmaz.

Çok başarılı bir arayüze sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında bildirimleri kapatabilmenizi sağlayan bir ayar mevcut. Bu ayarı devre dışı bırakarak uygulamadan bildirim gelmemesini sağlayabilirsiniz. Elbette bunun için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor.

Söz konusu işlem için ilk önce akıllı telefon ya da tabletinizde yüklü olan Facebook Messenger adlı anlık mesajlaşma uygulamasını açın. Eğer hesabınız açık değil ise üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın. Oturum açma işlemini gerçekleştirdikten sonra ekranda yer alan profil simgesine dokunun.

Profil simgesine dokunmanız halinde bir sayfa açılacak. Açılan sayfada hesabınız ile ilgili bazı ayarları yapabileceğiniz çeşitli kategorileri göreceksiniz. Bu kategoriler içerisinden "Bildirimler ve Sesler" kategorisine girmelisiniz. Söz konusu kategori üzerinden bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz.

 Facebook Messenger Bildirim Açma Nasıl Yapılır?

  • Facebook Messenger uygulamasına girin.
  • Profil fotoğrafınıza dokunun.
  • "Bildirimler ve Sesler" kategorisini görüntüleyin.
  • Bildirimleri aktif hale getirin.

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan hesabındaki bildirimleri devre dışı bırakmış olan kişiler, bir süre sonra bildirimleri tekrar açmak isteyebilir. Bunun nedeni gün içerisinde bazı kullanıcılar tarafından beklenen önemli mesajlar olabilir. Peki, Facebook Messenger'da bildirim nasıl açılır?

Eğer bildirimleri daha önce kapattıysanız ve şimdi tekrar açmak istiyorsanız tıpkı bildirim kapatma işleminde olduğu gibi bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu işlemin sonunda bildirimler tekrar aktif hale gelecektir.

Bildirim açma işlemini gerçekleştirebilmek için ilk olarak akıllı telefon veya tabletinizde yüklü olan Facebook Messenger isimli anlık mesajlaşma uygulamasını açmalısınız. Eğer hesabınız açık değilse üyelik bilgileriniz ile oturum açın.

Oturum açtıktan sonra hesabınıza erişmiş olacaksınız. Uygulamanın ana sayfasında yer alan profil fotoğrafınıza dokunarak hesabınız ile ilgili bazı ayarlara erişebileceğiniz sayfayı görüntüleyin.

Açılan sayfa üzeirnden "Bildirimler ve Sesler" kategorisine girin. Söz konusu kategoriyi açtıktan sonra bildirimleri aktif hale getirebilirsiniz. Böylelikle çok kısa süre içerisinde yalnızca birkaç adım uygulayarak uygulama bildirimlerini tekrar etkinleştirmiş olacaksınız.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan hesabınız üzerinden bildlirimleri nasıl kapatabileceğinizi açıkladık. Hazırladığımız rehber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR