Facebook, LinkedIn ve Twitter'da Takipçi Kazanmanın 8 Pratik Yolu

Facebook, Twitter ve LinkedIn ile ilgili takipçi artırmak ve beğeni toplamak için bilmeniz gereken ipuçları.

Facebook, LinkedIn ve Twitter'da Takipçi Kazanmanın 8 Pratik Yolu

Sosyal ağlar takipçi kanamanın artık çok zor olduğu mecralar. Bu mecralarda var olabilmek için bazı istatistiklere girmeniz girmeniz gerekiyor. İşte Facebook, Twitter ve LinkedIn ile ilgili bilmeniz gereken ipuçları.

Facebook sosyal hayatınız için, Twitter gündemi yakalamak için, LinkedIn ise profesyonel hayatınızda daha önemli kontaklar bulabilmeniz için önemli. Ancak milyarlarca insanın buralarda var olma çabasını göz ardı etmemek ve bu mecraların belli kurallarına uyabilmek, bilinirliğinizi artırmak için son derece önemli.

Yapılan bazı istatistikler, bu mecralarda nasıl davranmanız gerektiğine dair ipuçları veriyor. Sizlerle paylaşıyoruz.

Twitter cephesi

Her ne kadar 145 karakter hakkınız olsa da Twitter'da az ve öz konuşuyor olmanız çok önemli. 100 karakterden az yazılmış twitler diğer standart gönderilere nazaran yüzde 17 daha çok ilgi çekiyor ve fark ediliyorlar.

Resim veya video eklenmiş twitlerin de diğerlerine nazaran öne çıkma oranı tam iki misli olarak saptanmış.

- Gece saat 10 ve 11 arasında Twitter kullanmak çok bereketli. Bu saatler arasında atılan twitlerin en çok geri dönüş alan ve paylaşılan gönderiler olduğu da kanıtlanmış.

Facebook cephesi

Hashtag kullanılan Facebook gönderileri diğer yalın paylaşımlara oranla yüzde 60 daha çok etkileşim sağlıyor. Ancak hashtag’lerinizin konuyla birebir ilgili ve iyi kategorilendirilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

- Hafta sonları Facebook kullanmak son derece etkili. Özellikle Pazar günleri Facebook paylaşımları haftanın diğer günlerine oranla yüzde 25 daha çok ilgi görüyor. Çarşamba günleri ise Facebook paylaşımı yapmak için en kötü gün olarak belirlenmiş.

Yine karakter sayısının öneminden bahsedeceğiz. Facebook’da 250 karakterden az paylaşımlar diğer uzun paylaşımlara oranla beğenilip paylaşılma açısından çok daha şanslı. Uzun gönderilere karşı yüzde 60 daha çok paylaşılma ve beğenilme oranına sahipler.

LinkedIn cephesi

- LinkedIn'de işinizle alakalı grupları takip etmek, benzer mesleklerde insanların gönderilerini paylaşmak ve yorumda bulunmak çok önemli. Haftada en az iki kere bu grupları ilgilendiren makaleler paylaşmakta kalabalık LinkedIn ortamından sıyrılmanıza olanak tanıyor.

Bu tür bir strateji izleyen kullanıcıların yüzde 80'i bu mecrada hemen fark ediliyor. Hatta yeni iş teklifleri alabiliyorlar.

Bu temel bilgiler ışığında Facebook, LinkedIn ve Twitter hesaplarınızda gerekli düzenlemeleri yapabilir. Takipçi sayınızı ve farkındalığınızı artırabilirsiniz.

Instagram’da Hashtag Kullanmanın İncelikleri 

Sosyal Medya Yazılımlarıyla Gelişmeleri Kaçırmayın!

Sosyal Medya ve Yasaların Tarihçesi

Ergenlik ve Sosyal Medya Kullanımıyla İlgili Dikkat Çekici Detaylar

Çocuklarınızı Sosyal Medya Üzerinde Korumanın En İyi 6 Yolu

YORUMLAR