Facebook Fotoğraf Düzenleme Nasıl Yapılır?

Facebook'un kısa bir süre önce aktif hale getirdiği fotoğraf düzenleme aracını kullanarak sizler için örnek bir fotoğraf düzenledik.

Facebook Fotoğraf Düzenleme Nasıl Yapılır?

 

Facebook geçtiğimiz günlerde kullanıcılar tarafından çok beğenilecek olan fotoğraf düzenleme özelliğini aktif hale getirmişti. Peki bu özelliği kullanarak fotoğraf düzenlemek kolay mı ve bu özellik fotoğrafları güzelleştirmek için gerçekten işe yarıyor mu?

Fotoğraf düzenlemek için artık çok fazla bilgi bilmenize gerek yok. Önceden Adobe'nin kullanmak için bilgi isteyen Photoshop programıyla fotoğraf düzenlenir ve paylaşılırdı. Fakat herkes bu programı kullanamadığı için yazılımcılar hazır taslaklar geliştirdi ve çeşitli uygulamalar çıkardı. Bu uygulamalar sayesinde kullanıcılar hiç uğraşmadan fotoğraflarını düzenleyebilecek hale geldi. Özellikle Instagram'da popüler olan bu işlemi artık Facebook'ta da hiç zorlanmadan yapabileceksiniz.

Hergün Facebook'ta binlerce fotoğraf paylaşılıyor ve bu fotoğraflardan bazıları gerçekten çok güzel gözüküyor. Öyle ki bazı fotoğrafı beğen tuşuna basmadan geçemiyoruz bile. Facebook ise herkesin paylaştığı fotoğraf güzel olsun, herkesin beğeni sayısı artsın diye fotoğraf düzenlemeye imkan sağlayacak. Bu işlemi ise hiç zorlanmadan tarayıcınız üzerinden yapabileceksiniz. Lafı fazla uzatmayalım ve sizlerle birlikte Facebook'u kullanarak hemen örnek fotoğraf düzenlememize başlayalım.

1) Öncelikle paylaşmak istediğiniz fotoğrafı seçip Facebook'a yüklemeniz gerekli. Bunu durum paylaşırken kullandığınız aracın hemen solundaki kamera işaretine tıklayarak yapıyoruz.

2) Fotoğrafı yükledikten sonra aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi karşınıza bir fırça çıkacak. Buna tıklayarak fotoğraf düzenleme işlemimize başlayabiliriz.

3) Fırça işaretine tıkladıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkacak. Bu pencereyi kullanarak fotoğraflar üzerinde istediğimiz düzenlemeyi yapabiliriz. 

4) Bundan sonra düzenlemeler tamamen sizin keyfinize kalmış. Biz maddeler halinde nasıl yapacağınızı yine de açıklayalım.

  • Sol tarafta bulunan ilk sekmede 7 farklı filtre seçeneği bulunuyor. Fotoğrafınıza hangisi yakışıyorsa onu kullanabilirsiniz.
  • İkinci sekmeyi kullanarak ise fotoğraftan beğenmediğiniz ve çıkarmak istediğiniz alanları kırpabilirsiniz.
  • Fotoğrafınıza yazı eklemek istiyorsanız o zaman 3. sekmeyi kullanmanız gerekli. Bu alandan yazı rengini ve yazı tipini seçip fotoğrafınızın üstüne koyabilirsiniz.
  • Facebook sohbetlerinden eksik olmayan gülümsemeler buraya neden konulmuş demeyin. Dilerseniz o ifadeleri de fotoğrafınıza ekleyebilirsiniz. 
5) En son adımda ise fotoğrafı kaydetmeniz gerekli. Daha sonra dilediğiniz gibi insanları etiketleyebilir ve düzenlenmiş fotoğrafınızı paylaşabilirsiniz.
 
Sonuç: Yukarıda gördüğünüz gibi internetten bir fotoğraf bulduk ve Facebook'un yeni özelliğiyle birlikte düzenlemek istedik. Fakat sonuç bizi gerçekten mutlu etmedi. Çünkü fotoğraf düzenleme aracı yazı ekleme dışında hiç bir işe yaramıyor. Ayrıca gördüğünüz gibi fotoğrafın kalitesini de biraz bozdu. Bunun yanı sıra yazı eklerken bile zorluklar yaşadık. Mesela eleyeceğimiz yazının kelimelerini uygulama kafasına göre kesti. Yazının yarısı çıktı, diğer yarısı çıkmadı. Filtreler ise çok fazla etki etmiyor. Ama yine hiç olmamasından iyidir diyor ve bu bloğumuzun da sonuna geliyoruz.

YORUMLAR