Fabrika Ayarlarına Döndürmeden Android Telefon Virüsten Nasıl Temizlenir?

Android telefonunuza virüs girmişse ve siz format atmak istemiyorsanız alternatif çözüm yolları bu blog yazımızda.

Fabrika Ayarlarına Döndürmeden Android Telefon Virüsten Nasıl Temizlenir?

Android işletim sistemine sahip mobil cihazlar her geçen gün yeni bir virüsle karşılaşıyor ve kullanıcılarını zor durumda bırakıyorlar. Halk arasında virüs girdiğinde tek çözüm yolu olarak tanınan "format" işlemini yapmadan, alternatif virüs temizleme yollarını bu blog yazımızda anlatıyoruz.

Her teknolojik ürün internetle bağlantısı olduğunda virüs tehlikesiyle de karşı karşıya demektir. Çünkü internet üzerinde gezinirken veya mobil cihazınıza uygulama indirirken sizin haberiniz olmadan bazı ek yazılımlarda indiriliyor. İşte bu yolla gizli bir şekilde yayılan virüsler, kişisel bilgilerinizi ve hatta telefonunuzu bile ele geçirebiliyor. Aslında bu tür virüslerle karşılaşıldığında yapılan ilk işlem cihazı fabrika ayarlarına döndürmek oluyor. Peki ama içinde o kadar belgemiz bulunan cihazı virüsten kurtarmak için tek çare olarak format mı atmalıyız? 

Format atmadan önce eski dosyaları yedeklemek gerekiyor. İşte zaman kaybına yol açan bu durumu alternatif uygulamalar yardımıyla ortadan kaldırabiliriz. Nasıl mı? Hadi bakalım:

Android telefonunuzda virüs olduğunu nasıl anlarsınız?

Temizleme işlemine başlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken öncül telefonunuzu kontrol etmek. Acaba gerçekten telefonunuzda virüs mü var yoksa siz mi uyduruyorsunuz? Telefonunuzun yavaş çalışması virüs girdiği anlamına gelmez elbette. Ama sizden habersiz yeni dosyalar oluşturuyor ve istemediğiniz uygulamalar telefonunuza iniyorsa; işte o zaman virüs var diyebiliriz. 

Ücretsiz bir Antivirüs yazılımı kurun!

Kötü niyetli yazılımları bulmak ve onları etkisiz hale getirebilmek için en güvenli kaynaklar antivirüs yazılımlarıdır. İşte bu nedenle mağazada bulunan popüler bir antivirüs uygulamasını deneyebilirsiniz. Aşağıda listesini de oluşturduğumuz yazılımların birisini indirin ve hemen virüs olduğundan şüphelendiğiniz telefonunuzu taratın.

Android için En İyi Antivirüs Uygulamaları

Telefonunuzu güvenli mod kullanarak yeniden başlatın

Android cihazlarda güvenli mod zor durumlarda kullanılabilecek alternatif bir seçenektir. Telefonlara göre çeşitlilik gösteren güvenli mod adımları ile telefonunuzda üçüncü parti uygulamaların çalışmasını engelleyebilirsiniz. Güvenli mod ile telefonunuzu başlatmak istiyorsanız Android Telefon Güvenli Modda Nasıl Başlatılır? yazımızı okumanızda fayda var.

Son olarak ufak bir temizlik daha yapalım

Telefonunuzun hızlanması için son olarak aşağıdaki programları kullanarak bir temizlik daha yapmalısınız. Bu sayede gereksiz uygulamaları silip telefonunuzda yeteri kadar boş alan oluşturabilirsiniz.

Sonuç

Yukarıdaki adımları uyguladığınızda virüsten kurtulmuşsanız oldukça şanslı gününüzdesiniz demektir. Fakat bu işlemleri yapmanıza rağmen hala telefonunuzda şüphelendiğiniz hareketler oluyorsa yapmanız gereken son işlem telefona format atmak. En son çare olarak bu işlemi de aşağıdaki kılavuzlar yardımıyla yapabilirsiniz.Umarız telefonunuz virüsten kurtulmuş ve ilk günkü kadar hızlı olmuştur!

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme

Mobil Cihazlarınızda Gerçekten Antivirüs Uygulamasına İhtiyacınız Var mı?

YORUMLAR