Evcil Hayvan Sahiplerinin Kullanabileceği 8 Android Uygulaması

Evinde bir evcil hayvan besleyenler için hayvan sevgisi bambaşka bir şeydir. Evinizde sizinle birlikte yaşayan, büyüyen, yeri geldiğinde can sıkıntınızı gideren bir dost, yeri geldiğinde sizi eğlendiren bir çocuk, yeri geldiğinde göz yaşlarınızı silen bir

Evcil Hayvan Sahiplerinin Kullanabileceği 8 Android Uygulaması

Evinde bir evcil hayvan besleyenler için hayvan sevgisi bambaşka bir şeydir. Evinizde sizinle birlikte yaşayan, büyüyen, yeri geldiğinde can sıkıntınızı gideren bir dost, yeri geldiğinde sizi eğlendiren bir çocuk, yeri geldiğinde göz yaşlarınızı silen bir ebeveyn olabilen evcil hayvan dostlarımızın bizim için ne kadar değerli olduğunu, evcil hayvanı olmayanlara anlatmakta güçlük çekeriz.

Onların sağlığı ve mutluluğu da işte bu yüzden bizler için çok önemlidir. Bu ister köpek olsun, ister kedi, ister muhabbet kuşu, ister at farketmez. Onların huzurlu bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni elbette yapmak isteriz. Artık elimizin altında akıllı telefonlar ve tabletler varken de, bu isteğimiz için neden onlardan faydalanmayalım ki?

Şu anda Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz faydalı pek çok uygulama bulunuyor. Hayvan dostunuzun veteriner randevularından onların oynayabileceği tarzda oyunlara kadar pek çok Android uygulaması geliştirilmiş. Biz de bugün Tamindir ekibi olarak siz evcil hayvan sahipleri için geliştirilmiş olan uygulamaları derledik.

AqDiary

Köpek, kedi, kuş evcil hayvan da balıklar değil mi? Akvaryumculuk son zamanlarda daha da popüler olmaya başlayan bir uğraş. Küçükten büyüğe pek çok akvaryum tipi var. Küçükleriyle uğraşmak o kadar zor olmasa da büyük akvaryum sahiplerinin pek çok görevi var.

AqDiary de akvaryum sahiplerini biraz olsun rahatlatmak amacıyla geliştirilmiş bir uygulama. Bu uygulama ile büyük akvaryumlarınız için yapılması gereken işleri aklınızda tutmak zorunda kalmayacak ve böylece unutmayacaksınız.

Uygulamaya tankınızın adını girdikten sonra su değişimi, yem takibi, su değerleri, temizlik, gübre gibi konularda bilgiler girebilir, size hatırlatılma yapılmasını isteyebilirsiniz.

Cat Alone

Evde beslediğimiz bir diğer evcil hayvan olan kedilerin küçük ve hareket eden şeylerle oynamaya bayıldığını hepimiz biliyoruz sanırım. Evde sürekli sinek peşinde koşan kedilerimizi eğlendirmek için tablet veya telefonlarınızı da kullanabilirsiniz.

Evinizin neşesi olan kedileri oynatmak için sürekli vakit ayıramayacağınızdan önüne tableti koyup saatlerce onu oyalayacak bir oyun açmak kolayınıza gelebilir. Cat Alone da işte bu amaçla geliştirilmiş bir uygulama.

Uygulamada lazerden uğur böceğine, parmaktan sineğe, karıncadan böceğe değişik oyun malzemeleri var ve sizin tek yapmanız gereken uygulamayı açmak ve telefonu ya da tableti kedinizin önüne koymak.

Dog Whistle Free

Evde beslediğimiz, insanın en iyi dostu olan köpeklerimiz, zaman zaman bizi çileden çıkarabiliyorlar. Evdeki eşyaları kemirip durmadan havlayan köpekleri bu yüzden eğitmek gerekebiliyor.

Işte bu amaçla kullanabileceğiniz bir uygulama olan Dog Whistle Free bir düdük uygulaması. Köpeğinizin duyabileceği ve rahatsız edecek frekansta sesler yayan uygulama ile  köpeğiniz yanlış  şey yaptığınızda bu düdük ile onu uyarabilirsiniz.

Bu sayede köpeğinizin davranışlarını düzeltmesi için ona zarar vermeden onu eğitme şansına sahip olabilirsiniz. Tabi bu arada olumlu davranışlarını pekiştirmeyi de unutmamanızı öneririm.

MapMyDogWalk

Adından da anlaşılacağı gibi köpeğinizi çıkardığınız yürüyüşlerin takibini tutmak için kullanabileceğiniz bir uygulama MapMyDogWalk. Bildiğiniz gibi köpeklerin her gün düzenli olarak egzersize ihtiyacı var.

Bu uygulama ile köpeğinizin egzersizleriyle ilgili bilgilerin takibini tutabilir, çıktığınız yürüyüşleri harita üzerinde kaydedebilir ve yürüyüşleri çok daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

Köpeğinizin kilosu, uyku süresi gibi bilgileri kaydedebilir, yürüyüş sırasında gerçek zamanlı hız, mesafe ve zaman takibi yapabilir, rotalarınızın haritasını kaydedebilirsiniz.

PetMD Symptom Checker

Evcil hayvanlarınızın sağlığını da en az kendi sağlığınız kadar önemsediğinizi biliyoruz. Bu yüzden herhangi bir semptom gösterdiğinde ne kadar endişelendiğinizi de. İşte bu uygulama ile endişelerinizi azaltabilirsiniz.

PetMD Symptom Checker, kedi ve köpeklerinizdeki davranışların ve semptomların sebeplerini öğrenebilirsiniz. Örneğin köpeğiniz neden kusuyor, kedinizde neden kepek var gibi sorularınızı cevaplayabilirsiniz.

Uygulamada veterinerler tarafından yazılmış yüzlerce makale ve soru cevap var. Bunlar sayesinde hastalıklar, semptomları, teşhisleri, sebepleri ve tedavileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rate My Pets

Hayvanlarınıza olan sevginizi tüm dünyayla ve diğer evcil hayvan sahipleriyle paylaşmak istemez misiniz? Rate My Pets işte tam da bu amaç için geliştirilmiş. Sevimli hayvalarınızı tüm dünyayla bu uygulama aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken uygulamaya hayvanınızın fotoğrafıyla birlikte yaşını, hikayesini ve cinsiyetini koymak. Daha sonra diğer insanları fotoğraf meydan okumasına davet edebilirsiniz. Diğer insanların oylamasını sağlayabilirsiniz.

Rate My Pets, her evcil hayvan sahibinin ve hayvan severin indirip kullanması gereken sevimli ve tatlı bir uygulama.

Pet Manager Lite

Tractive firması tarafından geliştirilen Pet Manager Lite ile evcil hayvanlarınızın bilgilerini kolayca takip edebilir ve yönetebilirsiniz.

Hayvanlarınızın her türlü bilgisini bu uygulama üzerine kaydedebilir ve bulut sistem entegrasyonu sayesinde bilgilerinizi asla kaybetmezsiniz. Yine örneğin köpeğinizle çıktığınız yürüyüşleri Facebook'ta paylaşarak çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Eğer Tractive tarafından üretilen GPS aletini internet sitesi üzerinden satın alırsanız bu uygulama yoluyla evcil hayvanınızın o anki konumunu takip edebilirsiniz. Köpeğinizi ya da kedinizi sokağa bırakıyorsanız böylece kaybolmamalarını sağlarsınız.

Veterinary Health Record

Veterinary Health Record da adı üzerinde bir uygulama. Bu uygulama ile kedi ve köpeklerinizin sağlıkla ilgili bilgilerini kolayca takip edebilir ve yönetebilirsiniz.

Uygulamaya hayvanlarınızın Yaş, cinsiyet, kilo gibi bilgileri girdikten sonra aşı, ameliyat gibi durumlar için hatırlatıcı koyabilirsiniz. Günlük tedavileri varsa uygulama bunları da aksatmamanıza yardımcı olacaktır.

Ne yazık ki uygulamanın ücretsiz versiyonu ile yalnızca tek bir evcil hayvan için profil kullanabiliyorsunuz. Eğer beğenirseniz tam versiyona yükselip daha fazla girişe erişim sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR