Eski Telefonlarınızı Satmayacaksanız Değerlendirmeniz İçin 8 Muhteşem Fikir

Hemen her 16-24 ayda bir telefon değiştiriyoruz. Bu yüzden madem cihaz değiştiriyoruz, geride kalanı farklı işlerde kullanabiliriz. İşte size faydalı 8 farklı fikir.

Eski Telefonlarınızı Satmayacaksanız Değerlendirmeniz İçin 8 Muhteşem Fikir

Mutlaka bir gün gelecek yılardır keyifle kullandığınız akıllı telefonunuzu bir yenisiyle değiştireceksiniz. Normal şartlar altında, böyle bir durumda eski telefon hızla elden çıkarılır. Ancak eskidiğini düşündüğünüz cihazınızı eğer satmayı düşünmüyorsanız, onu gayet faydalı 8 farklı görevde kullanabilirsiniz.

Elektronik cihazlar, özellikle akıllı telefonlar hızla değiştirdiğimiz elektronik eşyalarımızın başında geliyor. Hemen her 16-24 ayda bir telefon değiştiriyoruz. Oysa değiştirdiğimiz cihaz hala son derece işlevsel bir cihaz olarak duruyor. Bu yüzden madem akıllı telefonumuzu değiştiriyoruz, eskisini farklı işlerde kullanabiliriz. İşte size faydalı 8 farklı fikir.

İkinci el alarm

Çoğumuz okula ya da işe gitmek için bir alarm saatine ihtiyaç duyuyoruz. Eski telefonunuza bu görevi devrederek yeni, telefonunuzun bataryasından tasarruf ediyor olmak hiç de fena bir fikir olmasa gerek. Üstelik ekranını da gece boyu bir dijital saat gibi açık bırakabilirsiniz.

Arabaya yol kamerası

Arabaların ön panelinde bir yol kamerası bulundurmak sadece polis araçlarına ya da Rusya vatandaşlarına ait bir özellik değil. Buna siz de sahip olabilirsiniz. Böylece seyahatlerinizde yol anılarınızı kayıt altına alabilir hatta kazaya şahit olursanız suçluyu suçsuzu ayır etmekte trafik görevlilerine yardımcı bile olabilirsiniz.

Oyuna devam

Bazı vazgeçemediğiniz oyunları, telefonda çalışan tüm uygulamaları kaldırarak bu cihazda bırakabilir ve eski telefonunuzu bir oyun konsolu gibi kullanabilirsiniz. Böylece yeni telefonunuzun bataryasını daha verimli kullanabilme şansınız da doğacaktır.

Müzik kutusu yapın

Evde ve mümkün olan her mekanda bir müzik kutusu olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için yine tüm uygulamalardan cihazı arındırıp, bir müzik çalar uygulaması bırakarak depolama belleğini müzik dosyalarına ya da listelerinize ayırabilirsiniz. Tek işleviyle bataryası da uzun süre dayanacaktır.

Bebek monitörü olarak kullanın

Yeni aldığınız telefonla ortak çalıştırarak bir bebek monitörü olarak da kullanabilirsiniz. Özellikle ne zaman uyanacakları çok da belli olmayan bu minik yavruları doyurmak ve ihtiyaçlarını anında gidermek için eski telefonunuz son derece kullanışlı olacaktır. Daha da önemlisi bu cihazınızı bir ninnimatik olarak da kullanabilirsiniz. Böyle bir "matik" yok elbette ama eski cihazınızı bu amaçla kulanırsanız olacak.Böylece çocuğunuzun hem uyandığı hem de uyuyacağı saati kontrol etmeniz mümkün olabilir. Bir taşla iki kuş.

Uzaylılarla iletişime geçin

Bu evrende yalnız olmadığımıza inanıyorsanız elinizdeki eski telefonunuz dünya dışı yaratıklarla iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Dünya dışı zeki yaşam formları ile iletişim için kurgulanan önemli uygulamalardan biri olan Boınc’i eski telefonunuza kurarak devamlı açık tutup uzaydan gelen sinyalleri takip etmek ve deşifre etmek mümkün. Gelen sinyalleri deşifre edebilen bu yazılım inanın sizi heyecanlandıracaktır. Ancak eski telefonunuzun hep açık kalması gerekiyor.

Araba kontrol paneli yapın

Car Dashdroid uygulaması size mükemmel bir Android araba kontrol paneli sunuyor. Bu uygulamayı eski telefonunuzda tutarak otomobilinizin pek çok işlevini kontrol edebilmeniz mümkün olabilir. Denemekte fayda var. 

Ev ve ofis güvenliği ihmale gelmez

Eviniz en değerli varlığınız. Mekanınızın güvenliği her şeyin üzerinde gelir. Bu yüzden evinizi en stratejik noktadan izleme görevini eski akıllı telefonunuza verebilirsiniz. Bunun için elbette Perch isimli minik ama kullanışlı bir uygulama kullanmanız yeterli olacaktır.

Çevrimdışı haritalarınızı yükleyin

Seyahatlerinizde yeni cep telefonunuzun bataryasını harcamamak için eski cihazınızı bir çevrimdışı harita gibi kullanabilirsiniz. Böylelikle daha keyifli bir seyahat yapabilirsiniz. Bunun için eski cihazınızda birkaç çevrimdışı harita desteği veren uygulamanızı tutmanız yeterli olacak.

YORUMLAR