Eski Android Cihazınızı Yeniden Canlandırabilecek Muhteşem Öneriler

Eski Android cihazınızdan bir an önce kurtulmaya çalışıyorsanız bu yazımızı mutlaka okumanız gerekli. Sizlere Android'i alternatif olarak kullanabileceğiniz öneriler hazırladık.

Eski Android Cihazınızı Yeniden Canlandırabilecek Muhteşem Öneriler

Akıllı telefonlar belirli süreler içinde yenileniyor ve bir üst model olarak tekrar satışa çıkarılıyor. İşte bu hızla gelişen süreç içerisinde kullanıcıların ihtiyacını karşılamayan eski cihazlar çöpe atılıyor. Özellikle Android işletim sistemine sahip çoğu cihaz, yeni güncelleme alamadığı ve donduğu iddia edilerek bir köşede bırakılıyor. Kullanıcı yeni telefon aldığında ise eski cihazını ne yapacağını bilemiyor. Aslında satmak istediğinizde satamadığınız eski Android cihazlar oldukça işinize yarayabilir.

"Tüm icatlar ihtiyaçtan doğar" mantığıyla eski Android cihazlarınızı birçok alanda yeniden kullanabilirsiniz. Bu tamamıyla sizin hayal gücünüze kalmış bir alan. Biz bu blog yazımızda işinize yarayacağını düşündüğümüz kullanım alanlarını listeledik.  Bakalım donduğu için kırmaya çalıştığımız, hiç sevmediğimiz ve bırakmak istediğimiz eski Android cihazları hangi alanlarda kullanabiliriz?

1) Eski Android Cihazınızı Dijital Çerçeve Olarak Kullanabilirsiniz

Dijital çerçeve adı altında bir nevi kullanılmayan boş cihazlar satılıyor diyebiliriz. Aslında fiyatı hiç de ucuz olmayan bu cihazlar sayesinde masaüstünüzde istediğiniz resmi koyabileceğiniz bir çerçeve satın almış oluyorsunuz. Mantıklı olarak bakarsanız bu tür cihazlara para vermenize hiç gerek yok. Eski Android cihazınızı hiç zorlanmadan rahatlıkla dijital fotoğraf çerçevesine dönüştürebilirsiniz. Eski cihazınız dijital fotoğraf çerçevesi olarak çalışma masanıza ayrı bir hava katacaktır.

2) Evinizi Eski Android Cihazınız Sayesinde Güvenlik Kamerasıyla Korumaya Ne Dersiniz?

Bir çok güvenlik kamerası IP üzerinden izlemeye imkan sağladığı için eski Android cihazınızı da güvenlik kamerasına çevirmemek için hiç bir engel bulunmuyor. Google Play üzerinden indirebileceğiniz ücretsiz yazılımlar sayesinde evinizi 7/24 izleyebilir ve güvenliğini sağlayabilirsiniz. Tabii sürekli şarjda olmadığı halde bir süre sonra kapanacaktır. Eğer kısa zamanlar için güvenlik kamerası arıyorsanız eski cihazınızı kullanma fikri en mantıklı yol. Ayrıca bir bebeğiniz ve bakıcısı varsa onları da izlemek isteyeceksiniz elbette. Siz demek istediğimizi anladınız.

3) Eski Cihazınız Akıllı Televizyonlar Ve Müzik Oynatıcılar İçin Uzaktan Kumanda Olabilir

Akıllı televizyonunuzun kumandasını beğenmiyor olabilirsiniz. Ya da evde iki kişi arasında çıkan kumanda kavgasından da eski Android cihazınız sayesinde kurtulma imkanınız var. Çoğu akıllı televizyon, mobil işletim sistemlerini kumanda olarak kullanmaya olanak tanıyor. İşte bu yüzden Android cihazınız üzerinden oldukça başarılı bir kontrol sağlayabilirsiniz. Hala nasıl olacağını anlamadıysanız sizlere çok basit bir örnekle anlatalım. Youtube gibi akıllı televizyon uygulamalarını da Android cihazınız üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. İşte aynen televizyon kontrolü bu tarz olacak.

4) Müzik Canavarı Haline Dönüştürün

Eski Android cihazınız çoğu işlemi yapmaya imkan sağlamıyor olabilir. Ama düşük özelliklere sahip olması müzik dinlemenize engel değil. Hadi şimdi internet üzerinden istediğiniz şarkıları indirin ve kendi arşivinizi oluşturun. Daha sonra eski Android cihazınızı bir müzik canavarına dönüştürün. Tabii ses desteğini arttırıp arttırmamak tamamıyla size kalmış.

5) Eski Cihazınız Üzerinden Kitap Okuyabilirsiniz

Yok yok inkar etmeyin biliyorum bu madde hemen kitap kurtlarının ilgisini çekti. Evet gerçekten de böyle bir imkanınız var. Eski Android cihazınıza çeşitli kitap okuyucu uygulamalar yükleyebilir ve akıllı cihazınız üzerinden kitap okuyabilirsiniz. Bu iş için ayrıca satılan kitap okuyucu cihazlar bulunuyor. Yani bu tür cihazlara para vermek yerine eski Android cihazınız yine imdanınıza koşacaktır.

6) Saat ve Alarm Desteği Sizi Huzurlu Tutabilir

Android tabletlerin en başarılı olduğu konu saat gösterme uygulamaları. Eğer her sabah erken kalkıyorsanız her cihazda bulunan en basit işleve sahip alarm ve saat destiğini eski Android cihazınızda da kullanabilirsiniz. Ne gerek var cihazı çöpe atmaya bakın ne güzel çalar saat oldu işte.

7) Anlık Olarak Veri Takibi Yapmaya Var Mısınız?

Çok sosyal bir kişi veya sürekli maillerle yazışan insanlardansanız eski Android cihazınız çok işinize yarayacak. Ofiste veya evde çalışırken monitörünüzün yanına koyduğunuz bir Android cihaz size 2. monitör görevini sağlayabilir. Bu sayede anlık olarak takip etmek zorunda olduğunuz bilgileri bilgisayardan değil Android cihazdan takip edebilirsiniz.

8) Evde Çocuk mu Var? Gün Onların Günüdür. Çünkü Eski Android Cihazı Artık Bir Oyun Aracı Oldu

Çocuklar son dönemde akıllı cihazlar üzerinden oyun oynamaya bayılır hale geldi. Biz her ne kadar önermesek de sizin işinize yaramayan eski Android cihazı çocuklarınızın çok hoşuna gidebilir. Onlar bu cihazı eski demeden her türlü oyunla donatıp oynayabilir. Aslında güzel bir öneri ama bu şekilde çocukları asosyal yapmayın.

9)  Arabanız Varsa Navigasyon İçin Mutlaka Eski Cihazınızı Kullanın

Çoğu yeni arabalarda dahili olarak navigasyon sistemi bulunuyor. Ama herkesin yeni arabası olmadığı için eski Android cihazı güzel bir alternatif olabilir. Çeşitli uygulamaları indirdikten sonra artık tam donanımlı bir navigasyon cihazına sahipsiniz. Bu arada yeni akıllı telefonlarınızı navigasyon olarak kullanmayın. Güneş ışığı ve arabadaki sarsıntı onun bozulmasına yol açacaktır.

10) Eski Cihazınızı Görüntülü Sohbet İçin Kullanabilirsiniz

Eski ve yeni cihazınızı görüntülü sohbet yapmak için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu yüzden uzaktaki veya yakındaki arkadaşlarınızı çeşitli uygulamalar üzerinden arayıp konuşabilirsiniz. İşin aslına bakarsanız, bu eski bir Android cihaza uygun bir madde değil. Sadece 10 maddeye tamamlansın diye yazıyorum.

Bu arada blog hakkındaki fikirlerinizi yorum olarak bize bildirmeyi unutmayın.

Android Cihazınızı Bilgisayarınızdan Kontrol Edin

Android Cihazlarınızı Birkaç Basit Adımla Daha Güvenli Hale Getirin

YORUMLAR