En Popüler 5 Dosya Paylaşım Uygulaması

Bir arkadaşınıza veya başka bir cihaza dosya göndermek istiyorsanız ve bunun için bir USB bellek kullanamıyorsanız, bu yazımızda yer alan programlar tam size göre.

En Popüler 5 Dosya Paylaşım Uygulaması

İnternet üzerinden dosya paylaşımı gün geçtikçe daha fazla tercih ediliyor. Artık tüm işlerin sanal ortama dönüştürülmesiyle birlikte, tekil kişiden tutunda şirketlere kadar herkes dijital ortamda çalışmaya başladı. Aşağıda dijital çalışma ortamında kullanabileceğiniz 5 farklı dosya transfer uygulamasını sizler için listeledik.

Bir arkadaşınıza veya başka bir cihazınıza dosya göndermek isterseniz yakın mesafelerde taşınabilir bellekler vazgeçilmez nimetlerdir. Fakat iş uzun mesafelere hatta şehirlerin ötesine geldiğinde dosya gönderme işlemi zorlaşıyor. Uzak mesafelere dosya göndermek için ise taşınabilir belleklerin yerini bulut sunucuları alıyor. Tamamen dijital ortamı kullanarak dosya transferine imkan sağlayan bulut sistemini bazı programlar aracılığıyla kullanabiliyoruz. Aşağıda dosya transferi yaparken kullanabileceğiniz 5 farlı servisi listeledik. Arasından gözünüze hoş geleni seçip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

1) PlusTransfer

İnternet tarayıcısı üzerinden kullanılabilen PlusTransfer, büyük boyuta sahip dosyaları sorunsuz karşı tarafa iletebildiğini iddia ediyor. Büyük boyut kısmında elbette karışıklık olmaması için bir açıklama yapılmış. Boyut olarak en fazla 5 GB'a kadar dosya transferini PlusTransfer ile yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda yüklediğiniz herhangi bir dosyayı iki haftaya kadar saklayabiliyorsunuz.

2) File.io

İlk maddede olduğu gibi bu program önerimizde bir web servisi. Yani internet tarayıcınızı kullanarak, herhangi bir program indirmeden işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Sadece iki adımda dosya yükleyebileceğiniz File.io, 5 GB'a kadar dosya yükleme izni veriyor. Aynı zamanda güvenlik içinde dosya erişiminde bazı sınırlamaları mevcut.

3) FilePizza

Bu dosya transfer servisinin adını duyduğumda genelde bir açlık hissine kapılıyorum. Ama durumun yemekle alakası yok. FilePizza, kendi sunucularında dosya barındırdığı için daha güvenli olarak nitelendiriliyor. Sunucularına her işlemin giriş yapamaması ve dosya transferinde güvenlik önlemleri aldığı söylenen FilePizza, transfer servisi alternatifi programlardan olabilir.

4) DocDroid

Toplu olarak dosya değil de parça parça belgeler paylaşmak istiyorsanız DocDroid tam size göre. Adeta belge paylaşımı için tasarlanmış olan bu web servisi, oldukça profesyonel bir şekilde çalışıyor. Doc, Docx ve PDF gibi dosya türlerini destekleyebilen DocDroid, size sorunsuz bir kullanım imkanı sunuyor. Ayrıca bu web servisinin en önemli özelliği dosyayı indirmeden de görüntüleme imkanına sahip olması. Yani dosyalar arasında gelişmiş bir önizleme yapabiliyorsunuz.

5) Xender

Bu dosya transfer programı ise mobil cihazlar için tasarlanmış diyebiliriz. İnternetin olmadığı zamanlarda bile cihaz eşleştirmesi yardımıyla farklı türlerde dosya transferi yapabiliyorsunuz. Android ve iOS platformunda yer alan Xender, kolay kullanımı ve güvenli bir şekilde dosya transfer imkanı sunuyor.

Sizlere 5 farklı dosya transfer servisini bu blog yazımızda listeledik. Aralarından en çok hoşunuza gideni ve en faydalısını yorum yaparak bizlere bildirebilirsiniz.

Büyük Boyutlu Dosyaları En Hızlı Şekilde Nasıl Gönderebilirim?

Neden Dosyalarınızı Winrar Kullanarak Sıkıştırmalısınız?

YORUMLAR