En Pahalı Android Uygulamaları

Tamindir ekibi olarak derlediğimiz bu yazımızda Play Store'un en pahalı mobil uygulamalarını bulabilirsiniz.

En Pahalı Android Uygulamaları

Mobil uygulamalar son yıllarda giderek büyüyen bir pazar haline geldi ve bu durumun kaçınılmaz bir sonucu olarak yepyeni iş kolları ortaya çıktı.

Mobil uygulama geliştiricileri tasarladıkları uygulamaları mümkün olduğu kadar ön plana çıkartıp daha fazla kullanıcıya ulaşmayı amaçlamakta. Bu amaç doğrultusunda farklı pazarlama stratejileri kullanılıyor. Fakat söz konusu bu pazarlama stratejilerinin ve faaliyetlerinin beklenen etkiyi yaratıp yaratmadığı tam bir muamma.

Üreticiler tasarladıkları uygulamaların bazılarını ücretli olarak, bazılarını ise ücretsiz fakat uygulama içi satın almalarla destekleyerek sunuyor. En nihayetinde mobil uygulamalar da belirli bir emek ve programcılık bilgisi gerektirmekte ve üreticilerin de verdikleri emek karşılığında kazanç sağlamayı beklemesi sürpriz değil. Fakat bazı üreticiler işi abartıp, uygulamanın sunduğu özelliklerin hak ettiğinin epey üzerinde bir fiyatlandırma politikası uyguluyor.

Tamindir ekibi olarak Play Store’da sunulan en pahalı uygulamaların bir listesini derledik. İndirmeseniz bile bu listede yer alan uygulamalara şöyle bir göz gezdirerek geliştiricilerin ne kadar ileri gidebileceğine tanık olabilirsiniz.

1- I’m RICH!!!

İsmiyle hemen amacını belli eden bu uygulama listemizin diğer uygulamalarına göre daha „mütevazi“ bir fiyat etiketine sahip. 111,54 TL üzerinden sunulan I’m RICH!!!‘te Batman serilerinden tanıdığımız Joker karakterini görüyoruz.

Arayüzünde deste deste dolar tutan Joker’in figürü bulunan I’m RICH!!! uygulamasını indirerek herkese ne kadar zengin olduğunuzu gösterebilirsiniz.

2- Vuvuzela World Cup Horn Plus

Futbola biraz ilgisi olan birisi bile vuvuzela’nın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir. 2010 FIFA Dünya Kupası’na damgasını vuran bu Afrika kökenli tuhaf çalgı aleti seyircilerin maçları sesi kısıp izlemesine sebep olmuştu. Hatta yanlış hatırlamıyorsamız bazı seyirciler duyma problemleri bile yaşamıştı.

Üretici her ne amaca hizmetse bu çalgıyı odak alan bir uygulama geliştirmiş ve üzerine de 435,12 TL ibaresini koymuş. Evet yanlış okumadınız! Vuvuzela’nın o rahatsız edici sesini çıkarmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu uygulamayı 435,12 TL ödeyerek cihazlarınıza indirebilirsiniz.

3- Got Cash?

Uygulamanın ismi sanki „Paran var mı? O halde beni indir“ der gibi bir hava yaratıyor. Gerçekten bu uygulamaya 433,27 TL verecek kadar bonkör birisi var mıdır merak ediyorum.

Uygulama hakkında dürüstçe takdir etmek istediğim bi ayrıntı var. Marketlerdeki pek çok uygulama sahip olmadıkları özellikleri varmış gibi gösterip kullanıcıları kandırıyor. Got Cash?‘te ise böyle bir şey söz konusu değil. Açık ve net bir şekilde uygulamanın hiçbir işe yaramadığı, sadece gösteriş amaçlı yapıldığı üretici tarafından vurgulanıyor.

Para elinizin kiriyse Got Cash?‘i denemenizi tavsiye ediyorum.

4- pcMapper Db

Çok karizmatik bir isme sahip olan bu uygulama sanki uluslararası bir güvenlik teşkilatı tarafından kullanılan bir konumlandırma teknolojisi gibi izlenim uyandırıyor.

Kabul etmek gerekirse güzel özellikleri var, özellikle diğer uygulamalarla kıyasladığımızda. Fakat yine de 106,61 TL’lik bir ücreti hak ediyor mu orası soru işareti.

5- Most Expensive App

Her ne kadar en pahalı olduğunu iddia etse de durum öyle değil. Got Cash? bundan daha pahalıydı. Yine de Most Expensive App 400 TL’lik fiyatıyla listeye girmeyi başardır. Uygulamayı diğerlerinden ayıran en özelliği markette ekran görüntülerine sahip olan ilk gösteriş uygulaması olması.

Neyse ki üretici kullanıcıları uygulamanın sadece gösteri amaçlı yapıldığını bildiren bir yazı eklemiş. Bu sayede uygulamayı önemli bir şeymiş gibi indirip hayal kırıklığına uğrayabilecek kullanıcıları önceden uyarmış oluyor.

YORUMLAR