En İyi Ücretsiz Müzik Dinleme Servisi Spotify

Spotify ülkemize giriş yapan en iyi müzik dinleme servislerinden bir tanesi ve sizler için programın temel özelliklerine değindik.

En İyi Ücretsiz Müzik Dinleme Servisi Spotify

Spotify’ın ülkemize girişinin ardından pek çok diğer müzik dinleme servisini geride bıraktığı ve ücretsiz bir alternatif olarak binlerce kullanıcı tarafından her gün yüklendiği ortada. Şimdilik en iyi düzenlenmiş ve en kolay kullanılır müzik dinleme uygulamalarından birisi olan Spotify hakkında temel bir kaç noktayı sizlerle paylaşmak istedik ve böylece programa çok daha kolay bir giriş yapmanızı sağlayacağımıza inanıyoruz.

Spotify’ı bilgisayarınıza indirmek için ilk olarak aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınıza kurulum gerçekleştirdikten sonra Spotify açılacaktır ve ilk olarak karşınıza programın ana ekranı çıkacaktır. Bu noktada oldukça sade ve hoş tasarlanmış olan Spotify, hem göze hitap ediyor hem de işlevsel. Dilerseniz hemen üst kısımda yer alan ara kısmından şarkı arayabiliyor, dilerseniz de sol taraftaki menüden “En çok dinlenen listeler”i seçerek tüm dünyada yahut belirleyeceğiniz ülkelerde insanların en çok dinledikleri şarkıları dinleyebiliyorsunuz.

Bu program yapısının özellikle web servisi olarak hizmet veren diğer müzik servislerinden oldukça ileride olduğu kesin. Daha fazla müzik keşfetmek isteyenler ise yine sol menüde yer alan “Keşfet” butonunu kullanarak daha önce dinledikleri müziklere istinaden programın önereceği müzikleri keşfedebilirler. Sık sık dinlediğiniz parçalardan sıkılıyorsanız bunun güzel bir alternatif olduğunu söyleyebilirim.

Eğer o an çalan şarkının yanında yer alan ok tuşuna basarsanız arkadaşlarınızla da şarkıyı sosyal ağlardaki hesaplarınız üzerinden paylaşabilir ve böylece onlara hangi müzikleri dinlediğinizi kolayca gösterebilirsiniz. 

Spotify her ne kadar ücretsiz olarak sunulsa da maalesef ücretsiz sürümde hem görsel olarak hem de sesli olarak reklamlar yer alıyor ve bu şarkı aralarına çok sayıda girdiğinde can sıkıcı olabiliyor. Ne kadar sıklıkla reklam girdiğini tespit edemedik ancak bir kaç şarkıda bir birden fazla reklam girmesi müzik deneyiminizi kötü etkileyebiliyor. Ayrıca ücretsiz olan sürümde çevrimdışı müzik dinlemek mümkün değil ve mobil cihazlarınızdaki Spotify uygulamasını kullanma şansı da mevcut değil. 

Olumsuz yönlerine biraz değindikten sonra Spotify’ın temel niteliklerini değerlendirmeye devam edelim. Çalan parçalara sağ tıklayarak çıkan menüye baktığınızda her kullanıcı için işlevsel olabilecek paylaşma seçenekleri, listeye ekleme ve favorilere alma gibi onlarca farklı opsiyon sizleri bekliyor olacak.

Spotify’ın dil seçeneklerini değiştirmek ve ayrıca proxy ayarlarını yapmak, depolanacak geçici dosyaların boyutunu belirlemek gibi pek çok seçenek “Düzenle” butonu altındaki “Tercihler” menüsünde yer alıyor.

Radyo özelliği Spotify’ın en seveceğiniz özelliklerinden bir tanesi. Müzik türünüzü ya da kanalları seçtikten sonra açacağınız radyo sayesinde rastgele ve beğeneceğiniz parçalar sırayla çalınacaklardır. Böylece sürekli arama yapmak yerine programı kendi akışına bırakabilir ve böylece sürekli olarak müzik dinleme keyfinizi sürdürebilirsiniz.

Program içerisinde parçanız çalarken sizlere albüm resmini de gösteriyor ve bu resmin hemen altındaki parça adının üzerine tıkladığınızda direkt olarak şarkının yer aldığı albüme ulaşabiliyor ve albümdeki diğer parçaları da dinleyebiliyorsunuz.

Sıra geldi Spotify’ın üst kısmında yer alan “Yükselt” butonunun ne olduğuna. Bu butonu kullanarak ücretli Spotify seçeneklerini deneyebilir ve böylece çok daha iyi bir müzik dinleme deneyimi elde edebilirsiniz. 

Her iki seçenek arasındaki farklara değinmek gerekirse;

Unlimited: Reklamsız bir şekilde müziklerinizi tüm PC cihazlarınızda dinleyebilirsiniz.

Premium: Unlimited seçeneğine ek olarak mobil cihazlarınızda dinleme, müzikleri indirme ve çevrimdışı dinleme imkanı.

Bu seçeneklerin oldukça uygun bir fiyata sunulduğu bir gerçek ancak yine de Spotify’ı ücretsiz olarak kullanırken aynı zamanda çevrimdışı müzik dinlemek isterseniz, Spotify Şarkı İndirme Nasıl Yapılır blogumuzu okuyarak gereken diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

Spotify’ı herkesin kullanabileceğine inanıyorum ve stabil yapısı sayesinde müziklerinizi hiç sorun yaşamadan dinleyebilirsiniz. Unutmayın, Spotify’ı ücretsiz olarak kullanırken aktif bir internet bağlantınızın olması gerekiyor. Aşağıdaki bağlantılar ile Spotify’ı indirebilirsiniz.

YORUMLAR