Dropbox Dosya İndirme Sayılarını Nasıl Takip Edebilirim?

Dropbox'taki dosyalarınızı paylaştıktan sonra dosya indirme sayılarını takip etmek için yapmanız gerekenleri rehberimizde görebilirsiniz.

Dropbox Dosya İndirme Sayılarını Nasıl Takip Edebilirim?

Dropbox'ın uzun süredir en sık kullanılan bulut depolama servislerinden birisi olduğu aşikar. Onu bu kadar popüler yapabilen onlarca kullanışlı özelliğine rağmen maalesef hala paylaşılan dosyalarımızın ne kadar indirildiğine dair herhangi bir istatistik sunmuyor ve bu nedenle kullanıcıların kendilerine bu konuda çözümler bulmaları gerekiyor. Dolayısıyla sizler için hazırladığımız rehberimizi kullanarak Dropbox indirme adetlerinizi kolayca takip edebileceksiniz.

Dropbox'ı hala denemediyseniz cihazlarınıza indirmeyi de unutmayın.

Dropbox dosya indirme adetlerini takip etmek için iki adet yöntemimiz var. Bunlardan bir tanesi kısa URL yöntemi, diğeri ise Dropbox'a özel eklentilerden faydalanma. İlk olarak kısa URL istatistiklerinden faydalanarak Dropbox dosya indirme sayılarını takibe başlayalım.

Goo.gl Kullanarak Dropbox İndirme Adetlerini Öğrenme

Goo.gl servisi, Google'ın kendi resmi adres kısaltma servisi olarak bir süredir yayında ve pek çok diğer kısaltma servisinden çok daha kolay bir kullanıma sahip olduğu için blogumuzda onu tercih edeceğiz. Hemen adımlarımızla başlayalım.

Elbette ilk olarak Dropbox hesabımızdaki bir dosyayı paylaşmamız gerekiyor. Bunun için bilgisayarınızda yer alan Dropbox klasöründen paylaşmak istediğiniz dosyanın üzerine sağ tıklıyorsunuz ve ardından "Share Dropbox link" butonuna basıyorsunuz.

Butona basar basmaz dosyanın veya klasörün paylaşım link bilgisayarınızın panosuna kopyalanacak, yani hafızaya alınacaktır. Bu işlemin ardından buraya tıklayarak hemen Goo.gl servisine giriş yapıyoruz ve karşımıza çıkan ekrandaki boş bölüme sağ tıklayarak "Yapıştır" seçeneğini kullanıyoruz. Kopyalanan adres buraya yapıştıktan sonra "Shorten URL" butonuna basarak devam edebiliriz.

URL'yi kısalttıktan hemen sonra aşağıda eklenmiş hali görülecektir. Burada yer alan "SHORT URL" bölümündeki linke sağ tıklayarak kopyalar, daha sonra bu linki paylaşmak istediğiniz kişilere gönderirseniz bundan sonra Goo.gl üzerinden kaç tıklama aldığını kolayca görebilirsiniz.

Lakin bu yöntemin tam indirme adetlerini değil, paylaştığınız linke tıklama adedini size sunacağını da unutmamalısınız. Fakat indirme adetleriyle linke tıklama adetleri arasında çok büyük farklar olacağını zannetmiyorum.

OrangeDox Servisini Kullanarak İndirme Sayılarına Bakma

İlk olarak buraya tıklayarak OrangeDox adlı Dropbox eklentisine giriş yapıyoruz. Sayfa açıldığında karşınızda aşağıdaki gibi bir onay ekranı gelecektir. Burada "Sign In with Dropbox" seçeneğini kullanarak giriş yapıyoruz.

Dropbox'a web tarayıcınızdan girişiniz yoksa kullanıcı adı ve şifre ekranı karşınıza çıkacaktır. Buraya direkt olarak Dropbox kullanıcı adı ve şifremizi yazıyor, ardından "Sign in" butonuna basıyoruz.

Bir sonraki ekrandaki uyarıya da "Allow" seçeneğini tıklayarak izin veriyoruz.

Bu işlemin ardından Dropbox hesabımızdaki dosyaların bir listesi karşımıza çıkacaktır. Paylaşmak istediğimiz dosyayı buluyor ve üzerine tıklıyoruz.

Dosyamızın üzerine tıkladıktan sonra hemen sağ üst bölümde "New Share Link" butonu yer alacaktır. Bu butona basarak devam ediyoruz.

Linkimizi yaratmak için ilk olarak "Reference Name" bölümüne paylaşımı tanımamız için bir isim yazabilir ve ardından "Create Share Link" butonuna basabiliriz.

Dosyamız paylaşıldıktan sonra dosyanın altında paylaşıma dair bir işaret çıkacaktır. Bunun yanında yer alan zincir logosuna tıklayarak paylaşımda kullanacağımız URL'yi alabiliriz.

URL'mizi yukarıdaki bölümden kopyalayabiliyor, yahut e-posta ya da sosyal ağlarımız üzerinden paylaşmak istediğimiz kişilere gönderebiliyoruz.

Az önceki adımlarda zincir butonuna basmak yerine direkt olarak paylaşımın adına tıklasaydık dosyanın tıklanma adetlerini görecektir. Bu ekranda günlere ayrılmış şekilde dosyanızın indirilme adetlerini görebilirsiniz.

Dropbox'ın en büyük eksikliği olan dosya indirme adetlerini öğrenme konusu da böylece sona eriyor. Bundan sonra kaç kişinin paylaştığınız dosyalarla ilgilendiğini kolayca görebilirsiniz.

Dropbox'ı hala kullanmayanlar aşağıdaki bağlantılardan uygulamaları indirebilirler.

YORUMLAR