DriverPack Solution İncelemesi

DriverPack Solution nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır sorularını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız rehber ile bu soruları cevapladık.

DriverPack Solution nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Bu yazıda dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan programa ilişkin merak edilen soruları yanıtladık. Hazırladığımız rehber sayesinde başarılı programa dair pek çok bilgiye sahip olabilirsiniz.

DriverPack Solution, bilgisayarınızın sürücülerini ve programlarını otomatik olarak tarama işlemi gerçekleştirip, yüklü olmayan veya güncel olmayanları tespit ederek yüklemenize imkan tanıyan oldukça yararlı ve kullanışlı programlardan bir tanesi.

Günümüzde pek çok bilgisayar kullanıcısı yeni aldıkları bilgisayarların veya varolan bilgisayarlarının  sürücü güncellemeleri ile uğraşmaz. Bilgisayar işimi gördükçe sıkıntısı yoktur anlayışı pek çok kullanıcı için geçerliyken, olayın aslı bu şekilde değildir.

Driver Aramak Kabusunuz Olmasın!
NASIL YAPILIR

Driver Aramak Kabusunuz Olmasın!

Driver güncelleme işlemini üç farklı yöntem ile tamamlayabilmeniz mümkün. Bu yazıda söz konusu yöntemlerin nasıl uygulanacağını oldukça detaylı bir şekilde anlattık.

Bilgisayarınız üzerinde güncel olmayan ve eksik olan sürücü ve programlar bilgisayarınızın performans kaybetmesine ve hatta zarar görmesine sebep olabilir. Bu tip bilgisayar kullananların yanı sıra bilgisayarının sistem sürücülerine ve programlarına önem vererek sürekli güncel tutmaya çalışan kullanıcılar da var tabii.

 Bugünkü yazımda her iki tarz kullanıcınında işlerini kolaylaştıracak, zaman tasarrufu sağlayacak ve aynı zamanda bilgisayarınızın performans kaybetmesini önleyip, güncel kalmasını sağlayacak olan DriverPack Solution programını sizler için detaylı olarak anlatacağım.

DriverPack Solution Nedir, Ne İşe Yarar?

DriverPack Solution girişte yazdığım gibi temel olarak bilgisayarınız üzerinde otomatik olarak tarama gerçekleştirerek, eksik veya güncel olmayan sürücüleri tespit eder ve yüklemenizi sağlar.

Programın 2 farklı sürümü mevcut. Biri DriverPack Solution Lite 13. Diğeri ise DriverPack Solution 13. Her ikisi de ücretsiz olmasına rağmen dosya boyutları arasında oldukça fark bulunmakta. Lite versiyonu 10 MB gibi ufak boyutlu olmasına karşılık programın tam sürümü 4.5 GB civarlarında.

Peki bu dosya boyutu farkı neden derseniz Lite versiyonu bilgisayarınız üzerinde sadece tarama gerçekleştirerek eksik ve güncel olmayan sürücüleri tespit eder. Tespit ettiği sürücü ve programların yükleme işlemlerini internetten yapabilmenizi sağlar.

Programın tam versiyonunda ise neredeyse tüm sürücü ve programların verileri bulunmaktadır. Bu nedenle programın tam versiyonu indirerek kullanmaya başladığınızda internet bağlantınız olmasa bile sürücü ve program güncellemelerini gerçekleştirebiliyorsunuz.

DriverPack Solution Nasıl Kullanılır?

Programın tam sürümünü indirip kurduğunuzda karşınıza gelecek olan ekran aşağıdaki resimdeki gibidir. Oldukça sade bir tasarımı olan programın sol tarafındaki menüden sırasıyla, sayfayı yenileme, aygıt yöneticisini açma, program ekle/kaldır, ayarlar, dil seçenekleri ve yardım seçenekleri bulunuyor.

Sayfayı yenilemenin amacı herhangi bir güncelleme veya yükleme yaptığınızda gerçekleşen değişiklikleri ekranın ortasındaki sürücüler ve programlar ekranında görebilmek. Aygıt yöneticisi ve program ekle/kaldır seçenekleri kısayol olarak eklenmiş olup, programla birlikte işinize yarayabilir.

Ayarlar sekmesine tıkladığınızda karşınıza gelişmiş yapılandırma, imzasız sürücüleri otomatik yükleme ve günlükleri kaydetme seçenekleri çıkacaktır. Bu seçeneklerin karşılarında bulunan kutucukları tıklayarak aktif hale getirebilir veya tekrar tıklayarak pasif hale getirebilirsiniz.

Programın orta ekranına baktığımızda ise sürücüler ve programları görüyoruz. Orta alanda eksik veya güncel olmadığı tespit edilen sürücü ve programları görebilirsiniz. Aynı zamanda sağ tarafta yer alan güncelle veya yükle butonuna tıklayarak programın sizin adınıza kendi veri tabanından otomatik olarak gerekli yüklemeleri yapmasını sağlayabilirsiniz.

Söz konusu işlemi programın Lite versiyonuna sahip iseniz malesef yapamıyorsunuz. Onun yerine eksik veya güncel olmayan sürücü ve programların gerekli yükleme dosyalarını internetten program yardımı ile aratabilirsiniz.

Programın ana ekranında yer alan diğer seçeneklerden diğeri ise Yedekleme(Backup). Yedekleme sekmesine geçiş yaptığınızda karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bunlardan bir tanesi sisteminizde yüklü olan sürücü ve programları tespit ederek DriverPack Solution'ın kendi veri tabanından gerekli dosyaları yedeklemesidir.

Diğer seçenek ise o an bilgisayarınızda yüklü olan sürücü ve programların direk kendi dosyalarını kullanarak yedeklemedir. Program ve sürücülerini sürekli güncel olarak tutuyorsanız programın kendi veri tabanından yedeklemeniz yararınıza olacaktır. Fakat bazı durumlar kullanıcılar belirli programların bir kaç eski versiyonunu kullanabilir.

Yeni versiyonunda problem olan ve kısa süre içerisinde düzeltilmeyen veya yeni versiyonunu beğenmediğiniz programlar olduğunda kendi kullandığınız sürümlerini yedekleyebilmek için sisteminizde kullandığınız sürücü ve güncellemeleri yedeklemenizi öneririm. Programın kendi veri tabanından yedekleme yapabilmeniz için tam sürümünün bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.

Programın ücretsiz olan Lite versiyonunu sitemiz üzerinden indirebilirsiniz. Aşağıda indirme linkini sizinle paylaşacağım. Bilgisayarınız üzerinde Lite versiyonu kurulu iken sol taraftaki menüde alt kısımda yer alan Configurator butonuna tıklayarak yukarıda resimde gördüğünüz ekranla karşılaşırsınız.

Aynı şekilde ücretsiz versiyonda orta alanda yer alan sürücüler veya programlar sekmesine geldiğinizde alt kısımda mavi kare içerisinde Tam Sürüm İndir yazısını görebilirsiniz. Buraya tıklayarakda gene yukarıdaki indirme seçenekleri sayfasına ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki ekrana ulaştığınızda özel ayarlar yaparak indirebileceğiniz direk yükleme seçeneğini, Torrent seçeneğini ve RSS ile Torrent seçeneğini tercih edebilirsiniz. Direk yükleme seçeneğini belli başlı sürücü ve programların kurulum dosyalarını indirmek istemezseniz gerekli ayarları yapmak için tercih edebilirsiniz.

Bu sayede indirme işlemi yapacağınız dosyanın boyutu ufalmış olur fakat ben herşeyi eksiksiz istiyorum derseniz Torrent ile indirmenizi tavsiye ederim. Bu noktada eğer bir Torrent programı kullanmıyorsanız programın Lite versiyonu ile birlikte sizlere uTorrent programını önerebilirim. Her ikisini de aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

Programın ücretsiz versiyonu bilgisayarınızda kurulu değil ise tam sürümü indirmek için, programın kendi üretici sitesine girerek Torrent ile ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Programın tam sürümünü kendi üretici sitesinden Torrent ile indirebilmek için tıklayınız.

Programın güzel yanlarından birisi ise sol tarafta yer alan dil seçeneklerinden Türkçe'yi seçerek kendi dilimizde programı kullanabilmemiz. Kullanımı gayet kolay olan programın dil seçeneklerinden Türkçe'yi belirleyerek işinizi daha da kolaylaştırabiliyorsunuz.

Genel olarak program hakkında yorum yapmak gerekirse, ücretsiz olarak bölesine büyük çaplı bir hizmet vermek gerçekten etkileyici. Yazının başlarında dediğim gibi pek çok kullanıcı sürücü ve program güncellemelerine önem vermese de bilgisayarımız açısından büyük önem taşırlar.

Bilgisayarınızın hem güvenliği, hemde performansı açısından program ve sürücülerinizi güncel tutmaya özen göstermelisiniz. DriverPack Solution ile sürücülerin eksik ve eski olanlarını tespit ederek, yeni versiyonlarını bir kaç tıklama ile kolayca yükleyebiliriz. Kısaca oldukça etkili, hızlı ve ücretsiz olan DriverPack Solution'u mutlaka indirerek denemenizi tavsiye ederiz.

Bu yazıda DriverPack Solution nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır sorularını cevapladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR