Drakensang Online: Ücretsiz 3 Boyutlu MMORPG Tarayıcı Oyunu

Drakensang Online: Ücretsiz 3 Boyutlu MMORPG Tarayıcı Oyunu Oyna

Drakensang Online: Ücretsiz 3 Boyutlu MMORPG Tarayıcı Oyunu

Tarayıcı oyunları konusunda dünyaya kendini kanıtlamış yapımcı şirketler arasında yer alan Bigpoint muhteşem yapımları ile adından bolca bahsettirmeye devam ediyor. MMORPG türünde fantastik bir yapım olan Drakensang Online tarayıcı üzerinden oynanabilen bir yapım. Fazlasıyla beğeni toplayan Drakensang Online 3 boyutlu olmasıyla da dikkat çekmekte. Görsel açıdan bir tarayıcı oyununun çok ötesinde bir grafik sunmaktadır.

Oyuna buradan üye olabilirsiniz...

Tamamen ücretsiz ve Türkçe dil desteği bulunan Drakensang Online’ın bir tarayıcı oyunu olduğuna inanmak zor çünkü mükemmel grafikleri bulunuyor. Harika efektleri ve ileri düzeydeki grafiklerine rağmen tarayıcı üzerinden oyun severlere başarılı bir performans sergiliyor. Oldukça akıcı ve hızlı bir oyun. Üstelik bu sunduğu harika grafiklere karşın hiç bir yükleme vs. gerektirmiyor. Kullandığınız internet tarayıcısı üzerinden rahatça oynayabileceksiniz.


Drakensang Online’a ücretsiz üye olmak için tıklayınız.


Bir çok mucize ve tehlikenin bulunduğu Drakensang Online’ın dünyasına çok basit bir üyelik adımından sonra erişeceksiniz. Oyunun hikayesine bir göz atacak olursak:

Bu mistik dünyada bir zamanlar karanlık hakimdi ve o karanlık ile beraber karanlık yaratıklarda yer alıyordu ancak bu yaratıklar çok uzun zaman önce tarihe karışmıştı. Bu yaratıklar hapsoldukları karanlıktan kurtulup tekrar ortaya çıkıyorlar. İnsanoğlunun en büyük düşmanı olan bu yaratıklar yıllar önce bu mistik dünyanın, insanların hükmüne girdiğine şahit oldular. Şimdi insanlara tekrar düşman olarak ortaya çıkan bu yaratıklar insanlardan hükümdarlığı devralmak niyetindedir.

Bu düşmanların başı bir Ejderhadır. Çok güçlü olan bu dev Ejderha, imparatorluğunu yeniden kurmak niyetinde ve dünyaya bir savaş açıyor. İki bin yıl aradan sonra insanoğlu tekrar büyük tehlike içerisindedir. Artık yeni bir dönem başlamaktadır ve yeni bir düzen kurulacaktır. İnsanların hükümdarlığının devam etmesi ve bu düzenin kurulmasına yardımcı olacak kahramanlara ihtiyaç vardır. O kahramanlardan birisi siz olabilirsiniz.

Drakensang Online görev tabanlı bir oyun, oyuna başlar başlamaz zaten bir çok görevle karşılaşacaksınız ve size verilen görevleri başarıyla tamamlayarak hem yeteneklerinizi bir üst seviyeye taşıyabiliyor hem de oyun boyunca para ve ödül kazanabiliyorsunuz. Ayrıca sadece para kazanmakla kalmıyor aynı zamanda oyunda bir çok malzeme ve silah da kazanabiliyorsunuz. Oyun boyunca birbirinden farklı fantastik canavarlara karşı mücadele veriyoruz ancak bunun yanı sıra oyunda bulunan PvP sistemi sayesinde diğer oyuncular ile de kozlarımızı paylaşabiliyoruz.
Oyunda 2 farklı diyar ve bu diyarlara ait toplamda 7 farklı bölge bulunuyor. Hala yapılan güncellemeler ile oyunda bulunan diyar sayısı ve bölge sayısı artış göstermektedir. Her bölgenin kendine has bir özelliği bulunmakta ve her bölgede farklı canavarlar, farklı maceralar bizleri bekliyor. Yayınlanan yeni güncellemeler ile oyuna yeni bölgeler eklenmekte. Şu an için bulunan diyarlara ve bölgelere bakacak olursak;

DURIA: Oyunda yer alan 2 diyardan birisi olan DURIA’da toplamda 6 bölge bulunmakta, bunlar;

  • Grimmagstone
  • Kingshill
  • Shorfolk
  • Slifmoor
  • Teganswall
  • Willuxshire


NORDLANDE: Oyunda yer alan 2 diyardan birisi olan NORDLANDE’da toplamda 1 bölge bulunuyor;

  • Torstrond

 

Her bölgenin kendine has ilginç özellikleri ve ilginç mekanları bulunuyor. Çok büyük bir dünya olan Drakensang Online’ın bölge sayısı da her geçen gün artıyor. Her bölgede farklı güçlerde yaratıklar ile mücadele vermek zorundayız, ayrıca Drakensang Online’da yardımcı sanal karakterler de bulunuyor. Yardımcı sanal karakterlerin görevi oyunun bu yaratıklarla kaplı bölgeler dışında kalan şehir merkezini korumak. Sadece bununla da kalmıyor yardımcı sanal karakterlerden ihtiyacınız olan enerji, eşya, sağlık vb. gibi bir çok şeyi edinebilirsiniz, satabilirsiniz veya satın alabilirsiniz. Yardımcı sanal karakterlerin koruması altında olan şehirde dinlenebilir diğer oyuncular ile etkileşim halinde kalabilirsiniz.
Şehir merkezinde yeni eşyalar ve zırhlar elde edebiliyorsunuz ya da var olan eşyalarınızı ve silahlarınızın yeteneklerini yükselterek geliştirebiliyorsunuz. Drakensang Online’da aynı zamanda bir tür Pazar sistemi de mevcut, bu sistem sayesinde diğer oyunculardan eşya alabilirsiniz veya kendi sahip olduğunuz eşyalarınızın satışını gerçekleştirebilirsiniz.


Karakterinizi seçin!

Oyun bünyesinde şu an için 3 karakter sınıfı bulunmakta ve yakında 1 karakter sınıfının daha eklenmesi beklenmektedir. Oyunda bulunan karakter sınıfları, Çember büyücüsü, Ejderha savaşçısı ve Korucu yakında gelecek diğer bir sınıf ile birlikte bu sayı 4 olacaktır. Her sınıfında birbirinden farklı etkileyici özellikleri bulunuyor.


Çember Büyücüsü: Bilgi en güçlü silahtır. Çember büyücüleri hayatlarını tamamen büyü ve doğaüstü güçleri öğrenmeye ve onları kullanmaya adamış çok zeki insanlardan oluşan bir sınıf. Büyü güçleri kendi içinde üçe ayrılan Çember büyücüleri Ateş, Buz ve Şimşek özelliklerinden herhangi birini kullanmaktadır. Aynı zamanda bu güçler ile yeteneklerini ileri seviyelere taşımaktadırlar. Gelişme söz konusu olduğu için rütbeler de mevcut. Her büyücü ilk olarak Drakensang Online’ın dünyasına bir çırak olarak girer ve zaman içerisinde edindiği tecrübeler sonunda bir usta büyücü konumuna gelmeyi başarabilir. Savaştan önce büyücüler doğaüstü güçlerini insanların faydası için kullanırken savaştan sonra bu güçlerini düşmanlarına karşı kullanmaya başlamışlardır. Çember büyücüleri uzak mesafe mücadelelerinde oldukça başarılıdır, yakın mesafe dövüşlerde ise çok güçlü olmayan çember büyücüler ışınlanma özelliğini kullanarak zor durumlardan kaçabilirler.


Ejderha Savaşçısı: Savaşta çarpışan kılıçların sesini iliklerimize kadar hissediyoruz. Hemen hemen bütün ejderha savaşçıları birbirine benzeyen görünümleri ile dikkat çekmekteler. Silah konusunda farklılıklar gösterebilirler ancak yine de dışardan baktığınız zaman bir ejderha savaşçısını kolayca ayırt edebilirsiniz. Korkusuz ve cesur yapıları sayesinde hiç bir tehlikeden kaçmayan ejderha savaşçıları her zaman savaşta en önde rol oynarlar. Çember büyücüsü sınıfında olduğu gibi ejderha savaşçılarının da kendi aralarında bir rütbe edinme durumu var. Oyunda ejderha savaşçısı olursanız acemi bir savaşçı olarak başlıyorsunuz ancak oyunda tamamladığınız görevlerinize bağlı olarak gelişiyor ve usta bir savaşçı olabiliyorsunuz. Önceleri zorlu eğitimlerden geçen savaşçılar, eğitim aşamasından sonra yeminlerini edip Drakensang Online’ın acımasız dünyasına adım atıyorlar. Bu yemin töreninde ejderha savaşçılarının cesur ve korkusuz olmalarını sağladığına inanılan ejderha kanını her yemin eden savaşçı içer ve o ejderhanın gücünü kazanmış olur. Bir zamanların asil savaşçıları olan ejderha savaşçıları savaştan sonra paralı askerler gibi lanse edilmeye başlandı ancak bu büyük savaşta onların rolü çok önemli. Ejderha savaşçıları yakın mesafe mücadeleler konusunda gelişmişlerdir ve hemen hemen diğer sınıflar ile girdikleri bütün yakın mesafe dövüşlerinden galip ayrılırlar. Uzak mesafeli mücadelelerde ise ejderha savaşçıları zayıf kalmaktadır.


Korucu: Dengeyi kılıç ve ok ile yerine getireceğiz. Vahşi yaşam koşullarında kendilerini eğiten ve hatta vahşi ortamda yaşayan korucular çok profesyonel birer avcıdır. Zeki ve kurnaz olan korucular oldukça sessiz ve soğukkanlı olmaları ile dikkat çekiyorlar. Kendilerini insandan çok farklı bir ırk olarak gören korucuların insanlardan daha eski gelenekleri bulunuyor. Doğa ile iç içe olan korucular ok ve kılıç kullanımında uzmanlaşmışlardır, ayrıca doğa ile uzun süre birlikte olan korucular doğaüstü bazı yeteneklere dahi kavuşmuşlardır. Eskiden beri gelen avcılık insanlar içinde geçerli bir kavramdı ancak insanlar zaman içinde bu geleneklerinden koparken korucular daha da kendilerini avcılık ve doğa ile özdeşleştirmiştir. Korucular genellikle tek başlarına yaşarlar, bir klan yada grup halinde olmadan doğa içinde sessiz avcılar haline gelmişlerdir. Güçlü korucular dünyanın girdiği bu savaşta saklanmaktansa dışarı çıkıp güçlerini karanlığa karşı kullanacaklardır. Korucular hem yakın hem de uzak mesafeli mücadeleler konusunda uzmandır. Daha çok ok yetilerinin üstün olmasından dolayı uzak dövüşlerde daha başarılı olmaktadırlar ancak kılıç kullanabilmeleriyle de beraber yakın mesafe mücadelelerinde de başarılı olurlar.


Mükemmel grafikleri, tamamen ücretsiz ve Türkçe oluşu ile iyi bir tarayıcı oyununa hasret kalan online oyun severlerin dikkatini fazlasıyla çeken bir yapım. Oyunu oynamaya hemen başlamak için buradan üye olabilirsiniz.

YORUMLAR