Dosya Boyutlarını Küçültmek İçin Kullanılan 5 Çevrimiçi Ücretsiz Araç

Dosya boyutlarını azaltmak için kullanabileceğiniz 5 ücretsiz aracı sizlerle paylaştık. Blogun ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Dosya Boyutlarını Küçültmek İçin Kullanılan 5 Çevrimiçi Ücretsiz Araç

Teknoloji söz konusu olduğunda verimlilik her zaman önemli bir unsur olmuştur. Kullandığımız dosyaların daha az yer kaplaması gibi küçük ama etkili yöntemler de yaptığımız işlerin daha hızlı bitmesine yardımcı oluyor. Bu blogda işte konuyu ele alacağız, yani dosya boyutlarını azaltmak için kullanabileceğiniz 5 ücretsiz araç neymiş onu inceleyeceğiz.

Kullandığımız dosyaların ham halleri en iyi verimi almamıza maalesef olanak vermiyor. Yaptığınız bir iş sırasında mutlaka başınıza gelmiştir, karşı tarafa fotoğraf göndermek istiyorsunuz ama fotoğrafın boyutu o kadar büyük ki maile sığmıyor. Bu size hem vakit kaybı hem de çalışmanızı yavaşlatma olarak geri dönecektir. Oysaki ücretsiz çevirimiçi araçlar yardımıyla dosya boyutlarını küçülterek işlerimizde verimi yarı yarıya artırabilirsiniz. Hadi başlayalım.

1- Compressify (Video)

Öncelikle Compressify internet sitesine girelim. Bu araç 8 MB'a kadar olan videolarınızı Google'ın WebM biçimine, yani internette videolarınızı daha rahat yayınlamanız için tasarlanmış olan bir formata dönüştürür. Sonuçta karşımıza orijinal halinin yüzde 20 ile 60'ından daha küçük bir video ortaya çıkar. Herhangi bir kalite kaybı olmadan sosyal medya platformlarına video atmak isterseniz Compressify size yardımcı olacaktır.

2- CompressNow (Fotoğraf)

CompressNow ise fotoğraf konusunda bizlere yardımcı olan faydalı bir araç. JPEG, PNG veya GIF formatındaki fotoğrafları küçültür ve nihai boyutun ne olması gerektiğine tamamen siz karar verirsiniz. Ekranın yukarısında Compression Level yazan bölümde küçültme oranını belirledikten sonra Upload Image diyorsunuz ve karşınıza orijinal boyutla işlem yapıldıktan sonra belirlediğiniz orana göre küçültülmüş fotoğrafın boyutunu görüyorsunuz. Örneğin ben 1.35 MB'lık bir fotoğrafı yükledim ve oranı yüzde 100 olarak ayarladım. İşlem sonucunda fotoğraf boyutum 42 Kb'a kadar düştü. CompressNow'ın internet sitesine giderek siz de fotoğraflarınızın boyutunu düşürebilirsiniz.

3- SmallPDF (PDF Boyutunu Azaltma)

Bana kalırsa SmallPDF piyasadaki en iyi online PDF düzenleme araçlarından biri ve internet sitesinin sade olması nedeniyle gönlümü fethetti. PDF dosyalarınızı son derece okunaklı ve kullanışlı hale getiren bu aracı denemenizi mutlaka öneriyorum.

4- MP3Smaller (MP3 Sıkıştırma)

Dürüst olalım, hepimiz bir şekilde Mp3'lerle haşır neşiriz ve depolama merkezimizde oldukça yer kaplıyorlar. Hızlı bir şekilde Mp3 dosyalarının boyutunu küçültmek isterseniz MP3Smaller tam size göre diyebilirim. Online hizmet veren MP3Smaller internet sitesinde basit bir arayüzle karşımıza çıkıyor ve kalite ayarı yapmamıza bile olanak vererek Mp3 dosyalarımızı küçültmemizi sağlıyor. 

5- Ezyzip (Online Dosya Arşivleme)

Ezyzip internet sitesine girdiğinizde tek yapmanız gereken arşivlemek istediğiniz dosyayı seçmek ve Zip Files butonuna basmak. Daha sonra dosyanız zip formatında arşivlenecek ve Save Zip File diyerek indirebileceksiniz. Dilerseniz oluşturulacak Zip dosyasına isim de verebilirsiniz. Oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim. Ayrıca fotoğrafta dikkatinizi çekmiştir, Unzip sekmesinde de Zip'li dosyaları çıkarabilirsiniz.

Bütçe Dostu Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Özellik

Instagram Profilinizi Güvende Tutmak için 5 Öneri


YORUMLAR