Dizüstü Bilgisayar Bataryasını Test Edebileceğiniz Programlar

Bu uygulamaları kullanın ve dizüstü bilgisayarınızın bataryasını her an kontrol edin.

bilgisayar-bataryasini-test-edebileceginiz-programlar1

İyi bir batarya olmadan, notebook kullanıcıları bir bakıma yeterince güçlü olmayan bir masaüstü PC kullanıcısı olma durumuna sürükleniyorlar. Bu sebepten dolayı batarya ömrünü ve kullanım şeklini yakından takip edebilmek gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için size birkaç pratik araç önermeye karar verdik.

bilgisayar-bataryasini-test-edebileceginiz-programlar2

Dizüstü bilgisayarınız için bir batarya ne kadar önemliyse, bu bataryalar hakkında bilgi sahibi olmak da bir o kadar kıymetli bir hal almaya başlıyor. Bu sebepten bataryanın size sunabileceği ayrıntılı bilgileri yakından takip edebilmek oldukça yardımcı olabilir. Almış olduğunu ürünün bataryası belki de sizin farkında olmadığınız bir hataya sahip ve bu sebepten ötürü zamanında müdahale edememek ömrünü kısaltacaktır. Veya uzun zamandır kullandığınız batarya eskidiği için performan kaybı da yaşıyor olabilirsiniz. Bu listede bulunan uygulamalar ile saymış olduğumuz problemleri daha iyi anlayıp hızlı çözümler üretmeniz mümkün olacak.

bilgisayar-bataryasini-test-edebileceginiz-programlar3

Bataryanız zamansız bir şekilde çalışmayı bırakırsa yaşayacağınız şoku düşünün. Oysa, ömrü tükenmek üzere olan enerji kaynağınızın yedeğini hazırlamış olmanız durumunda kıymetli çalışmanızı veya oyun deneyiminizi istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edebileceksiniz. Listede bulunan uygulamaların her biri kullanıcının kararına bırakılmış farklı özelliklerle öne çıkıyor. Bu yüzden mutlaka size daha çok hitap eden bir yöntem bulmanız mümkün olacaktır.

Mobil Cihazların Batarya Ömrü Hakkında İnanmamamız Gereken 8 Hurafe
NASIL YAPILIR

Mobil Cihazların Batarya Ömrü Hakkında İnanmamamız Gereken 8 Hurafe

Mobil cihazlar dediğimizde genellikle akılımıza cep telefonlarımız geliyor. Ancak unutmayalım ki dizüstü bilgisayarlarımız ve tabletlerimiz gibi yanımızda taşıdığımız cihazların da batarya ömürleri en az cep telefonlarımız kadar önemli.

Bataryanızı Test Etmek İçin Kullanabileceğiniz En İyi Programlar

  • BatteryInfoView
  • BatteryMon
  • BatteryCare
  • BatteryBar
  • Pure Battery Analytics

BatteryInfoView

NirSoft yapımlarından alıştığımız amaca yönelik sade ve öz bir uygulama olan BatteryInfoView, az yer kaplayan ama çok iş gören bir alternatif. Gereksiz süsten arınmış ve sadece ihtiyacınız olan şeyi sunan bir veri kaynağı arıyoranız bu araç kesinlikle işinize yarayacaktır. Bilgisayarınızın bataryası hakkında detaylar sunan BatteryInfoView 30 dakikalık zaman birimleri içerisinde otomatik diyagnozlar da gerçekleştirebiliyor.

batteryinfoview

İki farklı fonksiyonu olan bu araç, bilgileri size listeleyen bir amaca hizmet ediyor. Burada bataryanızın şu anki durumu ve limitlerini gözlemlemeniz mümkün oluyor. Öte yandan güç durumu, kapasite, kapasite değeri, yüzdelik oran ve voltaj gibi bilgileri anında görüntülemeniz mümkün.

Bataryalar Hakkında Yanlış Bilinen Efsaneler
MOBİL

Bataryalar Hakkında Yanlış Bilinen Efsaneler

Günlük hayatımızda kullandığımız dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler, akıllı saatler ya da benzeri pek çok ürün dahili batarya ile birlikte geliyor.

Size sunulan 30 dakikalık periyodları değiştirio dilediğiniz periyodlarda veri almaya devam edebiliyorsunuz. Burada amaç sizin beklentinize göre daha az bilgi ile daha performanslı bir kullanım veya daha çok bilgi ile sorunları daha yakından tespit etme imkanı yarabilmek. Dolayısıyla kendi esnek kullanımınızı yaratabiliyorsunuz.

BatteryMon

Spartan Utility ve PassMark Software aracılığıyla sunulan BatteryMon,batarya kapasitenizi ve pil durumunu grafikler halinde görüntüleyen bir araç. Zaman içerisinde kullandığınız düzüstü bilgisayarınızın bataryası tükenecektir. Buna sebep olabilecek birçok farklı seğişken var, ancak var olan durumu yakından takibe alabilmek için grafikli anlatım yapan bir uygulama kavrama kabiliyetinizi artıracaktır. BatteryMon bu işlemi size sunabiliyor. Notebook bataryanızı yakından takip eden uygulama size gerçek zamanlı raporlar sunma yetisine sahip.

batterymon

Düz ve amacına yönelik bir uygulama olan BatteryMon, batarya ömrünü takip ederken kullanmış olduğunuz ünitenin sağlığı hakkında da ipuçları yakalamanızı kolaylaştırıyor. Dilerseniz masaüstü ekranında bir widget olarak kullanabildiğiniz BatteryMon size tam pencere ekranında da ayrıntılı bilgileri gösteriyor. Dışarıdan takip etmek istemeniz durumunda belirlemiş olduğunuz bir limit sonrasında e-posta ile haberdar olmanız da mümkün.

MacBook Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?
TEKNOLOJİ

MacBook Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Her elektronik cihazın pil ömrü, kullanıcıların en dikkat ettiği noktalar arasında başı çekiyor. Dayanıklılığı ve uzun süre kullanılabilirliği ile ön plana çıkan ürünler arasında yer alan MacBook'un hem Air hem de Pro modellerinde pil ömrünü uzatmak için belirli tüyolar bulunuyor.

Bu araç ile uzun vadeli bir batarya kontrolü ve kapsamlı bir diyagnoz yapmanız, sağlanmış olan grafiksel anlatım ile mümkün kılınıyor. Uzun süreli bir kullanım sonrasında yapabilmiş olduğunuz bir başka işlem de önceki tarihlere oranla batarya performansını karşılaştırmak. Bu yüzden bu yazılımı bilgisayarınıza ne kadar erken yüklerseniz o denli faydasını görürsünüz.

BatteryCare

Bilinçli şarj boşaltma işlemleriyle bataryanızın kalibrasyonunu sağlayabilen bir araç arıyorsanız BatteryCare oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Bataryanızın olabildiğince uzun ömürlü olabilmesi için ve aktif zamanlarını takip etmek için yardımcı olabilecek bir yazılıma ihtiyacınız varsa bu seçeneğe mutlaka göz atın. Uzmanların görüşlerine göre bir cihazın şarjını sonuna kadar bitirmek uzun vadeli sorunların oluşmasına yol açabilir. Bunun yerine düzenli miktarlarda batarya tüketimi ve kontrollü bir şarj etme frekansı yakalamanızı öneren uzmanların doğrultusunda BatteryCare sizi gerekli zamanlarda uyarıyor.

batterycare

Ne var ki, bu bahsetmiş olduğumuz batarya ömrünü takip eden döngüyü yardımcı bir yazılım olmadan takip etmek istediğiniz durumda biraz zorlanabilirsiniz veya işlemi yoğun bir gün nedeniyle unutabilirsiniz de. Bu nedenle bataryanızın veriminden mahrum kalmak istemiyorsanız neden sizin için hem analizi gerçekleştiren hem de hatırlatıcı olan bir uygulamanız olmasın? BatteryCare, kendi web sayfasında da kullanım tavsiyelerini paylaşan ve bilgileri güncel tutan bir uygulama.

En Uzun Batarya Ömrüne Sahip Laptop Modelleri
TEKNOLOJİ

En Uzun Batarya Ömrüne Sahip Laptop Modelleri

En uzun batarya ömrüne sahip laptop modelleri hangileri? Bu sorunun yanıtı, yakın zamanda yeni bir dizüstü bilgisayar satın almak isteyen çok sayıda kişi tarafından oldukça merak ediliyor.

Bataryanızı son noktaya kadar şarj ettikten sonra son güvenli seviyeye dek boşaltım yapmak iyi bir batarya kalibrasyon yöntemidir ve sağlıklı bir batarya takibini mümkün kılar. Bu işlemi sağlıklı ve risksiz bir şekilde gerçekleştirmek için BatteryCare kullanmak işinize yarayacaktır.

BatteryBar

Hafifsiklet bir program olarak adlandıracağım BatteryBar oldukça sade ve sıradan bir örnek olarak dikkat çekiyor. İşletim sisteminizin organik bir parçası gibi bir izlenim veren uygulama bu hissiyata rağmen farklı işlevlerin elinizin altında bulunmasını sağlıyor. Bu özelliklerin işletim sisteminde olmadığını göz önünde bulunduracak olurasanız sadece bilgi edinme amaçlı sade bir araç arayanlara bu örnek oldukça makul olacaktır. Hızlı bir şekilde ihtiyaç duyduğunuz bilgileri size ileten uygulama, oldukça da az bir yer kaplıyor ve sisteminizi hiçbir şekilde zorlamıyor.

batterybar

Dikkatinizi çekecek olan ilk unsur, görev çubuğunda normalden biraz fazla yer kaplayan bir ikon olacaktır. Bu ikonu tıklamanız durumunda ise dizüstü bilgisayarınızın batarya kapasitesi ve seviyesi ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmanız mümkün. Listedeki uygulamalar ile kıyaslandığında ayrıntı konusunda biraz geride kalan bu alternatifin avantajı son derece doğal kullanım hissiyatı, kolay erişebilirliği ve hızı.

En İyi ve Kaliteli Laptop Markaları - 2024 Güncel Liste
TEKNOLOJİ

En İyi ve Kaliteli Laptop Markaları - 2024 Güncel Liste

Yıllık olarak en iyi laptop modelleri belirlenirken markanın değerine, cihazın fiyatına, donanımın kalitesine ve sunduğu özelliklere bakılıyor.

Temel fonksiyonların kullanımını tamamen ücretsiz kullanabiliyorsunuz ve 4 dolar gibi bir harcama ile Pro paketine geçme şansınız da var. Pro paketinde size daha fazla kişiselleştirme seçenekleri sunuluyor. Sizin tercihinize kalmış bu iki opsiyonda da netbook bataryası konusunda hızlı ve akıcı bilgi almanız tamamiyle mümkün.

Pure Battery Analytics

Bu tarz uygulamalar genellikle biraz çirkin arayüze sahip olurlar ve eski bir görüntüleri vardır. Pure Battery Analytics ise oldukça modern bir arayüze sahiptir ve hoş grafikler ile bataryanız hakkında size bilgi verir. İyi bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra oldukça da kullanışlı bir programdır. 

pure-battery-analytics

Bu programın öne çıkan özelliği, belirli periyotlarda bataryanız hakkında size bilgi vermesidir. Belirli aralıklarla bataryanızın nasıl ısındığını görmek ve analiz etmek istiyorsanız Pure Battery Analytics iyi bir seçim olacaktır. Bataryanız hakkında pek çok bilgiyi tek bir program aracılığıyla öğrenmek istiyorsanız Pure Battery Analytics isimli bu programı kullanabilirsiniz.

Dizüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
NASIL YAPILIR

Dizüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Laptoplar günümüzde pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Hem taşınabilir bir cihaz olmalarından hem de tek bir ürün içerisinde her şeyi bulundurmasından dolayı birçok kullanıcının bilgisayar seçiminde ilk tercihi laptop oluyor.

Dizüstü bilgisayarınızın bataryasını test edebileceğiniz porgramları sıraladığımız yazımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz bilgisayarınızın bataryasını hangi programlar ile test ediyorsunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR