Dijital Unutkanlık Kurbanı mısınız? Hemen Kendinizi Test Edin

Dijital amnezi çağımızın yeni hastalığı. Peki siz dijital unutkanlık yaşıyor musunuz? Testimize katılın.

Dijital Unutkanlık Kurbanı mısınız? Hemen Kendinizi Test Edin

Avrupa'da yapılan bir araştırma kullanıcıların çoğunluğunun; çocuklarının (yüzde 53), çocuklarının okullarının (yüzde 90) ve işyerlerinin (yüzde 51) telefonları dahil diğer önemli telefon numaralarını ezbere bilmediklerini ortaya koydu. Bu durum oldukça korkunç değil mi? Bu duruma "dijital amnezi" (unutkanlık) deniyor.

Yapılan araştırmaya göer önemli bilgileri belleğimizde tutamamamızın nedeni, bunları hatırlama sorumluluğunu akıllı telefonlar gibi dijital cihazlara yüklemek. Ankete katılan en genç (16 - 24 yaş) tüketicilerin yarısından azının (yüzde 43), akıllı telefonlarının bilmeleri veya hatırlamaları gereken her şeyi barındırdığını itiraf etmişler. Yani en acil durumları son derece kırılgan cihazlara teslim etmişiz de haberimiz yok.

Öte yandan bu verileri kaydettiğimiz cihazlara bir zarar gelirse ya da veriler silinirse kullanıcılar gerçekten bunalıma sürüklenebiliyorlar. Özellikle kadınların akıllı cihazlarında depoladıkları önemli verilerini bir daha asla geri alamayacaklarını düşünmeleri, üzüntüden yıkılmalarına yol açabiliyor.

Çok geniş kapsamlı düşünmeye gerek yok. Aşağıda son derece basit bir 7 soruluk bir test hazırladık. Bu sorulara kendinizi kandırmadan cevap verirseniz dijital unutkanlık semptomları gösterip göstermediğinizi hemen anlayabilirsiniz.

YORUMLAR