Denizciler İçin iOS Uygulamaları

Denizciler, balıkçılar ve yatçılıkla ilgilenenler için özel olarak derlediğimiz bu yazıda birbirinden kullanışlı ve hayat kurtarıcı uygulamaları bulabilirsiniz.

Denizciler İçin iOS Uygulamaları

Çoğu insan için denizcilik bir hobiden öte bir hayat tarzıdır. Fakat ne yazık ki uçsuz bucaksız denizde bulunmanın verdiği özgürlük hissi ve keyfi beklenmedik durumlar karşısında sekteye uğrayabiliyor. Denizle profesyonel veya amatör olarak uğraşanlar bilir, tatsız sürprizlere karşı hazırlıklı olmak özellikle denizin ortasındayken hayati bir öneme sahiptir.

Bu tarz durumlara karşı hazırlıklı olmak için veya karşılaşılan problemleri güvenle çözmek için kullanabileceğiniz çok sayıda uygulama mevcut. Denizcilik ve yatçılık kategorisinde yer alan uygulamalar arasından işinize en çok yaracağını düşündüklerimizi sizler için özel olarak derledik.

Listemizde bulunan uygulamalar özellikle balıkçılar, yelkenciler ve tekne sahipleri için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

WindGuru

Listenin ilk uygulaması olan WindGuru özellikle sık sık denize çıkmak zorunda olan balıkçılar için mutlaka kullanılması gereken uygulamalar arasında yer alıyor.

Denizin ortasındayken patlayan hava ve ters esen rüzgar özellikle küçük kayıkları ve tekneleri tehlikeye sokuyor. Bu tarz durumlara karşı özel olarak tasarlanan WindGuru sayesinde dünya üzerinde 3000 noktadaki rüzgar bilgilerine erişim sağlayabiliyorsunuz.

Uygulamada yer alan bilgiler son derece sade ve şık görünen bir arayüzde sunuluyor. Rüzgar yönü, hızı, yağmur bilgisi, bulut bilgisi ve sıcaklık gibi bilgilere erişebileceğiniz WindGuru sayesinde denizde karşılaşabileceğiniz beklenmedik hava değişimlerini önceden kontrol edebilirsiniz.

Safe Skipper

Daha çok ilk yardım üzerine yoğunlaşan Safe Skipper hem profesyonel denizciler hem de amatör deniz tutkunları için mutlaka indirilmesi gereken uygulamalar arasında yerini alıyor. Uygulamanın en iyi yanlarından birisi de içerdiği bilgileri yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla daha bilgilendirici hale getirmiş olması.

Uygulamada hazırlık, güvenlik, iletişim ve güvenlik olmak üzere farklı kategoriler bulunmakta. Bu kategorilerin her biri ilgili olduğu konu hakkında aydınlatıcı bilgiler içermekte.

Güverte kontrolü, motor kontrolü, iletişim sağlama, sinyal kontrolü, mors alfabesi, tekneyi terk etme, ilk yardım, yaralılara müdahale, yangınla mücadele ve bunlar gibi onlarca konu hakkındaki bilgilere erişebileceğiniz Safe Skipper ile deniz yolculuklarınız daha güvenli olacak.

Navionics Boating

Ücretsiz olarak indirilebilen Navionics Boating denizcilerin ve yatçılıkla uğraşanların kullanması gereken uygulamalardan bir tanesi.

Birden fazla fonksiyona sahip olduğu için listenin en kullanışlı uygulaması olarak niteleyebileceğimiz Navionics Boating ile rota bilgisi, rüzgar aktiviteleri, yön bulma, GPS ve uzaklık gibi önemli bilgileri takip edebiliyorsunuz. Bunlarla da sınırlı kalmayan Navionics Boating ile aynı zamanda fotoğraf ve video da paylaşabilme şansına sahibiz.

Ödüllü denizcilik, yatçılık ve balıkçılık uygulamaları arasında yer alan Navionics Boating'i sık sık denize açılan kullanıcılara öneriyorum.

Knot Guide

Bir denizcinin en büyük meziyetlerinden biri de sağlam düğümler atabilmesidir. Olması gerektiği gibi atılmış sağlam bir düğüm meydana gelebilecek kazaları önleyebilir.

Farklı durumlar ve amaçlar için özel olarak düşünülmüş düğümleri ezberlemek çoğu zaman kolay olmuyor. Knot Guide'da onlarca farklı düğüm çeşidi bulunmakta. Fakat uygulamanın tüm özelliği bununla sınırlı kalmıyor. Resimlerle desteklenmiş düğüm tipleri açıklamalarında kullanıcılara detaylı bilgiler veriyor.

Uygulamada karşılaştığınız düğümlerden hoşunuza gidenleri favorilerinize ekleyebilirsiniz. Genel olarak kolay ve hızlı bir kullanım deneyimi sunan uygulama denizci düğümlerini öğrenmek isteyen kullanıcıların mutlaka indirmesi gereken bir uygulama.

Ship Finder

Ücretsiz olarak indirebileceğiniz Ship Finder kapsamlı bir gemi takip ve konum belirleme uygulamasıdır. Denizde meydana gelen kazaların büyük çoğunluğu iletişim kopukluğu ve ihmalkarlık gibi sebeplere bağlı olarak meydana gelmektedir.Ship Finder istenmeyen durumların önüne geçmek için üretilmiş özel bir uygulamadır.

En iyi denizcilik, yatçılık ve balıkçılık uygulamaları arasında gösterilen Ship Finder Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) kullanan nadir uygulamalardan bir tanesi. Deniz trafiğinde yer alan taşıtların konumlarını otomatik olarak belirleyen bu sistem ile çevrenizdeki aktif tekneleri ve gemileri tespit edebilir ve harita üzerinde görebilirsiniz.

Özellikle görüş alanının kısıtlandığı durumlarda oldukça işe yarayacağını düşündüğüm Ship Finder'da sunulan özellikleri yetersiz bulursanız fazladan ücret ödeyerek tüm fonksiyonları açabilirsiniz.

Windfinder

Uygulama markette sunulan en kapsamlı ve güvenilir yatçılık uygulamaları arasında yerini alan Windfinder, adından da anlaşılacağı üzere rüzgar bilgilerini takip etmek için üretilmiş bir uygulamadır. Ücretsiz olmasıyla dikkat çeken Windfinder 10.000 farklı hava durumu istasyonundan topladığı rüzgar bilgilerini kullanıcılara sorunsuzca iletiyor.

Dünyanın her yerinde kullanabileceğiniz Windfinder sayesinde dünya üzerindeki 35.000 bölgenin rüzgar bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Uygulamanın en iyi yanlarından biri de sonraki 6 günün de hava tahminlerini sunuyor olması.

Özel olarak optimize edilen data transferi özelliği ile internet paketinizi verimli bir şekilde kullanan Windfinder ile artık deniz yolculuklarınız daha güvenli olacak ve beklenmedik durumlarla karşılaşmayacaksınız.

Marine Navigation

Sıradaki uygulama biraz yüksek sayılabilecek fiyat etiketine rağmen son derece kullanışlı özellikleriyle öne çıkıyor. Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de daha önce indirilen haritaları çevrimdışı olarak da sunabiliyor olması.

iOS cihazınızı adeta bir GPS cihazına dönüştüren Marine Navigation su sporlarıyla uğraşanların ve balıkçıların mutlaka kullanması gereken uygulamalardan biri. Uygulamada rüzgar hızı, yönü, o anki hız, rota bilgisi ve pusula gibi farklı özelliklerin bulunduğu uygulamada fotoğraf paylaşma özelliği de sunulmakta. Kullanıcıları arasında sosyal ağ kurması ile dikkat çeken Marine Navigation sayesinde sizinle aynı hobi dalında faaliyet gösteren kullanıcılarla etkileşime girebilirsiniz.

Android İçin Denizcilik Uygulamaları

YORUMLAR