Codegen PowerX 7800 mAh X50 Powerbank Taşınabilir Şarj Cihazı İncelemesi

Yazımızda Codegen PowerX X50'yi detaylı olarak inceledik

Codegen PowerX 7800 mAh X50 Powerbank Taşınabilir Şarj Cihazı İncelemesi

Merhaba Tamindir takipçileri. Günümüzde akıllı telefonlarımız hayatamızın değişmeyen bir parçası haline geldi. İlk çıkan cep telefonlarına göre çok daha yüksek performans ve görüntü kalitesi sunan bu akıllı telefonlar maalesef ki pil ömrü anlamında kendilerini diğer özellikleri kadar geliştiremediler. Sonuçta sahip olduğumuz akıllı telefonlar bize ortalama olarak 1 gün civarında pil ömrü sunuyor. Eğer telefonunuzu daha yoğun olarak kullanıyorsanız bu süre kısalmakta. Tabletlerimiz için de aynı durum söz konusu.Çoğu zaman ihtiyacımız olduğu anlarda telefonumuzun veya tabletimizin kapandığına şahit olabiliyoruz.

Neyse ki teknoloji farklı bir yöntem ile bu şarj problemini çözmemize yardımcı oluyor. Çeşitli firmaların ürettikleri taşınabilir şarj cihazı seçenekleri bize akıllı telefon veya tabletlerimizi priz olmadan şarj etme imkanı veriyor. Özellikle benim gibi uzun seyahatlere çıktığınızda otobüs veya uçaklarda telefon veya tabletlerinizi şarj etmek için bir USB veya priz arayan yolculardansanız bu taşınabilir cihazlar oldukça işinize yarayabiliyor. Biz de bu yazımızda bu tür bir taşınabilir şarj aleti olan Codegen PowerX 7800 mAh X50 Powerbank'ı inceleyeceğiz.

Codegen PowerX 7800 mAh X50 Powerbank taşınabilir şarj cihazına genel olarak baktığımızda cihazın bir sigara paketi boyunda olduğu söylenebilir. Aşırı büyük olmayan bu cihaz çantalarınıza kolayca girebiliyor, cihazı cebinizde taşıyabilmeniz de mümkün. X50'nin boyutuna göre çok hafif ağır olduğunu söyleyebilirim. Akıllı telefonunuzdan biraz daha ağır olan X50 eğer ufak bir el çantası taşıyorsanız ve hafif birşey arıyorsanız belki ihtiyacınızı karşılamayabilir.

X50'nin kutu içeriğinin biraz zayıf olduğu söylenebilir. Cihazı satın aldığınızda kutunun içerisinde size sadece cihazın kendisi ve cihazın USB şarj kablosu geliyor. Herhangi bir kullanma kılavuzuna yer verilmemiş. Bunun yanında gelen USB şarj kablosunu prize bağlayabilmeniz için herhangi bir dönüştürücü adaptör de kutu içerisinde yer almıyor. Bu X50'ye eksi puan kazandırsa da bu tür dönüştürücü adaptörler oldukça ucuz ve kolayca temin edilebiliyor. Şarj cihazını bilgisayarınız üzerinden şarj etmeyi planlıyorsanız zaten ortada herhangi bir problem yok.

Codegen X50, 7800 mAh kapasiteye sahip. Bu kapasite akıllı telefonunuzu yaklaşık 3 defa şarj etmeye yeterli bir kapasite. Cihaz üzerinde yer alan 2 USB çıkışı sayesinde hem telefonunuzu hem de tabletinizi aynı anda şarj edebiliyorsunuz. Bu USB çıkışlardan biri 1A, diğeri ise 2.1 A olarak tasarlanmış. Telefonunuzun veya tabletinizin gereksinimlerine bağlı olarak bu çıkışlardan birini kullanabiliyorsunuz. Codegen PowerX X50'yi hemen hemen bütün Android cihazlarla, iPhone ve iPad'lerle ve USB üzerinden şarj olabilen diğer cihazlarla kullanabilmeniz mümkün.

Codegen PowerX X50 Powerbank şarj konusunda sunduğu kullanışlılığa ek özellikleriyle de katkıda bulunuyor. Cihaz üzerinde yer alan LED pil göstergesi X50'nin kalan şarj kapasitesini size anında gösterebiliyor. Bu göstergeyi aktifleştirmek için cihaz üzerinde yer alan tek tuşa bir kere basmanız yetiyor:

X50'nin bir diğer kullanışlı özelliği de üzerinde yer alan el feneri. Cihaza eklenen küçük bir LED lamba sayesinde bu şarj aletini karanlıkta bir el feneri olarak kullanabiliyorsunuz. El fenerini aktifleştirmek veya kapatmak için cihaz üzerindeki tuşa 2 kere arka arkaya basmanız gerekiyor. Bu özellik özellikle çadır tatillerinizde çok işinize yarayabilir: 

Codegen PowerX 7800 mAh X50 Powerbank ile yaptığım testlerde akıllı telefonumu şarj ettiğimde şarj süresinin prizden şarj etme süremle aynı olduğunu tespit ettim. Cihaz bu anlamda da tatmin edici bir kalite sunuyor.

Bütün özellikler bir araya toplandığında Codegen PowerX 7800 mAh X50 Powerbank şarj çözümü olarak benim ihtiyacımı karşıladı. Cihazın çok büyük olmayışı, 2 farklı cihazı aynı anda şarj edebilmesi, el feneri ve şarj göstergesi başarılı özellikleri. İçerisinde dönüştürücü adaptör olmaması cihaza eksi puan kazandırsa da bu problem yukarıda bahsettiğimiz üzere kolayca çözülebilir. Diğer bir eksi yön ise cihazın çok hafifçe ağır olması. Ama bu ağırlık ancak çok küçük bir el çantası kullanıyorsanız rahatsız edebilir. X50'nin herhangi bir sırt çantası içerisinde veya cepte taşırken rahatsız edeceğini düşünmüyorum.

Codegen PowerX 7800 mAh X50 Powerbank şarj cihazını ülkemizde yaygın olarak kullanılan online alışveriş sitelerinden kolayca temin edebilmeniz mümkün. Kampanyalarda cezbedici fiyatlarla satılan ürün fiyat-performans açısından ortalamanın üzerinde bir başarı yakalamakta.

Umarız incelememizin yardımı dokunmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

2015'in En Acayip Cihazları Belirlendi

YORUMLAR