Chrome'da Sekmelerden Gelen Rahatsız Edici Sesleri Susturun

Chrome'da açık olan sekmelerden çalan sesleri, bulunduğunuz sekmeden ayrılmadan nasıl kapatabileceğinizi anlatıyoruz.

Chrome'da Sekmelerden Gelen Rahatsız Edici Sesleri Susturun

Chrome’da açık olan sekmelerde çalan sesleri çok kolay bir yöntemle nasıl susturabileceğinize dair bir rehber yazı hazırladık.

Chrome tarayıcısı, açık olan sekmelerden birinde çalan sesleri küçük bir ses simgesiyle gösteriyor. Bu özellik gerçekten de başarılı bir işlev diyebilirim. Onlarca sekme açıkken, ansızın çalmaya başlayan bir sesin kaynağını bulmak oldukça zor ve sinir bozucu bir durum haline gelebiliyor.

Açık olan sekmelerde çalan sesi, bulunduğunuz sekmeden ayrılmadan kapatmanızı mümkün hale getiren Google Chrome’da bu işlemi yapabilmek için şu adımları izlemeniz gerekiyor:

Chrome’un adres çubuğuna chrome://flags/#enable-tab-audio-muting yazın ve enter tuşuna basın.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, yazmış olduğunuz komutun bulunduğu kısım sarıyla vurgulanmış durumda. Bu bölümde etkinleştir dedikten sonra tarayıcınızı yeniden başlatın.

Tarayıcınız yeniden başladıktan sonra artık ses simgesine basarak, bulunduğunuz sekmeden ayrılmanıza gerek kalmadan çalan sesleri durdurabilirsiniz.

Google Chrome’un Windows, Mac, Linux ve Chrome OS sürümlerinde kullanabileceğiniz bu işlev sayesinde, web sitelerindeki otomatik oynatılan reklamlar ya da radyo gibi servisler dolayı açılan rahatsız edici seslerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.




Recuva Nasıl Kullanılır

YORUMLAR