Çektiğiniz Fotoğraflarla Para Kazanmak Mümkün! Nasıl mı?

Amatör bir fotoğrafçıysanız ekipmanınızı dizmek için ekstra bir gelir kapısı sizin için müthiş bir fırsat olacaktır. Size bu geliri fotoğraf çekerek elde edebileceğinizi söylesem nasıl olur? Bu blogta sizlere fotoğraflarınızı internetten nasıl satabilece

Çektiğiniz Fotoğraflarla Para Kazanmak Mümkün! Nasıl mı?

Amatör bir fotoğrafçıysanız ekipmanınızı dizmek için ekstra bir gelir kapısı sizin için müthiş bir fırsat olacaktır. Size bu geliri fotoğraf çekerek elde edebileceğinizi söylesem nasıl olur? Bu blogta sizlere fotoğraflarınızı internetten nasıl satabileceğinizi anlatacağım. 

Öncelikle stok fotoğrafçılığın ne olduğuna değinmek istiyorum. Stok fotoğraf marka yer gözetmeksizin görsel olarak kullanılabilecek fotoğraflardır. Bu fotoğraflar bütün olarak kullanılabileceği gibi kolaj gibi kesilerek de kullanılabiliyor. Yani sizin stok fotoğraf çekerkenki kıstasınız insanların internette kolay bulamayacağı içerikler olmalı. Bu yüzden araştırmanızı güzel yaparsanız güzel paralar kazanmanız oldukça mümkün.

500px Prime

Esas 500px sitesinin satışlar için hazırlanmış olan hali 500px Prime üzerinden stok fotoğraflarınızı değerlendirebilirsiniz. Satışlar üzerinden %70 pay alacaksınız ve aynı zamanda başka siteler üzerinde de fotoğraflarınızı satabileceksiniz. 

SmugMug Pro

SmugMug fotoğraflarınızı internette yayınlamanız için bir hizmet sitesi. Bu siteye aylık 12,5$'a ücretli üyelik açarsanız size fotoğraflarınızı satma imkanı sunuluyor. Bu satışların da %85'i sizin cebinize kalıyor. 

DepositPhotos

DepositPhotos sitesinin en dikkat çeken yanı ücretsiz mobil uygulamasının oluşu. Bu sayede satmak istediğiniz fotoğraflar daha geniş kitlelere yayılıyor. Ama her güzelin bir kusuru olduğu gibi bu servisin de bir kusuru var, satışlarınızdan yaklaşık %44 komisyon alınıyor. 

DeviantArt

Listedeki diğer sitelerin yanında amatör gözükse de kullanıcı kitlesinin genişliği ve çok çeşitli tarzları kapsaması ile iyi bir seçenek oluyor. Ücretli üyelik almazsanız her satıştan %20 alıyorsunuz. Aylık 2,49$ vererek ücretli üye olabilirsiniz. Bu sayede gelir %'niz artacaktır.

Redbubble

DeviantArt gibi Redbubble da fotoğraftan çok illüstrasyon ve bunun gibi değişik dallara uzmanlaşmış durumda. Ücretsiz olarak hesap açıp satış yapabiliyorsunuz. Site ise sizden satış işlem ücretlerini kesiyor. Sitenin esas güzel yanı ise size önerilerde bulunması ve yardım alabileceğiniz başlıklara sahip olması.

Shutterstock

Shutterstock piyasanın en büyüklerinden biri olarak göze çarpıyor. Bu yüzden komisyonları da daha yüksek. Fakat sitenin trafiği epey yüksek olduğu için sürümden kazanma şansına sahipsiniz.

Etsy

Etsy listedeki diğer sitelerden farklı olarak satış için açtığınız ürün başına sizden 0,20$ alıyor ve satışlarınızdan da %3,5 komisyon alıyor. Bunun dışında mantık diğer siteler ile aynı.

Scoopshot

Scoopshot müşterisi hazır bir kommünite olarak dikkat çekiyor. Halihazırda bu siteden işler bekleyen müşteriler eğer sizin işlerinizden seçim yaparlarsa ellerindeki işten % vererek ödemenizi yapıyorlar. Örneğin, reklam işinden x lira kazanacaklarsa size de bu x liradan % veriyorlar. Bunun dışında sizden istekte de bulunma şansları oluyor.

Eğer fotoğraflarınızı satarak para kazanmak istiyorsanız bu listedeki siteleri kesinlikle denemelisiniz. Aklınızdan çıkarmamanız gereken insanların ihtiyaçlarına cevap verecek içerikler üretmek olmalı. Bu sayede bol satış yapabilirsiniz.

YORUMLAR