Cebinizdeki iPhone’u Yeni iPhone 7 ile Değiştirmemeniz İçin 8 Sebep

Yaptığı değişiklerin kullanıcılara için ne kadar etkili olabileceğini zaman gösterecek olsa da etrafta iPhone 7’nin iPhone 5’den daha üstün olmadığı görüşü hakim.

Cebinizdeki iPhone’u Yeni iPhone 7 ile Değiştirmemeniz İçin 8 Sebep

Apple, çoğu yoruma göre bu sefer iPhone üretim bandında oldukça yenilik yaptı. Ancak fiyat politikasıyla hala düşündürüyor. Yaptığı değişiklerin kullanıcılara için ne kadar etkili olabileceğini zaman gösterecek olsa da etrafta iPhone 7’nin iPhone 5’den daha üstün olmadığı görüşü hakim.

Elbette bu görüşe sahip olan kullanıcıların sadece iPhone 5 ve iPhone 6 serisi telefonları hala verimli bir şekilde kullanabilmeleri bu düşüncelerinde ısrarcı olmalarına yol açıyor. Şu anda cebindeki iPhone’u değiştirmeyecek olanların, eski cihazlarını değiştirmemek için kendilerince 9 geçerli sebebi var.

Kulaklarımızı kullanmaya devam edebileceğiz

Kullanıcılar 3.5’luk kulaklık girişinin kaldırılmasını hala benimseyebilmiş değiller. Bunu oldukça zorlama bir durum olduğunu ve alışkanlıklarının bu denli dikkate alınmamasının haksız bir davranış olduğunu savunuyorlar. Azımsanmayacak bir çoğunluk, iPhone 7’nin ince görünmesi adına yapılan bu değişikliğin telefonda çok önemli bir fark yaratmadığını söylüyor.

Lightning ile kulaklık kullanmak için iPhone 7’ye ihtiyaç yok

Lightning jack kullanan kulaklıklar, herhangi bir Lightning kablosu ve giriş ile kullanılabiliyorlar. Kısaca eski model iPhone kullanıcıları için bu kulaklıkları iPhone 7 ve 7 Plus ile kullanmak çok da bir şey ifade etmiyor.  

Kablosuz kulaklık için iPhone 7’ye ihtiyaç yok

Tüketicilere göre, Apple AirPod kulaklar 150 dolar fiyatıyla piyasadaki benzerlerinden çok da farklı değiller. Üstelik pahalılar. Öte yandan, bazı abartılmış teknik özellikleri kısa zamanda bozulabileckelrinin işaretini veriyor gibi. Ayrıca kaybolma ve kulaktan düşerek hasar görme olasılıkları çok yüksek.  Piyasada 60- 70 dolara su geçirmeyen Earbuds da bulunabiliyor ve her cihazla, her şekilde uyum sağlayabiliyorlar.

iPhone 7 Olmasa da iOS 10 Kullanılabilir

Gelecek olan iOS 10 işletim sistemi güncellemesi, Phone 5 cihazlardan itibaren kullanılabilecek. Eylül ayının 13’ünden itibaren iPhone 5 dahil olmak üzere iPhone 6 serisi de iOS 10 nimetlerinden faydalanabilecekler.

Aslında 2 kameraya ihtiyaç yok

Profesyonel fotoğrafçılara göre, alan derinliği ve bokeh özellikleri için kullanılabileceği anlatılan iPhone7 Plus’ın 2 kamerası, tüketiciyi çok etkileyebiliyor. Ancak bazı uygulamalarla bu özellikleri her hangi 12MP kamerada kullanabilmek hala mümkün.

Ekran aydınlığınız son derece yeterli 

iPhone 7 ve 7 Plus’ın en çok övündüğü özelliklerinden biri, ekranlarının aydınlık olmaları. Ancak iPhone 5 ve iPhone 6 ailesinin tüm modellerinin de ekranları da son derece tatmin edici ve yeterli bir aydınlık şiddetine sahipler. Eski model cihazlardan yüzde 25 daha aydınlık bir ekran vaat eden iPhone 7 modelleri, aslında batarya da yüzde 25 ekstra yük yaratıyorlar.

Batarya dayanaklığında artış çok da önemli bir fark yaratmıyor

Yüzde 15 kadar artırıldığı söylenen batarya ömrü çok fark yaratmıyor, çünkü yukarıda da belirtildiği gibi bu farkı doğrudan geri alan özellikler var. Eski modellerle iPhone 7’ler arasındaki batarya ömrü farkı; 45 dakika ile 2 saat arasında yaptığınız işe göre değişiyor. iPhone 5 ve iPhone 6 ailesinde bu yüzdeyi ekran aydınlığını kısarak, bildirileri kapatarak da elde edebiliyorsunuz.

Performans? Eee! Ne Olmuş?

Her Apple A yongası mutlaka bir öncekinden daha hızlı. En azından bunu biz deneyemeden Apple söylüyor. Ancak şu anda kullandığınız iPhone yavaş mı? iPhone 5 ve iPhone 6 ailesi sahipleri video izlerken bir sıkıntı yaşamıyorlar, tüm işlemlerini akıcı olarak gerçekleştirebiliyorlar. Eski model iPhone kullananlara göre iPhone 7 ve 7 Plus’ın hızı son derece göreceli. 

Onaylandı! iPhone 7 Plus, 3 GB RAM Taşıyor

iPhone 7 Kutu İçeriğinde Neler Var?

Apple AirPod Kulaklık Fiyatı İyiye İşaret Değil

YORUMLAR