CCleaner Nasıl Kurulur?

CCleaner nasıl kurulur? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte popüler programı yükleyebilmek için uygulanması gereken adımların listesi!

CCleaner nasıl kurulur sorusunun yanıtını merak eden bilgisayar kullanıcıları için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde bulunan adımları uygulamanız halinde programı sorunsuz bir şekilde bilgisayara kurarsınız ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlk olarak 2003 yılının eylül ayında sunulan program, günümüzde popülerliğini devam ettiriyor. Tüm dünyada çok popüler bir program olan CCleaner’ı bilgisayarına kurabilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor.

CCleaner Nasıl Kullanılır?
YAZILIM

CCleaner Nasıl Kullanılır?

Piriform tarafından geliştirilen ve şu an dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı tarafından en çok kullanılan sistem bakım araçları arasında yer alan CCleaner'ı birlikte inceleyeceğiz.

Genellikle bilgisayarı yavaşlayan kullanıcıların tercih ettiği programın kurulumu çok kısa sürede gerçekleştirilebiliyor. Kurulum süresi, bilgisayarda yer alan donanım bileşenlerine göre farklılık gösterebilir.

CCleaner Nedir, Ne İşe Yarar?

CCleaner, bilgisayarınıza bakım yaparak sisteminizin daha stabil çalışmasına olanak sağlayan bir sistem temizleme programı. Bilgisayarınızda depolanan gereksiz dosyaları bularak temizlemenize yardımcı olmasıyla uzun yıllar devam eden popülerliğini koruyor.

Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken CCleaner’da program kaldırma, sürücü güncelleme, kayıt defteri temizleme, dosya kurtarma, tarayıcı geçmişini otomatik temizleme, bilgisayar hızlandırma ve program kaldırma gibi çeşitli özellikler sahip.

Programın ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki sürümü bulunuyor. Ücretli sürümde dosya kurtarma, tarayıcı geçmişini otomatik temizleme gibi ekstra özellikler yer alıyor. Ücretsiz versiyonda daha az işlevler mevcut.

CCleaner Programı Nasıl Kurulur?

  • Programı indirin.
  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • Dil seçimini yapın.
  • "İleri" butonuna basın.
  • "Kur" seçeneğini seçin.

Basit kullanımı sayesinde dünyada milyonlarca insanın vazgeçilmezi olan program, güncel sürümleriyle birlikte daha kararlı ve her seviyeden kullanıcının anlayacağı bir hale geldi.

Türkçe dil desteğine sahip olan CCleaner, bilgisayar bakımına önem veren herkesin kullanması gereken bir araç. Bu blogda da CCleaner nasıl yükleceğini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Tüm dünyada çok popüler bir program olan CCleaner’ı yükleyebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bunun için aşağıda yer alan bağlantıdaki "İndir" butonuna tıklayabilirsiniz. Açılan sayfa üzerinden tekrar "İndir" butonuna tıklayarak programı indirebilirsiniz.

Programı indirdikten sonra kurulum dosyasının üzerine çift tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden dil seçimini yapın. Daha sonra "İleri" butonuna basın. Son olarak "Kur" seçeneğini seçin.

Programın kurulum aşamasında problem yaşayan bilgisayar kullanıcıları için yükleme sürecini görsellerle daha detaylı bir şekilde anlattık. Bu adımlara yazının devamında erişebilirsiniz.

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınıza kaydettiğiniz klasörden ccsetup502.exe dosyasına çift tıklayarak açıyoruz. Karşımıza CCleaner'ın yükleme ekranı gelecek. Burada dil seçeneğinden Türkçeyi seçtikten sonra İleri diyoruz:

İleri dedikten sonra kurulumda dikkat etmemiz gereken yükleme seçenekleri gelecek. Burada işaretlenmiş olan kısımların hiçbirine dokunmanızı tavsiye etmiyorum. Fakat dilerseniz gerekli görmediklerinizi boş bırakabilirsiniz. Kur butonuna tıklayıp devam ediyoruz. 

Kurulum aşamasında yapmamız gereken bir işlem bulunmuyor. CCleaner oldukça kolay bir kuruluma sahip. Kurulum bittikten sonra CCleaner programını artık kullanmaya başlayabiliriz.

Daha önce yükleme seçeneklerinden 'Masaüstüne kısayol ekle' kısmını işaretlediysek masaüstümüze gelen kısayoldan uygulamayı açıyoruz. CCleaner nasıl kullanılır basitçe anlatmaya çalışacağım. Karşımıza oldukça sade ve basit bir arayüz çıkacak. Windows ve Uygulamalar sekmesi programda göze çarpan ilk şey oluyor.

Windows sekmesinde yer alanlar işletim sisteminizde bulunan gereksiz dosyaları temizlemenize yardımcı olacak. Uygulamalar sekmesinde yer alanlar ise tarayıcınız ya da kullandığınız yazılımlar tarafından depolanan gereksiz dosyaları temizlemenize yarayacaktır. Burada tek yapmanız gereken Temizliğe Başla diyerek bilgisayarınızın bakımını tamamlamak. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. 

Sistemimi hangi aralıklarla temizleyeyim diye soran arkadaşlar mutlaka olacaktır. Bu konuda sizin yerinize CCleaner düşünüyor. CCleanert Uyarısı sayesinde sağ altta çıkan ekrana tıklayarak sisteminizi elden geçirebilirsiniz. 

CCleaner herkesin bilgisayarında mutlaka olması gereken programlardan bir tanesi. Sistem bakımınızı aksatıp bilgisayarlarınızda gereksiz dosya barındırmanız sizin için iyi olmayacaktır. Dolayısıyla CCleaner nasıl yüklenir sorusunu cevapladığımız blogumuzu okumadan önce programı bir an önce indirmenizi tavsiye ederim. 

YORUMLAR