Candy Crush Soda Saga Hileleri ve İpuçları

Candy Crush Saga'dan sonra çıkan Candy Crush Soda Saga'da başarılı olmanın kilit noktalarını gösteren 5 çok önemli ipucu içeren yazımıza mutlaka göz atın.

Candy Crush Soda Saga Hileleri ve İpuçları

Dünyanın en popüler mobil oyunlarından bir tanesi olan Candy Crush Saga'nın bir üst versiyonu olarak çıkartılan Candy Crush Soda Saga oyuncularına yardım amacıyla yazdığımız bu yazıda, oyunda işinize yarayacak çok önemli 5 ipucunu bulabilirsiniz. Tam olarak hile olarak geçmemesine rağmen, aşağıdaki yöntemleri uygulamayarak normalde rastgele oynadığınız oyunda daha başarılı olduğunuzu görebilirsiniz.

Şu an için Android, iOS ve Facebook versiyonları bulunan oyunu Android teleofon ve tabletlerinizin üzerinde, iPhone ve iPad'lerinizde ya da Facebook üzerinde oynayabiliyorsunuz. Eğer daha önce Candy Crush Saga oynadıysanız bu oyuna da fazla yabancılık çekmiyorsunuz. Fakat bu oyunda gelen soda seviyesi, ayıcıklar, kekler ne iş yarıyor diye çözmeniz gerekiyor. Yazımızın içerisindeki ipuçları ile birlikte oyunla ilgili aklınıza takılan pek çok şeyi de öğrenebilirsiniz. Sözü çok uzatmadan Candy Crush Soda Saga oynarken işinize yarayacak olan ipuçlarını birer birer anlatmaya başlayalım.

Soda Seviyesi Ayıcıkların Üzerinde Olmalı

Candy Crush Soda Saga oyunundaki bazı bölümlerde amacınız ayıcıkları şekerin en üstüne getirmek yani ekranın en üzerine getirmek. Bu bölümlerde ayıcıkları alttaki şekerlerin arasından yukarıya doğru taşımanız gerekiyor. Fakat bunu yaparken soda seviyesinin de aynı oranda artması gerekiyor.

Gereksiz hamle yapmamak ve bunu önlemek için soda seviyesinin daima ayıcığın üzerinde olmasına dikkat edin. Böylece yapacağınız hamlelerde çok daha özgür hareket edebiliyorsunuz. Alttaki yer alan ekran görüntüsünde nasıl olması gerektiğinin bir örneğini görebilirsiniz.

Özel Şekerler ile Kombolar Yapın

Candy Crush Saga'da olduğu gibi Candy Crush Soda Saga'da da şekerlerin pek çok özel yeteneği bulunuyor. Bazı özel şekerler eşlendiğinde bulunduğu surayı komple silerken, bazı şekerler ise kendisiyle aynı renkteki şekerleri tamamen oyun alanından kaldırıyor. Bu nedenle bu şekeler oyunda bölümleri geçebilmeniz için çok önemliler. Fakat daha da önemli olan nokta şu ki, bu özel şekerler bir araya gelerek berabere eşlendiklerinde çok daha güçlü özelliklere sahip oluyorlar.

Örneğin 2 tane çizgili özel şekeri eşlediğinizde bu şekerleri eşlediğiniz yatay ve dikey sıradaki tüm şekerlerin yok olmasını sağlıyorsunuz. Bu ve benzeri şekilde farklı özel şekerleri eşleyerek ortaa çıkacak olan sonuçları kontrol edebilirsiniz. 2 Özel şekerin bir araya gelmesi sayesinde geçemediğiniz bölümlerde bile büyük avantajlar elde ederek bölümü geçebilirsiniz.

Yolu Temizleyin

Oyunda karşılaşacağınız bazı bölümlerde başarıya ulaşmanızı engelleyen bazı objeler bulunuyor. Bu nedenle bölümü bitirmek için şekerleri eşlemeye başlamadan önce yolunuzun üzerindeki kekleri ve diğer engelleri mümkün olduğunda kenarlara çekerek daha sonra eşleme komboları yapmaya başlamanız bölümü geçmenizde size yardımcı olacaktır.

Kekler türlerine göre farklılık gösteriyor olsa da, iki ya da üç eşleme osnunda ortadan kayboluyorlar. Bu nedenle yolunuzu açarken kenara çekemediklerinizin yakınlarında 2 - 3 eşleme yaparak yolu temizleyebilir ve sonrasında bölümü bitirmek için gerekli temizliği yapabilirsiniz.

Ayıcığı oyun alanının üstüne getirmeniz gereken bölümlerde ise keklerin üzerindeki bariyeri kırmak size yarar sağlayacaktır.

Balıktan Kurtulun

Oyunda yer alan balık şeklindeki şeker, özel bir güce sahip olduğu için ne zaman görürseniz onu eşlemeye çalışmanız önemlidir. Çünkü balığı kendi rengindeki diğer şekerlerle eşlediğiniz taktirde bir çok diğer şekerden de kurtuluyorsunuz. Balık şeker aynı zamanda soda seviyesini de arttırıyor. Böylece balığı her gördüğünüzde eşlemesini yaparak kurtulmanız durumunda muhtemelen oynadığınız bölümü de geçiyor olacaksınız.

Hedefe Odaklanın

Bazı bölümlerde karşınıza çıkacak olan buz kütle içerisindeki ayıcıkları derhal buz bloğundan kurtarmanız önemlidir. Bu nedenle yapacağınız diğer hamleler size çok daha fazla bir şey kazandırmayacaksa, buz kütlelerine odaklanarak önceliği onlara vermeniz önemli. Eğer bu yöntemi uygularsanız, buz kütlelerini ne kadar çabuk temizlerseniz bölümü de o kadar erken bitirebiliyorsunuz. Ayrıca erken bitirmeniz durumunda kalacak olan hamlelerinizde bölüm sonu alacağınız puanın daha fazla olmasını sağlayacak. Aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi üzeri çarpılı olan alandaki eşleme size hiç bir şey kazandırmaz. Aksine sol alttaki kare içerisindeki eşlemeyi yapmanız daha önemlidir. Bu şekilde hedef öncelikleri ile oyunu oynamanız durumunda oyunda daha başarılı olduğunuzu ve bölümleri daha rahat geçtiğinizi farkedeceksiniz.

Android Üzerinde Oynayabileceğiniz En İyi 11 Poker Oyunu

YORUMLAR