Can Sıkan Fotoğraflarınızı Sosyal Medya Hesaplarından Nasıl Silersiniz?

Sosyal medya hesaplarınızda kişiliğinize saldırıda bulunan veya sizi rahatsız eden fotoğrafları silmek için uygulayabileceğiniz bir dizi yöntemi derledik.

Can Sıkan Fotoğraflarınızı Sosyal Medya Hesaplarından Nasıl Silersiniz?

Sosyal medya platformları özellikle mobil cihazların kullanımının artmasıyla birlikte yüksek kullanıcı oranlarına ulaştı. Her gün milyonlarca kullanıcı hem gündemdeki olayları takip etmek hem de kendi hayatlarına dair detayları arkadaş çevreleriyle paylaşmak için farklı sosyal medya kanallarını kullanıyor.

Facebook, Twitter ve Instagram her ne kadar farklı konseptlere sahip olsalar da tek bir ortak yönleri mevcut: fotoğraf paylaşma. Kullanıcılar bu kanallar üzerinde kişisel ve ilginç buldukları fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Ne yazık ki paylaşılan fotoğraflar her zaman iyi sonuçlar doğurmuyor.

Pek çok kullanıcı geçmişte paylaştığı bazı fotoğraflardan rahatsızlık duyuyor ve bu fotoğrafları silmek istiyor. Kendi profilinizde paylaşıldıysa silmek kolay fakat arkadaşınız paylaştıysa süreç biraz daha alengirli işliyor.

Tamindir ekibi olarak Facebook, Twitter ve Instagram üzerinde paylaştığınız fotoğrafları silmek için ne gibi yollar izlemeniz gerektiğini derledik. Siz de bu basit adımları takip ederek size rahatsızlık veren içerikleri en zahmetsiz yoldan silebilirsiniz. Eski sevgilinizin intikam için paylaştığı videonuzu silmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Facebook

1- Fotoğrafı şikayet edin

Arkadaşlarınız sizi habersiz olarak etiketlediyse ve siz de bu durumdan rahatsız olduysanız çözümü çok kolay. Sadece fotoğrafın aşağısındaki ‚seçenekler‘ bölümüne girin ve ‚fotoğrafı şikayet et‘ butonuna tıklayın.

2- Arkadaşınızdan silmesini isteyin

Yakın bir arkadaşınızsa pek sorun edeceğini sanmıyorum. Kendisine fotoğrafta etiketlenmekten rahatsız olduğunuzu dile getirebilirsiniz. Anlayışlı birisiyse zaten problem yok. Fakat değilse ilk adımı uygulamakta fayda var.

3- Facebook’a e-mail atın

Sosyal medya kanalları kullanıcıların güvenliğine önem veriyor ve herhangi bir problemle karşılaşmamaları için teknik destek sunuyor. Facebook da bu desteği başarıyla uygulayan firmalardan bir tanesi.

Herhangi bir fotoğraftan rahatsız olduysanız ve her şeyi denemenize rağmen sonuç alamadıysanız [email protected] adresine probleminizi anlatan bir mail göndermenizi tavsiye ediyorum. Yetkililer size geri dönüş yapacak ve probleminizi ortadan kaldırmak için bir takım çözüm önerileri sunacaktır.

4- Telif Hakkı İhlallerini Şikayet Etme formunu kullanın

En az bireysel hesaplar kadar kurumsal hesapları da ilgilendiren bu yöntem sayesinde sizi taklit eden veya size ait olan fotoğrafları izinsiz olarak kullanan sayfaları şikayet edebilirsiniz. Bunu yapmak için Yardım menüsüne giriş yapın ve probleminize en uygun seçeneği seçtikten sonra işlemlere başlayın.


5- Diğer Facebook kullanıcılarından yardım alın

Sadece fotoğraflar için değil diğer her türlü sorularınız için bu özelliği kullanarak diğer Facebook kullanıcılarından yardım alabilirsiniz. Diğer kullanıcılardan yardım alabilmek için Facebook'un yardım sayfasına sorunuzu belirten bir ileti bırakabilirsiniz.

Instagram

1- Profilimde Gizle seçeneğini seçin

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki Instagram’da yapacağınız her türlü işlemi mobil cihazlarınız üzerinden yapmanız gerekiyor. Masaüstü versiyon kullanıcılara bu tarz işlemleri yapma şansı vermiyor.

‚Profilimde Gizle‘ seçeneğini aktif edebilmek için etiketlendiğiniz fotoğraftaki isim etiketine tıklayın ve çıkan seçeneklerden ‚Profilimde Gizle‘ seçeneğini seçin. Bunu seçtiğinizde etiketlendiğiniz fotoğraf sizin profilinizde çıkmayacaktır. Bu işlem çok daha rahatsız olmadığınız fakat „olmasa daha iyi olurdu“ diye nitelendirdiğiniz fotoğraflarda uygulamaya daha yatkın.

2- Beni Fotoğraftan Kaldır seçeneğini kullanın

Gerçekten rahatsız edici bir içerikte adınız geçiyorsa ‚Beni Fotoğraftan Kaldır‘ seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçenek ilk adımda yer alan seçeneğin hemen altında sunuluyor. Yer aldığı menüyü açmak için diğer seçeneklere tıklamanız yeterli.

3- Son çare: Uygunsuz İçeriği Şikayet Et

Bu seçimi tahammül edemediğiniz ve kişiliğinizi aleni bir şekilde rencide eden fotoğraflarda kullanabilirsiniz. İkinci adımda sözünü ettiğimiz seçeneğin hemen altında yer alan „Uygunsuz İçeriği Şikayet Et“ seçeneği rahatsız olduğunuz bir fotoğrafa karşı alacağınız en son ve en etkili yöntem.


Twitter

1- Kötüye kullanımı bildirin

Tıpkı Facebook gibi Twitter da kullanıcıların problemlerini çözmek için destek sunuyor. Buraya tıklayarak Twitter’ın yardım sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. Açılan sayfadan sorununuza en uygun seçeneği işaretleyerek devam edebilirsiniz.

Online Hesaplarınızı Kapatmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

YORUMLAR