Bulut Verilerinizi Kontrol Etmek için Kullanabileceğiniz 5 Ücretsiz Servis

Bulut verilerinizi kontrol etmek için kullanabileceğiniz 5 ücretsiz servisi sizler için listeledik.

Bulut Verilerinizi Kontrol Etmek için Kullanabileceğiniz 5 Ücretsiz Servis

Yeni nesil dosya saklama hizmeti olan bulut servisleriyle, verilerinizi internet ortamında silinme tehlikesi olmadan saklayabiliyorsunuz. Biz de bulut verilerinizi kontrol etmek için kullanabileceğiniz 5 ücretsiz servisi sizler için listeledik.

Dropbox, Google Drive gibi bulut servisleri sayesinde önemli belgelerinizi, fotoğraflarınızı ve diğer içeriklerinizi internet ortamında saklayabiliyor, bu sayede hem verilerinizi koruma altına alabiliyor hem de istediğiniz her yerden kolaylıkla verilerinize ve dosyalarınıza ulaşabiliyorsunuz. Bulut servislerinde ücretli olarak hizmet satın almadığınızda, sağlayıcının size ayırdığı kısıtlı bir alanı kullanmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu da alternatif olarak başka bulut servislerini kullanmaya zorluyor diyebilirim. Sizler için hazırladığımız bu listede, birden fazla bulut servisini kullanıyorsanız bunların hepsini tek bir çatı altından yönetebilmenize imkan sağlayan servislerden bahsedeceğiz.

MultCloud

MultCloud’a kaydolarak, tüm bulut hesaplarınızı tek bir platform üzerinden yönetebiliyorsunuz. Bunun yanında, dosyalarınızı hesaplarınız arasında transfer etme imkanı da sunan bu serviste aynı bulut servisinin birden fazla hesabını ekleyebilmeniz de mümkün. Dropbox, Google Drive, OneDrive, Amazon S3, SugarSync, Box, Copy, WebDav, FTP/SFTP, Bitcasa, CloudMe ,Cubby, Yandex, HiDrive, BaiDu, MyDrive ve WEB.DE servisleri için destek veriliyor.

CloudHQ

Google Apps (Drive, Gmail vb.), Office 365, Dropbox, Amazon S3, Salesforce ve Egnyte gibi hizmetleri destekleyen CloudHQ hizmeti, web üzerinde çalışıyor ve tüm hesaplarınızı entegre olarak kullanarak verimliliğinizi artırmayı amaçlıyor.

CloudHQ (Web)

AnyCloud

Oldukça kapsamlı bir bulut yönetme servisi olan AnyCloud, çok kolay bir şekilde aynı anda tüm e-posta, sosyal medya ve bulut hesaplarınız arasında içerik yönetimini sağlayabiliyorsunuz. AnyCloud’un desteklediği hizmetler şu şekilde;

Gmail, Facebook, Google Drive, Dropbox, Instagram, Box, OneDrive, Outlook, Google+, Salesforce Files, Sharepoint Online, OneDrive for Business, Barracuda Copy, HubSpot Files, Jive, Sharefile, SugarSync, SMB, Flickr, Shutterfly, Snapfish, Picasa, SmugMug, Azure Storage, AWS S3, Alfresco, CMIS.

ZeroPC

Tüm bulut içeriklerinizi tek bir platform üzerinden yönetip, saklayabileceğiniz ZeroPC servisinde Box, Dropbox, Evernote, Facebook, Flickr, Google Drive, Instagram, Photobucket, Picasa, Recood , SkyDrive ve SugarSync gibi servisleri kullanabiliyorsunuz. Web, Android ve iOS platformlarında kullanabileceğiniz ZeroPC servisi işinize yarayacak birçok faydalı fonksiyonu da sizlere sunuyor.

File Request

Bulut depolama, sizin kişisel alanınız olsa da bazen başkaları da katkıda bulunsun isteyebilirsiniz. Örneğin, arkadaşlarınızın çektiği düğün fotoğraflarınızı tek bir klasör altında toplamak isteyebilir veya yaptığınız projenin belgelerine başkalarının da katkıda bulunmasını isteyebilirsiniz. Dropbox'ın az bilinen müthiş özelliklerinden biri de, başkalarının herkese açık bir klasöre belge ekleyebilmesi özelliği diyebilirim. Herkese açık bir klasör oluşturarak dosya talebinizi belirtebilir, isteyen herkes anonim bilgilerle bu klasöre katkıda bulunabilir. Ancak, klasör içindeki belgeleri değiştirme, silme gibi işlemleri yapamayacaklardır.

Google Drive’ın henüz böyle bir özelliği yok ama File Request isimli Chrome uzantısı bunu yapmak için sizlere kolaylık sağlıyor. Bu uzantı, üçüncü taraf geliştiriciler tarafından sunulduğu için verilerinizin gizliliğine ve güvenliğine dikkat etmenizde fayda var.

Bulut Depolama Kullanmadan Dosya Paylaşmanın 15 Hızlı Yolu

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri

YORUMLAR