BlueStacks Nasıl Kullanılır?

BlueStacks nasıl kullanılır? Hazırladığımız rehber sayesinde popüler emülatör programında oyun / uygulama yükleme ve silme dahil birçok işlemi öğreneceksiniz.

BlueStacks nasıl kullanılır sorusunun yanıtını arayan PC kullanıcıları için çok detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehbere göz atarak popüler emülatör programında Google hesabı ekleme, uygulama / oyun arama gibi işlemleri gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. 

BlueStacks, Windows işletim sistemli bilgisayarınızda Android oyunlarını ve uygulamaları çalıştırmak için kullanabileceğiniz en iyi Android emülatörü diyebiliriz. Tamamen ücretsiz indirebileceğiniz emülatör sayesinde Subway Surfers gibi sadece mobil platformda bulunan oyunları bilgisayarınıza kolaylıkla indirebilir ve Android oyunlarını bilgisayarda oynamanın keyfini sürebilirsiniz.

BlueStacks Kurulumu Nasıl Yapılır?
YAZILIM

BlueStacks Kurulumu Nasıl Yapılır?

BlueStacks yükleme işlemini gerçekleştirmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Hazırladığımız rehberde uygulamanız gereken adımları sıraladık.

BlueStacks App Player, Windows tabanlı bilgisayarlar için hazırlanmış Android emülatörleri arasında en çok kullanılanı ve sürekli güncellenerek kendisini yenilediğinden en son oyun ve uygulamaları sorunsuz çalıştırabiliyor.

Tamamen ücretsiz indirilebiliyor olması ve rahatsız edici reklamlar içermemesi bir yana, kolay kullanılabilir sade bir arayüz ile gelmesi ve Türkçe olarak kullanılabiliyor olması ile öne çıkan BlueStacks'in kullanımı da son derece basit. Ancak "BlueStacks nasıl kullanılır?" sorusunun yanıtına geçmeden önce belirtmem gereken önemli bir husus var.

BlueStacks'i bilgisayarınızda sorunsuzca kullanabilmeniz diğer bir deyişle hata mesajları ile karşılaşmamanız için BlueStacks'in son sürümünü indirmeniz ve düzgün bir kurulum gerçekleştirmeniz son derece önemli. BlueStacks'i hiçbir hata ile karşılaşmadan Windows bilgisayarınıza kurduğunuzu varsayarak kullanımına geçiyorum.

BlueStacks Programı Nasıl Kullanılır?

  • BlueStacks'te Google hesabı ekleme
  • BlueStacks'te uygulama / oyun arama
  • BlueStacks'te uygulama / oyun indirme ve yükleme
  • BlueStacks'te uygulama / oyun kaldırma

Dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan emülatör programında Google hesabı eklemenin yanı sıra uygulama ve oyunları arama, indirme, yükleme ve kaldırma işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazıda söz konusu yazılım ile ilgili merak ettiğiniz soruları yanıtladık.

BlueStacks'te Google Hesabı Ekleme

  • Programı açın.
  • "Tüm  Uygulamalar" butonuna basın.
  • "BlueStacks Ayarları" seçeneğini seçin.
  • "Hesapları Yönetin" kategorisine girin.
  • "Hesap Ekleyin" bölümünden "Google" seçeneğini seçin.
  • "Mevcut Hesap" butonuna basın.
  • E-posta adresinizi ve parolarınızı yazın.
  • "Tamam" butonuna tıklayın.

BlueStacks ile Android uygulama ve oyunları bilgisayarınıza indirip yükleyip çalıştırabilmeniz için öncelikle Google hesabınızı eklemeniz gerekiyor. Bunun için başlangıç ekranında sağ üst bölüme konumlandırılmış "Tüm Uygulamalar" butonuna tıklıyorsunuz.

BlueStacks Ayarları - Hesapları Yönetin - Hesap Ekleyin sayfasına gidiyor ve Google'a tıklıyorsunuz. Program üzerinden yeni bir Google hesabı oluşturabileceğiniz gibi mevcut kullandığınız bir Google hesabınız ile de giriş yapabilirsiniz. Mevcut Hesap'a tıklayarak ilerliyorsunuz.

E-posta adresinizi ve parolanızı yazıyorsunuz. (E-posta adresinizi girerken sonuna @gmail.com eklemek zorunda değilsiniz. Parolanızı girerken de -klavye Türkçe olmadığından- özel karakterleri yazarken dikkat edin.) Ardından çıkan uyarıya "Tamam" diyerek ilerliyorsunuz.

Google hesabınız için 2 adımlı doğrulamayı açtıysanız, "Oturum Açılamadı" ekranı ile karşılaşacaksınız. İleri'ye tıklayın ve sonraki ekranda cep telefonunuza gelen doğrulama kodu mesajını ilgili alana yazın.

Ödeme bilgilerini ayarlayın ekranında ücretli uygulamaları satın almak ve ücretsiz olan ancak uygulama içi satın alımlar sunan uygulamalarda öğe satın almak için kredi kartı, banka kartınızı ekliyorsunuz. (Benim gibi ücretli uygulama ve oyunlara sıcak bakmıyorsanız "Atla" butonu ile bu ekranı geçebilirsiniz.)

BlueStacks'te Uygulama / Oyun Arama Nasıl Yapılır?

  • Programı açın.
  • Sol üst köşedeki "Ara" butonuna basın.

BlueStacks'in ana ekranı en çok indirilen uygulamalar ve kategorilere ayrılmış uygulama ve oyunlardan oluşur. Sol üst bölüme konumlandırılmış "Ara" butonu ile dilediğiniz uygulama ve oyunu hızlıca bulabilirsiniz.

Uygulamaları Ara ekranında bilgisayarınızda çalıştırmak istediğiniz uygulama veya oyunun adını giriyorsunuz. Örneğin; Clash of Clans. (Otomatik tamamlama özelliği olduğundan tümünü yazmadan çıkacaktır.)

BlueStacks'te Uygulama / Oyun İndirme ve Yükleme Adımları

  • Google Play Store
  • APK

Popüler emülatör programını kullanarak mobil uygulama ve oyunları indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Bu işlemi iki farklı yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. İlk yöntemde program içerisinde yer alan Google Play mağazasını kullanabilirsiniz. Diğer yöntemde ise APK dosyası ile uygulama ya da oyun yükleyebilme imkânına sahipsiniz.

Söz konusu yöntemleri uygulamak için hangı adımların uygulanması gerektiğini merak eden bilgisayar kullanıcılar, yazımızın devamına göz atabilir. Aşağıda her iki yöntemin de nasıl uygulanacağını detaylı şekilde anlattık.

Google Play Mağazası Üzerinden Uygulama / Oyun İndirme ve Yükleme

Arama sayfasında oyunun / uygulamanın simgesine tıkladığınızda doğrudan Google Play Store'a yönlendiriliyorsunuz. "Yükle" butonuna tıkladığınızda BlueStacks'e inmiş oluyor.
Oyun yüklendikten sonra dilerseniz sağ alt köşeye konumlandırılmış simgeye tıklayarak Android oyununu bilgisayarınızda tam ekran oynamanın keyfini sürebilirsiniz.

APK Dosyası İle Uygulama / Oyun İndirme ve Yükleme

BlueStacks, ".apk" uzantılı Android uygulama ve oyunları tanıyabilmektedir. Türkiye Mağazası'nda sunulmayan oyun ve uygulamaların apk dosyalarını bularak BlueStacks'e aktarabilir ve Google Play Mağazası'ndan yüklemiş gibi sorunsuzca açabilirsiniz. APK ile yükleme işlemi için tek yapmanız gereken indirdiğiniz .apk dosyasını sağ tıklayıp BlueStacks ile açılmasını sağlamak.

BlueStacks'te Uygulama / Oyun Kaldırma Adımları Neler?

  • BlueStacks'i açın.
  • "BlueStacks Ayarları" yazısına tıklayın.
  • "Uygulamaları Yönetin" bölümüne girin.
  • Silmek istediğiniz uygulama veya oyunun yanındaki "Delete" butonuna basın.

BlueStacks üzerinden yüklediğiniz uygulama ve oyunları iki farklı şekilde kaldırabiliyorsunuz. İlk yöntemi uygulamak için ilk olarak "BlueStacks Ayarları" yazısına tıklayın. "Uygulamaları Yönetin" bölümüne girin. "Uygulama Ayarları" sayfasında silmek istediğiniz uygulamanın vey aoyunun sağ kısmında bulunan "Delete" butonuna tıklayın.

İkinci yöntemde ilk önce "BlueStacks Ayarları" yazısına tıklamanız gerekiyor. Daha sonra "Gelişmiş Ayarlar" sayfasındaki "Cihaz" bölümünde yer alan "Uygulamalar" menüsüne girin. İstediğiniz uygulamayı ya da oyunu seçin ve ardından "Kaldır" butonuna basın.

YORUMLAR