Bir Hacker Olabilme Potansiyeliniz Var mı?

Kimler hacker olabiliyor? Hacker olmak için nasıl bir birikime sahip olmak gerekiyor? Test ediyoruz.

Bir Hacker Olabilme Potansiyeliniz Var mı?

Hacker olmak gündeme ilk olarak 1960'larda gündeme geldi. Daha o zamanlar Türkiye'de bilgisayarlar, sadece bilim kurgu film ve romanlarında bahsedilen fantastik cihazlardan ibaretti. Zaten hackerlarda ilk palazlanmaya başladıklarında yaptıkları en büyük suç telefon üzerinden bedavaya konuşabilmekti. Yani henüz telefon tellerinden internete geçmeyi bilmiyorlardı.

70’lı yılların başında ortaya çıkan telefon hacker’ları ücretsiz görüşme yapabilmek için uluslararası telefon şebekelerine sızmaya başladılar. Telefon hatlarından bilgisayarlara geçtiklerinde güçlü bir akım haline geldiler ve önü alınamayacak bir biçimde yayılmaya devam ediyorlar.

Peki, kimler hacker olabiliyor? Hacker olmak için nasıl bir birikime sahip olmak gerekiyor? Bilgisayarlarda birkaç atraksiyon yapmak hacker olabilmeye yetiyor mu? Bununla ilgili detaylı bir karşılaştırmayı Hacker ve Lamer Arasındaki Farklar Nelerdir? Nasıl Hacker Olunur ve Lamer Kime Denir? makalesinde sizlerle paylaşmıştım.

Hacker olmanın formülü

Hackerlar kendi içlerinde ikiye ayrılıyorlar. Siyah şapkalı (Black Hat) hacker olarak tanımlanan kişiler her türlü programı, siteyi veya bilgisayarı güvenlik açıklarından yararlanarak ele geçirebilirler. Sistemleri kullanılmaz hale getirirler ve mutlaka bilgileri çalıp kendi amaçları için pazarlayabilirler. Siyah şapkalılar artık “gücün karanlık tarafına” geçmiş programlamacılar olarak da tanımlanabilirler. Ancak amaçları ne olursa olsun aynı altyapıya sahipler diyebiliriz. 

Siz bir hacker olabilir misiniz?

Hacker olmak için gerekenleri hem öğrenip hem de kendinizi ölçümlemeniz için bir test hazırladık. Testi deneyin bakalım içinizde bir yerlerde bir hacker potansiyeli taşıyor musunuz?

Hacker Grubu Anonymous Terör Örgütü IŞİD'e Savaş Açtı

Anonymous IŞİD'i Bu Sefer Viagra Reklamıyla Trolledi!

Siber Korsanların Wi-Fi Kullanarak Bilgisayarlara Sızmayı En Çok Sevdiği 7 Yöntem

YORUMLAR