Bill Gates Hakkında Enteresan Gerçekler

Microsoft'un lideri Bill Gates hakkında hiç bilmediğiniz ve oldukça enterasan bilgilerden oluşan listemize göz atmadan geçmeyin!

Bill Gates Hakkında Enteresan Gerçekler

Teknoloji ve yazılım dünyası akıllara geldiğinde şüphesiz herkesin kafasında beliren ilk 3 isimden bir tanesi olmayı başaran Bill Gates hakkında bilmediğiniz ve oldukça enteresan gerçekleri duymaya hazır mısınız? Sizler için Dünya'nın en zenginlerinden bir tanesi olan Microsoft'un sahibi Bill Gates'in enterasan yönlerini inceledik.

Çok akıllı olması, okumamış olması, pintiliği, cömertliği vb. şekilde Bill Gates hakkında yazılıp çizilmeyen hiçbir şey kalmadı. Fakat gerçekten doğruları öğrenmek istiyorsanız listemize mutlaka göz atmanız gerekiyor. Microsoft'tan önce neler yaptığını, Microsoft ile birlikte nerelere geldiğini ve hayatında önem taşıyan diğer pek çok şeyi "Bill Gates Hakkında Enterasan Gerçekler" yazımızda bulabilirsiniz. Sözü daha da uzatmadan yazılım ve teknoloji devi Microsoft'un büyük patronu Bill Gates hakkındaki şaşırtıcı gerçekler listemize başlayalım.

1. Geride Kalan Her Saniye Bill Gates'in Hesabına 230 Dolar Daha Ekliyor

Merak etmeyin başlığı yanlış okumadınız. Bill Gates saniyede 230 Dolar gibi çok büyük bir para kazanıyor. Kısaca her saniye servetine servet katıyor. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış ya da para parayı çeker gibi özlü sözler ile ilk maddemizi noktalayarak kendisinin sahibi olduğu servete dil uzatmak istemiyorum. Zira kendisi gençliğinden bu yana emek verdiği iş ile buralara kadar gelmeyi başarmış bir iş adamı.

2. 38,7 Milyar Dolar ile Bağış Rekortmenleri Arasında Yer Alıyor

Bill Gates eşi Melinda ile birlikte 2000 yılında Gates Vakfı'nı kurmuştu. Fakat Microsoft'taki yoğun işleri nedeniyle kendi kurduğu vakfına yeterinde ilgi gösteremiyordu. 2007 yılında önce Microsoft'taki işinden kendini emekli etti ve hemen ardından da Gates Vakfı'na yaptığı 38,7 milyar dolarlık bağış ile vakfın bir çok proje üzerinde çalışmasını sağladı. Gates Vakfı öğrencilere burs veren, ekonomisi kötü olan ve sağlık konusunda yetersiz olan ülkelerde çocuklara aşı yapan ve AIDS aşısı ile ilgili çalışmaları aktif olarak yürüten en büyük vakıflardan bir tanesi durumunda. Ayrıca geçtiğimiz sene kendi çektiği video ile Dünya'da 'Ice Bucket Challenge' etkinliğini başlatan Gates, büyük miktarda bağış toplanmasını sağladı.

3. Spor Arabalara Bayılıyor

İlk arabası olan 1967 model Ford Mustang'i hala garajında tutan Bill Gates, aynı zamanda Porsche 911, Porsche 930 Turbo, Porsche 959, Ferrari 348, Carrera Cabriolet ve Lexus gibi arabaların da sahibi. Spor arabalara olan düşkünlüğü ile tanınan Gates, günlük yaşamında ise Lexus'a binmeyi tercih ediyor.

4. Evinin Değeri 113 Milyon Dolar

Yapımı tam 7 yıl süren ev için toplam 113 milyon dolar ödeyen Bill Gates, evin kontrolünü bilgisayar ile sağlıyor.. Ayrıca eve girecek olan misafirlerin yakalarına takılan verici görevi gören bir iğne takılıyor. Böylelikle evin içerisinde yaptığınız her şey görevliler tarafından görülebiliyor.

Sahip olduğu özellikler ile dudak uçuklatan bu ev 5000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. İçerisinde 2300 metrekare spor salonu ve 930 metre karelik bir yemek odası bulunuyor. Bizler 150 metrelik evlere geniş derken sadece bir odasının yaklaşık 1000 metrekare olduğu bir evi hayal bile etmek zor. Evin içerisinde bulunan sualtı müzik sisteminden bahsetmek bile istemiyorum.

5. Bill Gates Pinti Mi? Yoksa Tutumlu Mu?

Bill Gates'in çok zengin olması onun hakkında konuşulanların büyük çoğunun para olmasına neden oluyor. "Pinti mi? yoksa tutumlu mu?" sorusuna benim cevabım zevklerine göre para harcamayı seven bir kişiliğe sahip olduğu. Nedeni ise yıllarca özel uçak sahibi olmayıp ekonomi sınıfı ile uçmasına rağmen garajında servet değerindeki spor arabaları bulunuyor. Pahalı otoparklara parketmeyen ve ucuz otopark arayan Bill Gates'in evi ise 113 milyon dolar değere sahip. Zaten hemen üstteki 2 maddede de okudunuz. Bill Gates aslında pinti değil fakat zevkleri dışında para harcamayı sevmiyor diyebiliriz.

6. Üniversite Mezunu Değil

Harvard Üniversitesi hukuk bölümünde okurken üst düzey matematik ve bilgisayar alanına yönelen Bill Gates, sonrasında aradığını bulamaması sebebiyle üniversiteyi 21 yaşındayken bıraktı. Fakat Harvard Üniversitesi ona 2007 yılında fahri doktora unvanı verdi.

7. Her Masada Bir Bilgisayar Olacak!

Bill Gates'in bu yola baş koyduğundaki mottosu olarak bildiğimiz bir cümle. Daha genç yaşlarda ne istediğini bilen ve çalışmalarını buna göre sürdüren Bill Gates'in sanırım hayallerini gerçekleştirmesine çok az bir süre kaldı. Zira günümüzde bilgisayar olmayan ev sayısı çok az kaldı. Fakat günümüzde akıllı telefon ve diğer cihazlar bilgisayarların yerlerini yavaş yavaş almaya başladı.

8. İşkolik

Windows işletim sistemlerini milyonlarca insana ulaştıran Bill Gates tam bir işkolik. Zamanında günde 17 saatten aşağı çalışmayan Bill Gates, bu azmi sayesinde bugün bu kadar güçlü ve zengin. Yani oturduğu yerden dünyanın en zengini olmayan Gates,  hayatının büyük bir kısmını ve muhtemelen en eğlenceli yıllarını çalışmaya adamış.

9. İnek Öğrenci

Çocukken hepimiz oyunlar oynamayı severdik. İster arkadaşlarımızla ister de ailemizle oyun oynamak en çok hoşumuza giden şeyler arasındaydı fakat Bill Gates için aynı şey geçerli değil. Gates sokağa çıkarak arkadaşlarıyla oyun oynamak yerine evde oturup ansiklopedi okumayı tercih ediyordu. Bu özelliğini uzun yıllar koruyan Bill Gates, Harvard Üniversite'sini bırakana kadar oldukça çalışkan ve tabi yerindeyse inek bir öğrenciydi.

10. Çocuklukta Başlayan Programcılık Aşkı

Bill Gates ailesi tarafından gönderildiği Lakeside Okulu'nda ilerleyen yıllarda ortaklık kuracağı Paul Allen ile tanıştıktan sonra bilgisayar ile daha da haşır neşir olmaya başladı. Bu kadar ikili henüz ergenlik dönemlerinde olmalarına rağmen okullarında bulunan bir adet bilgisayarı sürekli kurcalayarak program yazmaya çalışıyorlardı. Sadece program yazmakla yetinmeyen bu kafadarlar aynı zamanda bir bilgisayar firması ile anlaşarak program hatalarını bulabilmek adına iş yaptılar. Farklı programcılık işleri de bu işe cabası oldu. Anlayacağınız hem Bill Gates hem de Paul Allen çocukluktan bu yana hem bilgisayarlar hem de programlarla oldukça yakından ilgileniyor.

11. Microsoft Nereden Geldi?

Arkadaşı Allen ile birlikte kurduğu ilk firma olan Microcomputer Software adından doğan Microsoft, 4 Nisan 1975 tarihinde doğdu. Sonrasında ise çok fazla büyüme sağlayarak zamanla dev bir şirket haline geldi.

12. Bill Gates, IBM ve MS-DOS Üçlüsü

Allen ile birlikte çok iyi işler yapan Bill Gates, kendi şirketini kurduktan sonra Apple ve Commodore gibi büyük şirketlerle lisans sözleşmeleri yaptı. Henüz daha yolun başında olan Gates ve Allen o zamanlarda sahip oldukları 13 çalışanla birlikte yaklaşık 3 milyon dolar kazanmayı başardı. Fakat ne olduysa bu süreden sonra oldu. IBM ile anlaşan Gates, 1980'li yıllarda rekorlar kıran MS-DOS'u ortaya çıkardı ve IBM ile birlikte çok fazla büyüdü.

13. Eski Sevgilisi Ann Winblad En İyi Arkadaşı

Şu an hala Bill Gates'in en iyi arkadaşı olan Ann Winblad, Bill Gates'in eski aşklarından bir tanesi. Gates ile aynı alanda çalışan Ann, her sene Gates ile belirli bir dönemde buluşarak sektör hakkında uzun uzun sohbet ederek özlem gideriyorlar. Gates'in çok popüler olması nedeniyle eski sevgili unvanının çok fazla kullanıldığına değinen Ann Vinblad, eğer erkek olsaydım Gates ile olan görüşmelerimiz bu kadar dikkat çekmezdi demişti.

14. Üretmeyi Seviyor

Yazının başında demiştim ya zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye. Bir kere daha ne kadar haklı olduğumu anladım. Bill Gates'e yapılan eleştirilerde neden eğlenmediğini, partiler düzenleyerek kendini işten uzaklaştırmadığını merak edenler olduğunu sürekli görüyoruz. Bill Gates'in ise bu tür soru ve eleştirilere cevabı oldukça açık: "Öyle yaşarsam üretmemem".

15. Microsoft'un Başarısının Sırrı Ne?

Dünya yazılım devinin çok uzun yıllardır süregelen bir başarısı bulunuyor. Kendi alanında tek olmasa da bilgisayar kullanıcılarının büyük çoğunluğuna hitap eden Microsoft, kendisine slogan olarak "Standartları biz koyarız" cümlesini seçmiş. Farklı iş bölümlerine emek harcamaktan kaçınan Microsoft en iyi olduğu işi yine en iyi şekilde yapmaya çalışarak bulunduğu alandaki çıtayı çok üst noktalara taşıdığı için önüne geçilmesi ya da rekabet edilmesi zor standartlar oluşturuyor. Hal böyle olunca Microsoft'un başarısız olması imkansızlaşıyor.

16. Çalışanlarına Değer Veriyor

Bill Gates, Microsoft'un ilk yıllarından bu yana çalışanlarına çok önem vermesi ile de bilinir. Bu nedenle olacak ki, çalışanlarına belirli bir ücret ödemek yerine şirket hissesi vererek işe alıyor. Bunun anlamı ile şirkete ne kadar katkı sağlarsa hem şirket hem de kendisi kazanacak. Fakat Microsoft'da işe girmek öyle kolay değil. Çok ince detaylara değinen birçok elemeyi geçmeniz gerekiyor. Geçtiğiniz taktirde ise gerçekten Microsoft'a katkı sağlayabilecek bir birey olduğunuza inanılıyor ve bu nedenle maaşlarınızı Microsoft hissesi ile alıyorsunuz. Yani normal bir şirketin yapmayacağı kadar değer veriliyor.

Bonus: Bill Gates ve Volkswagen Kavgası

Efendiliğini hiç bir zaman bozmayan ve her zaman skain kişiliği ile tanınan Bill Gates, katıldığı bir seminerde açık bir şekilde olmasa da Dünya otomobil devlerinden Volkswagen'a sataşmıştı. Sözlerinde Volkswagen'ın son 25 yılda bilgisayar sektörü kadar gelişme göstermesinin bugün 500 dolara arabaya binip depolarımızı 25 dolara doldurabileceğimiz anlamına geldiğini söylerken, Volkswagen'dan yanıt gecikmedi. Bill Gates'in söylemlerine göre çok daha ağır bir yanıt veren Volkswagen şirketi ise otomobil sektörünün ya da Volkswagen'ın Windows ya da Microsoft gibi gelişme göstermesi durumunda arabalarda tek koltuk olup, diğer koltuklar için ekstra para ödeyebileceğimizi, arabanın sadece Volkswagen marka benzinle çalışacağını, arabanın göstergesinde sürekli hata ekranı ile karşı karşıya kalabileceğimizi ve kaza anlarında "hava yastıkları açılacak emin misiniz?" gibi bir soruyla karşılaşabileceğimizi söyleyerek biraz ağır ama Bill Gates'in söylediklerine ayıptır söylemesi cuk diye oturacak cevaplar verdi. Bu aşamadan sonra dev yazılımcı ve dev otomobil şirketi arasındaki tartışma devam etmedi.

YORUMLAR