Bilgisayarınızı Windows 10’a Hazırlamak İçin Yapmanız Gerekenler

Windows 10’a yükselmek isteyen kullanıcıların, bu yükseltmeden önce almaları gereken bazı önlemleri yazdık.

Bilgisayarınızı Windows 10’a Hazırlamak İçin Yapmanız Gerekenler

Windows 10’a yükselmek isteyen kullanıcıların, bu yükseltmeden önce almaları gereken bazı küçük önlemler, kontrol etmeleri gereken detaylar var. Bu ufak kontrollerin yapılması, Windows 10 işletim sisteminin bilgisayarınızda daha kararlı ve hızlı çalışmasını sağlayabilir.

Doğrudan Windows 10 yükseltmek için acele etmemenizi tavsiye ediyorum. En azından aşağıda kısaca üzerinden geçilmesi gereken listeye bir göz atmanız sizin için yararlı olabilir.

Sisteminiz hazır mı?

PC’niz Windows 10’u kaldırabilecek mi? Bunu kontrol ettiniz mi?  Windows 10 için gereken minimum sistem gereksinimi Microsoft tarafında şöyle açıklanmıştı:

  • İşlemci: 1GHz CPU ya da daha yüksek
  • RAM: 1GB (32-bit) ya da  2GB (64-bit)
  • HDD alanı: 16GB (32-bit) ya da 20GB (64-bit)
  • Grafik gereksinimi: En az DirectX 9-uyumlu WDDM sürücüleri olan bir grafik kartı.

Sisteminiz bu en düşük gereksinimleri karşılıyorsa siz de Windows 10’a geçmeye hazırsınız demektir.

Yeterli boş alan yaratın

Windows 10, yukarıda da belirttiğim gibi 64 ve 32 bitlik makinelerde farklı disk alanı kaplayacak. Güncelleme sırasında da kişisel dosyalarınıza ve kullanmakta olduğunuz pek çok uygulamaya dokunmayacağından yeterli alanınız olduğundan emin olmalısınız. Windows 10 güncellemesi uzun bir zaman alabilir. Bu süre HDD kapasitenizin ne kadar rahat olduğuyla doğru orantılı olacak. Gerekiyorsa sabit bellek sürücünüğzde biraz yer açın. Örneğin video ve müzik dosyalarını başka bir yere yedekleyerek Windows 10’un daha hızlı kurulmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın, rahat bellek alanı yükseltme işlemini hızlandıracaktır.

Siz yine de verilerinizi yedekleyin

Windows 10 her ne kadar kişisel dosyalarınıza dokunmayacak olsa da siz tedbiri elden bırakmayın. Her hangi bir aksilik esnasında Windows 10 yükselme işlemi kesintiye uğrarsa geri dönülmez zararlar görebilirsiniz. Bunun için mutlaka kişisel dosyalarınızı ve önemli klasörlerinizi bir bulut belleğe ya da başka bir HDD’ye aktarmalısınız. Böylece kaybetmekten korkacağınız tek şey zamanınız olacak.

Bir sistem yedeklemesi yapın

Hem Windows 7, hem de Windows 8.1 sisteminizin bir "imajını" alıp saklamanıza olanak tanıyor. Genellikle tembellik ederek bunu yapmayabiliyoruz, ancak Windows 10 yükseltmesi sırasında yaşanacak her hangi bir aksilik bizi tekrar eski sistemimize dönmeye zorlayabilir. Bu yüzden eski sistemin bir yedeğini almakta fayda var.

Sürücülerinizi güncelleyin

Windows 10 kurulurken sürücülerinizi kontrol edecektir ancak siz bunu daha önceden yapabilirsiniz. Bu işlem hem Windows 10’un sürücü aramak için harcamak zorunda kalacağı çevrimiçi yükleme zamanından tasarruf etmenizi sağlayacak. Uzun süredir eski sisteminizin sürücülerini güncellemediyseniz işte size bir fırsat. Bunu hemen yapabilirsiniz.

Bu önemi detayları atlamayıp değerlendirseniz Windows 10 yükseltmesi sırasında rahat rahat soğuk çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Eski Bilgisayarınızı Değiştirmenin Zamanı Geldi mi Dersiniz?

Windows Kullanıcıları İçin Dev Gibi Bir Kısayol Rehberi

Windows 10'dan Tekrar Windows 8.1 ya da Windows 7'ye Nasıl Geri Dönüş Yapılır

YORUMLAR