Bilgisayarım Kaç Saattir Açık?

Bilgisayarınızın kaç saattir açık olduğunu merak ediyorsanız size önerebileceğimiz 4 tane yöntemimize göz atın!

Bilgisayarım Kaç Saattir Açık?

Geçmişte bilgisayarlarımızı her kullanmak istediğimizde genellikle açıp kapatırdık. Zira henüz ADSL'in olmadığı zamanlarda bilgisayarı devamlı, internetsiz bir şekilde açık bırakmak pek de mantıklı bir davranış olmazdı.

Fakat son senelerde iletişim uygulamalarının popüler hale gelmeleri ve sınırsız internet bağlantısının mümkün olmasıyla birlikte pek çok kullanıcı bilgisayarını neredeyse aylarca kapatmıyor. Dolayısıyla bir süre sonra bilgisayarınızı ne zaman başlatmış olduğunuzu bilmek imkansız hale geliyor.

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? (Test Aracı)
NASIL YAPILIR

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? (Test Aracı)

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? - Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığı konusunda çeşitli şüpheleriniz varsa, Microsoft tarafından yenilenen resmi test aracı ile merak ettiğiniz sorunun yanıtını hızlı ve kolay bir şekilde alabilirsiniz.

Ancak Windows bu konuda kullanıcılara bir kaç tane seçenek sunuyor ve bu seçenekleri kullanarak bilgisayarım kaç saattir açık sorusunun cevabını da bulabiliyorsunuz. Sizler için kullanabileceğiniz bu yöntemleri kısaca görsellerle destekleyerek sunmaya çalıştık. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen başlayalım.

bilgisayarim-kac-saattir-acik1

Önemli Not: Windows Uptime olarak da adlandırılan açık kalma zamanı, temel olarak Windows'un ne kadar süredir yeniden başlatılmadığını belirtmektedir ve bu nedenle “Kapat” butonunu kullanarak bilgisayarınızı kapatmak ve daha sonra güç butonuna basarak onu açmak maalesef yeniden başlatma sayılmamaktadır. Çünkü yeniden başlat ve kapat işlemleri bizim için çok farklı görünmeseler de aslında Windows için oldukça ayrı işlemlerdir. Bu nedenle sürücü güncelleme gibi işlemlerin ardından kapatıp açmanız değil yeniden başlatmanız talep edilir.

Bilgisayar Açılırken Kapanıyor, Çözümü Nedir?
NASIL YAPILIR

Bilgisayar Açılırken Kapanıyor, Çözümü Nedir?

Bilgisayar açılırken kapanıyor sorunu, çoğu bilgisayar kullanıcısının zaman zaman karşılaştığı fazlasıyla can sıkıcı problemlerden bir tanesi.

Komut Satırını Kullanma

  • Başlat menüsüne giriyoruz ve “komut istemi” yazarak karşımıza çıkan uygulamayı açıyoruz.
  • Ardından açılan bu komut istemi ekranında “net stats srv” yazdığımızda ve Enter butonuna bastığımızda karşımıza gereken bilgiler çıkacaktır.

İstatistik başlama tarihi olarak adlandırılan bu bölüm, bilgisayarınızın açıldığı saati göstermekte. Dolayısıyla ne kadar süredir açık kaldığını tespit etmeniz çok kolay olmakta.

Kaç Saat LoL Oynadım, Nasıl Öğrenirim?
OYUN

Kaç Saat LoL Oynadım, Nasıl Öğrenirim?

MOBA türündeki popüler video oyununu oynayan çoğu oyuncu, kaç saat LoL oynadım sorusunun yanıtını merak ediyor.

Görev Yöneticisini Kullanma

  • Görev yöneticisini açmak için başlat çubuğuna sağ tıklıyor ve çıkan menüden “Görev Yöneticisi” butonuna basıyoruz. (Dilerseniz klavyenizden Ctrl+Shift+Esc tuş kombinasyonunu kullanarak da Görev Yöneticisini açabilirsiniz.)
  • Görev yöneticisinin hemen üst bölümünde “Performans” adlı bir sekme göreceksiniz. Bu sekmeye tıklayarak devam ediyoruz.
  • Performans sekmesinin sol yanında CPU seçeneğinine tıklayın.
  • Bu sekmeye de tıkladığınızda artık aşağıda yer alan “Çalışma zamanı” bölümündeki veriyi görebilirsiniz.
  • Bu veri de bilgisayarımızın ne kadar zamandır açık olduğunu bize gösterecek.

Görev yöneticisi de bu konuda bize destek sunan en etkili araçlardan bir tanesi. Görev yöneticisini kullanarak bilgisayarınızın ne kadar açık kaldığını çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.

SystemInfo Yöntemini Kullanma

İlk maddemizde gerçekleştirdiğimiz gibi önce komut istemini başlat menüsünden aratıyor ve açıyoruz. Fakat bu defa komut istemine “systeminfo” yazıyoruz ve enter butonuna bastığımızda ihtiyaç duyduğumuz tüm bilgilere erişebiliyoruz.

Böylece bilgisayara Windows'u ilk kurduğumuz tarihi görebildiğimiz gibi, en son açılış tarihini de tespit edebiliyoruz.

Harici Programlar Kullanma

Eğer herhangibir nedenden dolayı yukarıda sizler için sunduğumuz yöntemleri beğenmediyseniz ya da daha daha fazla bu konu ile alakalı daha fazla veriye ihtiyacınız varsa WorkTime ya da Visual TimeAnalyzer gibi harici programlar kullanarak bilgisayarınızın kaç saattir açık olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Android Telefon veya Tabletinizi Bilgisayar Üzerinden Kontrol Etme Yolları
MOBİL

Android Telefon veya Tabletinizi Bilgisayar Üzerinden Kontrol Etme Yolları

Eğer işinizde veya evinizde sıkça Android akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi kullanarak yazışmanız, çeşitli uygulamalara ve içeriklere göz atmanız gerekiyorsa bir süre sonra Android cihazınızı kullanmaktan canınız sıkılmaya başlayabilir.

Bilgisayarım kaç saattir açık sorusuna cevap niteliğinde olan yazımızıns onuna geldik. Bu yöntemlerin dışında bizim bilgimiz dahilinde olan bir bilgisayarın açık kalma zamanını bulma yöntemi bulunmuyor ancak siz kendiniz yeni yöntemler keşfederseniz tabii ki bizlerle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Siz bilgisayarınızın kaç saattir açık olduğunu hangi yöntemle öğreniyorsunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR