Bilgisayarda Varsayılan Tarayıcı Nasıl Değiştirilir?

Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarda varsayılan tarayıcı değiştirme işleminin nasıl yapıldığını merak eden kullanıcılar için rehber hazırladık.

Bilgisayarda varsayılan tarayıcı değiştirme işleminin nasıl yapılacağı, çok sayıda PC kullanıcı tarafından merak ediliyor. Hazırladığımız bu rehberde bilgisayarınızda yüklü olan bir internet tarayıcısını nasıl varsayılan olarak ayarlayabileceğinizi açıkladık.

Yeni bir dizüstü bilgisayar satın aldıysanız veya bilgisayarınıza işletim sistemini yeni kurduysanız varsayılan tarayıcı Microsoft Edge’dir. Çoğu kullanıcı, çeşitli nedenlerden ötürü Edge’i kullanmak yerine Google Chrome ya da Mozilla Firefox gibi farklı bir internet tarayıcısını indirip yüklüyor.

Firefox, Edge ve Google Chrome Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Firefox, Edge ve Google Chrome Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Google Chrome bildirim kapatma işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda popüler web tarayıcıları üzerinden site bildirimlerini nasıl kapatabileceğinizi açıkladık.

Bilgisayarına farklı bir web tarayıcısı yükleyen kullanıcılar, bağlantıların Microsoft Edge üzerinden açılmasını istemiyor. Bilgisayar kullanımına farklı tarayıcı ile devam eden kullanıcılar, bu sebepten ötürü yeni yükledikleri tarayıcıyı varsayılan olarak ayarlamak istiyor.

Windows işletim sisteminin yüklü olduğu bilgisayarda varsayılan internet tarayıcısını değiştirmeniz mümkün. Bu işlemi çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz tarayıcıyı varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz.

Varsayılan Tarayıcı Değiştirme Adımları Neler?

  • "Ctrl + I" kısayolunu kullanarak ayarları açın.
  • Uygulamalar kategorisine girin.
  • "Varsayılan Uygulamalar" sekmesini görüntüleyin.
  • Web tarayıcısı kısmındaki tarayıcının üzerine tıklayın.
  • Listeden farklı bir tarayıcı seçin.

Bilgisayarınızda yer alan bir tarayıcıyı varsayılan olarak ayarlayabilmeniz için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu işlem için uygulamanız gereken adımları yukarıda sıraladık. Şimdi, bu adımları daha detaylı bir şekilde anlatalım.

Bilgisayarınıza Opera, Firefox, Chrome ya da farklı bir internet tarayıcısını yükledikten sonra yapmanız gereken ilk işlem, yüklediğiniz tarayıcıyı varsayılan şekilde ayarlamaktır. Söz konusu işlemi gerçekleştirmek için ilk önce "Ctrl + I" kısayolunu kullanarak ayarları açmanız gerekiyor.

Ayarlar penceresini açtığınız takdirde karşınıza çeşitli kategoriler çıkacak. Kategoriler içerisinden Uygulamalar kategorisini seçmelisiniz. Açtığınız kategorinin sol kısmında yer alan "Varsayılan Uygulamalar" sekmesini görüntüleyin.

Varsayılan Uygulamalar sekmesinde bilgisayarınızdaki web tarayıcısı, e-posta, haritalar, müzik çalar, fotoğraf görüntüleyicisi ve video oynatıcı gibi işlemleri ayarlayabilirsiniz. Siz, tarayıcıyı değiştirmek istediğinizden dolayı tarayıcı bölümünde bulunan tarayıcının üzerine tıklayın.

Söz konusu işlemi yapmanız durumunda bir pencere açılacak. Açılan pencerede bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcılarının bir listesini göreceksiniz. Liste üzerinden varsayılan olarak ayarlamak istediğiniz web tarayıcısını seçin. Bu işlemi yapmanız halinde artık bir bağlantıya tıkladığınızda belirlediğiniz tarayıcı açılacak.

Bu yazıda bir bilgisayarda varsayılan tarayıcının nasıl değiştirilebileceğini açıkladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımlar sayesinde yüklediğiniz bir internet tarayıcısını varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR