Battlefield 1 Hakkında 7 İlginç Bilgi

Battlefield 1 hakkında bulabileceğiniz en ilginç bilgileri derledik. İşte o inanması bir hayli güç detaylar:

Battlefield 1 Hakkında 7 İlginç Bilgi

2016'nın belki de en çok beklenilen oyunu olan Battlefield 1, birkaç hafta önce piyasaya sürüldü. Beklenilenin üzerinde bir performans sergileyen oyun, bütün otoritelerden de tam not almayı başardı. 21 Ekim itibariyle oynanmaya başlayan oyun hakkında ise bu sefer 7 ilginç bilgiyi bir araya getirdik. Bu 7 bilgi ilginç oldukları kadar gerçekler de ve bazısına inanmakta gerçekten zorluk çekebilirsiniz.

Battlefield serisinin modern zamanlardan sonra tekrar eskiye dönmesi, oldukça zor kararlardan bir tanesi olmuş. DICE bu konuda oldukça ısrarcıyken, oyunun yayıncısı Electronic Arts, seriyi Birinci Dünya Savaşı yıllarına döndürmede çok kararsız kalmış. Şimdilerde ise verdikleri doğru kararın ne kadar etkili olduğunu izliyor ve göbeklerini kaşıyarak, mutluluk kahkahaları atıyorlardır...

1- EA fikri beğenmemiş

EA'in başkan yardımcısı Patrick Söderlund, Birinci Dünya Savaşı temalı bir oyun yapma fikrini duyunca şöyle demiş: "Birinci Dünya Savaşı, siper savaşıydı. Oynaması hiç eğlenceli olmaz." Bu söze rağmen oyunun üzerinde çalışmaya devam eden DICE, hazırladıkları küçük bir oynanış demosuyla birlikte Battlefield 1 fikrini kabul ettirebilmişler. 

2- EA'in ilk oyunu değil

Electronic Arts'ın Birinci Dünya Savaşı temasıyla yayınladığı ilk oyun aslında Battlefield 1 değil. Şirket daha önce 1994 yılında Wings of Glory isimli bir başka oyunu daha piyasaya sürmüş. Savaşın hava tarafını ele olan oyunun videosunu ise hemen yukardan izleyebilirsiniz. 

3- En çok beğenilen tanıtım videosu

48 milyondan fazla izlenen "Battlefield 1 Resmi Tanıtım Videosu", bugüne kadar en çok izlenmiş oyun videolarından bir tanesi olmasının yanı sıra bir başka özelliğiyle de dikkat çekiyor. Hemen yukarıda gördüğünüz bu videonun 2 milyondan fazla beğenisi var. The Dark Night gibi çok izlenen videolara sahip filmlerin bile 88 bin gibi bir beğenme oranında kaldığı düşünülürse, gerçekten büyük başarı

4- Harlem Hellfighters

Birinci Dünya Savaşı'na katılan birliklerden bir tanesi olan Harlem Hellfighters, katıldıkları hiçbir muhaberebede, tuttukları siperleri başka birliklere vermemişler, gruplarından birini kaybetmemişler ve asla geri çekilmemişler. Büyük bir başarının altına imza atan bu grup, Battlefield 1 ile birlikte tekrar gündeme geldi ve konuşulmaya devam ediliyor.

5- Dünyanın en küçük silahı

Bugüne kadar üretilegelmiş çalışan en küçük silah olma özelliğine sahip olan Kolibri, Battlefield 1'de de kullanılabiliyor. Bir çakmak büyüklüğünde olan bu silah, boyutuna göre hiç beklenmedik işler yapabiliyor.

6- Gaz maskesi

Diğer birçok oyunda gaz maskelerinin olduğunu görüyorduk; ancak bu maskeler genellikle işe yaramazlardı ve sadece süs olsun diye kullanılıyorlardı. Battlefield 1'de ise gaz maskeleri gerçekten işe yarıyor ve temiz hava olmayan yerlerde canınızın azalmasını engelliyorlar. Özellikle Sina cephesinde tozlu alanlardan böyle kaçabiliyorsunuz.

7- Beta rekoru

Oyun çıkmadan bir ay kadar önce düzenlenen açık beta, Electronic Arts tarihine geçecek işlere imza attı. Önce kapalı beta hlainde başlayan ve birkaç gün sonra açık betaya dönen, yaklaşık bir haftalık süreç, 13.2 milyon kullanıcının oyunu denemesiyle sonlandı. Bu sayı Overwatch'un deneme sürecini geçemese de EA'in en çok betası tercih edilen oyunu olmasına yetti.

Battlefield 1'in Çok Oyunculu Modu için 12 İpucu

Battlefield 1 İncelemesi

Battlefield 1 ya da Video Oyunları Gerçekleri Anlatabilir Mi?

YORUMLAR