Batarya Düşmanı 8 Popüler Oyun

Hem iOS hem de Android cihazlar üzerinde oynayabileceğiniz, pil tüketimini tavan yaptıran mobil oyunları inceledik.

Batarya Düşmanı 8 Popüler Oyun

Birçok kullanıcının akıllı telefon ve tabletleri üzerinde en yoğun olarak gerçekleştirdiği aktiviteler arasında hiç şüphesiz ki oyun oynamak geliyor. Sıra beklerken, yolculuk ederken veya en rahat koltuğunuzda günün yorgunluğunu atarken ‚bir-iki el‘ oynamak için açtığınız oyunlar aslında çok da masum değil.

Bildiğiniz gibi günümüz mobil cihazları teknolojik olarak bir hayli gelişmiş cihazlar. Fakat bu gelişmin boyutu ne derece olursa olsun üreticilerin üstesinden gelmekte zorlandıkları bir problem var: şarj ömrü. Şimdilik kullanıcıları şarj adaptörleriyle yapışık ikiz gibi yaşamaya mecbur bırakan bu sorun yakın gelecekte çözülecek gibi görünüyor. Yine de tedbiri elden bırakmamak lazım!

Zaten tükenmek için yer arayan mobil cihazların bataryaları, az sonra değineceğimiz oyunlar yüzünden adeta eriyerek bitiyor. Gün ortasında „Beş dakika önce %95’ti ne ara %70 oldu?“ cümlesini kurmak istemiyorsanız, batarya düşmanı 8 oyun temalı bu yazımızın devamını okumanızı öneriyorum.

1- Angry Birds

Alt tarafı kuşları fırlatarak yapıları yıkmaya çalıştığımız bu masum oyunun bir numaralı batarya düşmanı olacağını kim tahmin ederdi ki?

Mobil oyun dünyasının popüler isimlerinden olan Angry Birds’ün batarya tüketme seviyesi tam 185 megawatt olarak belirtiliyor. Bu seviyeyi diğer oyunların sahip olduğu değerle kıyasladığımızda Angry Birds’ün en fazla batarya tüketen dördüncü oyun olduğunu söylemek mümkün. Angry Birds’ün iOS cihazlarda 25 ila 30 dakika oynanması sonucunda batarya seviyesi seviyesinde azalıyor.

2- Candy Crush Saga

Candy Crush Saga da en fazla batarya tüketen oyunlar arasında yer alıyor. Bağımlılık yaratan ve popüler olmasından sonra hızla taklitleri türeyen bu oyunu gün ortasında yarısı tükenmiş bir bataryayla kalmak istemiyorsanız oynamayın.

Android cihazlar üzerinde yürütülen araştırmalara göre Candy Crush Saga açıkken cihaz 3.2 kata kadar fazla pil tüketiyor. Battery Doctor uygulamasının üreticileri tarafından rapor edilen bilgilere göre Candy Crush Saga en fazla pil tüketen Android uygulamaları listesinde 10. Sırada yer alıyor.

3- Fruit Ninja

Meyve doğramayı keyfe dönüştüren Fruit Ninja hem iOS hem de Android cihazlar için en fazla pil tüketen oyunlar arasında gösteriliyor. Çok fazla bir hikaye derinliği olmasa da Fruit Ninja en fazla oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Candy Crush Saga ile kıyasladığımızda Fruit Ninja bir miktar daha fazla pil tüketiyor ve bu da onu 9. Sıraya yerleştiriyor.

4- Jewels Star

Gelişmiş üç boyutlu grafikleri ile Jewels Star tam bir batarya düşmanı. Oyuna farklı ve görsel yönden tatmin edici bir boyut kazandırıyor olsa da gelişmiş grafikler hızlı pil tüketimine sebep oluyor.

Uygulamaların ve oyunların ne kadar pil tükettikleri üzerine yapılan bir araştırmada Jewel Star’ın tam 344 megawatt ile ilk sırada yer aldığı dile getiriliyor. İlk sıradaki Angry Birds ile kıyasladığımızda bu değerin ne kadar yüksek olduğunu dramatik bir şekilde görebiliyoruz.

5- Hay Day

Hay Day’in de Jewel Star’dan kalır yanı yok. Android ve iOS oyuncularına kendi çiftliklerini kurma şansı tanıyan Hay Day, 216 megawatt değerindeki batarya tüketim oranıyla en fazla batarya tüketen ikinci oyun olarak seçildi.

Verilen bilgilere göre 15 dakika boyunca Hay Day oynamanın bedeli %8’lik pil tüketimine tekabül ediyor. Üstelik bu değer iPad 3 üzerinde ölçüldü. Yani iPhone’lar üzerinde bu değer daha da yüksek çıkacaktır çünkü tabletlerin bataryaları daha yüksek kapasiteye sahip.

6- Clash of Clans

Türünün en iyi örneklerinden biri olan Clash of Clans da listedeki yerini zorlanmadan alıyor. Kaliteli grafikler ve uzun süre ekrana kilitleyen atmosferi ile Clash of Clans’ın olmadığı bir „en fazla batarya tüketen oyunlar“ listesi zaten düşünülemezdi.

Eğer Clash of Clans oynama gibi bir planınız varsa yakınlarınızda bir şarj cihazı olmasına dikkat ediniz! Oyunun batarya tüketim değeri 209 megawatt olarak belirtiliyor.

7- Temple Run 2

Sonsuz koşu oyunu denince akla ilk gelen yapımlardan olan Temple Run 2’nin grafikleri, bu listede yer almasının en büyük sorumlusu.

İlk oyuna göre daha gerçekçi olan grafikler ve aksiyon dolu oyun yapısı sayesinde Temple Run 2 oynamanın bedeli şarj cihazını yanında ublundurmayan kullanıcılar için ağır olabilir.

8- Bejeweled Blitz

Pek çok otorite tarafından adeta kara listeye alınan bu oyun en fazla pil tüketen oyunlar arasında birinciliğe oynuyor. Göz alıcı animasyonlar ve kaliteli grafikleri nedeniyle Bejeweled Blitz, iOS veya Android fark etmeksizin tam anlamıyla bir pil canavarı.

Yapılan araştırmalara göre Bejeweled Blitz oynayan bir cihaz 2.4 kat daha fazla pil tüketiyor. Bu da demek oluyor ki cihazınızda bu oyun yüklüyse ve sık sık oynuyorsanız yanınızda mutlaka bir şarj adaptörü bulundurun.

Paranızın Hakkını Veren 5 Mobil Uygulama

YORUMLAR