Basketbol Fanları İçin En İyi Android Uygulamaları

Tüm dünyada futboldan sonra en popüler ve en çok sevilen sporlardan birisi basketbol. Hatta bazıları için, buna ben de dahilim, basketbol, futboldan çok daha eğlenceli ve heyecanlı. Bir futbol maçı seyrederken kafanızı çevirdiğinizde çok bir şey kaçırmazs

Basketbol Fanları İçin En İyi Android Uygulamaları

Tüm dünyada futboldan sonra en popüler ve en çok sevilen sporlardan birisi basketbol. Hatta bazıları için, buna ben de dahilim, basketbol, futboldan çok daha eğlenceli ve heyecanlı. Bir futbol maçı seyrederken kafanızı çevirdiğinizde çok bir şey kaçırmazsınız, fakat basketbol maçları için aynı şey geçerli değildir. Her çeyreğin her saniyesinde heyecanlı bir şeyler olma ihtimali yüksek. O yüzden de basketbol maçlarını seyretmesi çok daha zevkli olabiliyor.

Özellikle NBA ligi, tüm dünyada sevilen ve heyecanla takip edilen bir lig. Hatta ülkemizde maçlar gece yayınlandığı halde uyanıp maç seyredecek kadar çok hayranı olan insanlar tanıyorum. Hele play-off maçları zamanı heyecan doruğa ulaşıyor. Bu sebeple marketlerde daha çok NBA uygulamaları bulabiliyorsunuz.

Uygulama marketlerinde çok fazla futbol uygulaması olmasına rağmen basketbol uygulamalarında seçenek sayısı daha az. Elbette yine çok fazla uygulama bulmak mümkün. Fakat en iyilerini seçmek ve kullanmak zor olabiliyor. O yüzden siz basketbol fanları için en iyi uygulama ve oyunları derledik ve listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Game Center

Bu aralar bildiğiniz gibi Dünya Basketbol Şampiyonası başladı. Hepimiz heyecanla şampiyonayı takip ederken Basketbol Federasyonu da bu takibi kolaylaştırmak için resmi uygulamasını marketlere çıkardı.

Game Center uygulaması ile Dünya Basketbol Kupası'nı nerede ve ne zaman olursa olsun cebinizden takip edebilirsiniz. Canlı skorları, maç sonuçlarını, maç takvimini, haberleri ve çeşitli videoları uygulamadan görebilirsiniz.

Ayrıca uygulama sadece erkekler şampiyonasını değil kadınlar turnuvasını da takip edebilmeniz için geliştirilmiş. Siz de sıkı basketbol takipçisiyseniz bu uygulamayı hemen edinmelisiniz.


theScore

Gerçekten kapsamlı bir spor ve maç takibi uygulaması olan theScore aslında sadece basketbol maçlarını içermiyor. Fakat spor takibi açısından en başarılı uygulama olduğu için bu listeye almamız şarttı.

Gayet kişiselleştirilebilir ve özelleştirilebilir bir uygulama olan theScore ile istediğiniz takımı, oyuncuyu ve turnuvayı takip edebilir, en son haberlere bir dokunuşla ulaşabilirsiniz. Ayrıca videolar ve görseller de sizi bekliyor.

Hoş bir arayüzle kullanıcıların karşısına çıkan uygulamada ayrıca maç esnasına çeyrek bitimi gibi önemli anları anlık bildirim olarak alma imkanı da var.

ESPN SportsCenter

Bir diğer kapsamlı spor uygulaması olan SportsCenter, dünyaca ünlü ve popüler spor kanalı ESPN tarafından geliştirilmiş. Bir çok spor türünü kapsamasının yanında basketbolla ilgili bir çok skor ve haberi bulabilirsiniz.

Uygulamanın ana ekran widget'ı sayesinde uygulamayı açmaya gerek kalmadan favori takımlarınızın maç sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. Genel olarak kişiselleştirilebilen bir uygulama olan ESPN SportsCenter ile canlı maç sonuçları, videolar ve derin analizler bulmanız da mümkün.

Uygulamanın en güzel özelliği ise kişiselleştirilebilir anlık bildirimleri. Maç skoru, oyuncu değişikliği, çeyrek bitimi gibi ayarlanabilir bildirimlere sahip uygulama gerçekten başarılı.

NBA GAME TIME

Amerika'nın basketbol ligi NBA'nın resmi uygulaması olan NBA Game Time ile lig ile ilgili bilgilere, videolara, istatistiklere ulaşabilirsiniz. Ayrıca oyuncular ve maçlarla ilgili bütün ayrıntıları da bulabilirsiniz.

League Pass denen özellikten satın alarak tuttuğunuz takımın maçlarını uygulama üzerinden canlı olarak izlemeniz de mümkün. Her gün en az 50 yeni video eklenen uygulamada ayrıca fotoğraflar ve bildirimler de var.

Eğer siz de koyu bir NBA fanıysanız bu uygulamayı indirip Android cihazınızda ücretsiz olarak kullanmanızı tavsiye ederim.

Avea NBA

Avea NBA, Android cihazlar için geliştirilmiş ilk ve tek Türkçe NBA uygulaması. Marketlerde bir çok basketbol ve NBA uygulaması var fakat Türkçe olanını bulmak çok zor. O yüzden Avea NBA çok faydalı bir uygulama.

Bu uygulama ile favori basketbol oyuncularınızın maçlarını takip edebilir, güncel kardolara ulaşabilir, desteklediğiniz takımın puan durumunu ve maç sonuçlarını öğrenebilir, güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Geniş kapsamlı içeriğinin yanında yenilikçi ve göze hoş görünen dizaynıyla da dikkat çeken uygulama, NBA hayranlarının sahip olması gereken uygulamalardan bir tanesi.

Basketbol Haberleri

Marketlerdeki nadir Türkçe basketbol uygulamalarından biri olan Basketbol Haberleri ile Türkiye basketbol dünyasındaki en son gelişmelerden ve haberlerden en kısa sürede haberdar olabileceksiniz.

Son maçların skorlarını ve yeni haberleri takip etmek artık bu uygulama ile çok kolay. Sade ve anlaşılır arayüzüyle kolay bir kullanıma sahip.

Haberleri anlık bildirimlerle alabileceğiniz gibi Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn gibi sosyal alanlarda paylaşabilir ya da Gmail, Yahoo, Mail, WhatsApp aracılığıyla istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.


ESPN Fantasy Basketball

Fantezi ligler, özellikle erkeklerin daha sonra da bütün spor severlerin en sevdikleri oyun türlerinden bir tanesi diyebiliriz. Popüler spor televizyon kanalının çıkardığı bu fantezi basketbol uygulamasını seveceğinizden de eminim.

Bu oyunda farklı takımları yönetebilir, eşleştirmelerinizin performanslarını canlı olarak takip edebilir, oyuncularınızı değiş tokuş yapabilir veya son dakika değişiklikleri yapabilirsiniz.

Özel haberler, analizler, videolar, twitler, canlı NBA skorları da uygulamada sizi bekleyen özelliklerden bir kaçı. Ayrıca canlı olarak mesaj atıp almanız da mümkün.

Real Basketball

Basketbol fanlarının seveceğini düşündüğüm bir diğer Android oyunu ise Real Basketball. 3 boyutlu grafikleri ve eğlenceli oyun tarzıyla dikkat çekiyor.

Tekli ya da çoklu olarak oynayabileceğiniz Real Basketball'da tekliyi seçerseniz bilgisayara karşı, çokluyu seçerseniz gerçek oyunculara karşı mücadele ediyorsunuz.

Ayrıca oyunda oyuncu karakteri, oyuncu forması ve oyun topları gibi özellikleri değiştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunları ise kazandığınız başarılar karşılığında aldığınız puanlarla yapabiliyorsunuz.

Basketball Shoot

Basketball Shoot, aslında çok basit bir mantığa dayanan basket atma oyunudur. Fakat o kadar bağımlılık yapıcı bir oyun ki, elinize aldığınızda uzun bir süre bırakamayacağınıza eminim.

Oyunda elinizdeki sınırlı sayıda basket toplarını potaya göndererek alabileceğiniz en yüksek puanlı almaya çalışıyorsunuz. Fakat bu o kadar basit değil çünkü oyun tamamen gerçek fizik kurallarına dayanılarak geliştirilmiş.

Yani topu atarken gerçekten hesaplayıp atmanız gerekiyor aksi takdirde topu potaya sokmak o kadar kolay olmuyor. Boş vakitlerinizde oynayabileceğiniz bu basket oyununu bütün basketbol severlere tavsiye ederim.

YORUMLAR