Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Kasım 2014)

Kasım ayının en iyi iOS uygulamalarını sizler için inceledik.

Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Kasım 2014)

Her ay olduğu gibi bu ay da yepyeni uygulamalarla karşınızdayız. Kasım ayı açıkçası mobil uygulamalar açısından pek parlak geçmedi. Yine de bu kadar yokluğa rağmen elimizde iOS cihazlarınıza indirebileceğiniz elle tutulur birkaç uygulama var. Bu uygulamaların mümkün olduğu kadar farklı kategorilerde olmasına özen gösterdik. Seçtiğimiz uygulamalar arasında yemek tarifleri sunandan tutun da arkadaşlarınıza kısa sesli mesajlar gönderebileceğiniz sosyal medya uygulamasına kadar farklı alternatifler var. 

Lafı çok dolandırmadan hemen ilk uygulamamızla başlayalım;

1- Yummly

Damak tadına önem veren ve farklı lezzetleri denemek isteyen kullanıcılara hitap eden Yummly uygulamasını tamamen ücretsiz olarak indirebilmek mümkün. Şık arayüzü ve organize bir şekilde dağıtılmış özellikleriyle dikkat çeken Yummly’de dünya mutfağının seçkin örneklerini bulmak mümkün. Uygulama sadece yemek tariflerini sunmakla kalmıyor, buna ek olarak bir de kullanıcılara akıllı alışveriş listeleri hazırlayarak yapmayı düşündükleri tarfileri eksiksiz olarak tamamlamalarını garantiliyor. Favori tariflerinizi ise işaretleyip daha sonra hızlı bir şekilde bulmak üzere depolayabilirsiniz.

Yemek tariflerini kolay kullanılan arayüzde bulduktan sora açıp mutfağa geçebilirsiniz. Bu aşamadan sonra iş biraz da sizin mutfak becerilerinize kalıyor. Bana kalırsa Yummly’nin en iyi özelliklerinden bir tanesi kullanıcılara belli detayları filtreleme seçeneği sunması. Bu sayede örneğin yağlı yemekleri liste dışı bırakmak istiyorsanız bunu kolayca yapabiliyorsunuz. Elbette bu filtreyi farklı malzemelerle genişletmek mümkün.

Mutfakla yakından ilgiliyseniz ve yeni tatlar denemek istiyorsanız Yummly’yi denemeniz gerektiğini düşünüyorum.

2- Whispto

An itibariyle kullanıcıların seçebileceği onlarca farklı sosyal medya aracı bulunmakta fakat bunların çok azı ortaya orijinal bir özellik koyabiliyor. Her ne kadar kullanım özellikleri ve tasarım olarak farklılaşsalar da gerçekten orijinal olarak niteleyebileceğimiz birkaç seçenek dışında hepsinin çıkış noktası aynı.

Whispto ise kullanıcılara daha farklı bir deneyim yaşatıyor olmasıyla dikkatimizi çeken ve ayın en iyi uygulamaları arasında tereddütsüzce eklediğimiz bir yapım. Uygulama temel olarak kullanıcılara ses kaydı gönderme imkanı sunuyor. Whispto sayesinde en fazla 60 saniye olmak üzere ses kayıtları alabilir ve bunları sosyal çevrenizle anında paylaşabilirsiniz.

Herhangi bir sosyal medya uygulamasından beklediğimiz gibi Whispto’da da kullanıcılar kendi profillerini diledikleri gibi düzenleme şansına sahip.  Kolay anlaşılır, hoş tasarımlı arayüzü ve kullanışlı özellikleriyle Whispto yükselen yıldızlar arasında olmaya aday.

3- Futbolist

Futbol gündemini yakından takip etmek isteyenler için en ideal uygulamalardan biri kesinlikle Futbolist! Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu uygulamada hem Türkiye hem de dünya futbol arenasında neler olup bittiğini mobil cihazlarınız üzerinden zahmetsizce takip edebilirsiniz.

Yüzlerce farklı kaynaktan derleme yapan Futbolist kullanıcılara daima en doğru bilgileri sunuyor. Kullanıcı dostu ve son derece şık görünen bir arayüzde sunulan bu bilgilere erişim sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Futbolist kullanıcıları takip ettikleri maçların kadro bilgilerine, geçmiş skor tablolarına ve sosyal medya içeriklerine de erişebilirsiniz. Bunlara ek olarak ilgilendiğiniz takımın istatistiki bilgilerine ulaşmak da mümkün. Eğer futbol dünyasını yakından takip etmek istiyorsanız ve bu amaçla kullanabileceğiniz bir uygulama arıyorsanız Futbolist mutlaka göz atmanız gereken alternatifler arasında yer almalı.

4- SUPER!

Eğlenceli bir mobil uygulama olarak öne çıkıyor. Fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılara hitap eden SUPER! Sayesinde fotoğraflarınıza eğlenceli ve komik yazılar ekleyebilir, onları uygulamanın sunduğu sosyal ağda diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

SUPER! hem bir fotoğraf düzenleme uygulaması hem de bir sosyal medya platformu gibi davrandığı için onu Instagram’a benzetmek mümkün. Elinizdeki fotoğrafları adeta birer caps haline getirip diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. Uygulamada sunulan bildirim özelliği sayesinde herhangi bir kullanıcı sizin paylaşımlarınızla etkileşime girerse bunu anlık olarak takip edebilirsiniz.

Genel olarak kullanıcılar arasında hem bir paylaşım ağı oluşturan hem de sunduğu farklı özellikler ile kullanıcılara fotoğraflarını diledikleri gibi düzenleme imkanı veren SUPER!’i fotoğraf çekmekten ve bu fotoğrafları eğlenceli bir hale sokarak sosyal çevresiyle paylaşmaktan keyif alan herkese tavsiye ediyorum.

5- PureVPN

Karşımıza etkili bir VPN uygulaması olarak çıkan PureVPN mobil kullanıcılara internet üzerinde anonim olarak dolaşma imkanı tanıyor. Bildiğiniz gibi artık internet üzerinde atılan tüm adımlar takip ediliyor. Bu bağlamda güvenilir bir VPN programının kullanılması adeta bir zorunluluk haline geliyor.

PureVPN sayesinde hem yasaklı sitelere kolayca giriş yapabilir hem de internette dijital güvenliğinizden taviz vermeden dilediğiniz gibi gezinebilirsiniz.

Ücretsiz olarak sunulan PureVPN özellikle halka açık alanlarda sunulan Wi-Fi bağlantılarını kullanmayı tercih eden kişilerin mutlaka cihazları üzerinde bulundurması gereken uygulamalar arasında. Fakat belirtmemiz gereken bir nokta var o da uygulamayı kullanırken internet hızınız bir miktar azalıyor. Yine de güvenlik her şeyden önce gelir değil mi?

Ayın En İyi iOS Oyunları (Kasım 2014)

YORUMLAR