Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Ekim 2014)

2014 Ekim ayının en iyi iOS uygulamalarını sizler için inceledik ve derledik.

Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Ekim 2014)

En güncel ve en kullanışlı iOS uygulamalarının aylık olarak derlendiği En İyi iOS Uygulamaları bölümümüz her ay olduğu gibi bu ay yine çok zengin. Hali hazırda uygulama marketlerde on binlerce uygulama olmasına rağmen bazı üreticiler ortaya orijinal çalışmalar çıkartmasını başarıyor. Söz konusu bu orijinal çalışmalardan bir tanesi de listemizin ilk sırasında yer alan Photomath isimli uygulama.

1- Photomath

Tamamen ücretsiz olarak indirilen bu uygulama özellikle öğrenciler ve matematikle ilgilenen kullanıcılara hitap ediyor. Photomath’i sıradan bir hesap makinesi uygulaması olarak algılamayın. Uygulamayı kullanarak karmaşık denklemleri dahi kolaylıkla çözebilirsiniz.

Photomath’in çalışma prensibi cihazın entegre kamerasına dayanıyor. Uygulamayı başlattığınız zaman kamera devreye giriyor. Kullanıcı bu aşamada problemin yer aldığı kağıda veya ekrana cihazını doğrulttuğu zaman uygulama otomatik olarak denklemi algılıyor ve çözümlemeye başlıyor. Elbette cihazı sabit ve doğru açıyla tutmak çok önemli.

Birkaç saniye sonra çözüm işlemi sonlanıyor ve sonuç ekranda beliriyor. Photomath’in en güzel yanlarından bir tanesi de çözüm sürecini adım adım gösteriyor olması. Bu sayede denklemin nasıl çözüldüğü hakkında da fikriniz oluyor.

2- Inbox

Gmail’in yeni uygulaması Inbox kullanıcılara daha pratik bir e-posta kutusu yönetim deneyimi vaat ediyor. Uygulamanın temel amacı iş ve kişisel hayatınızda aldığınız veya gönderdiğiniz e-postaları daha düzenli bir şekilde sunmak. Bu sayede kullanıcılar gelen ve giden kutularını daha kolay ve hızlı bir şekilde yönetebiliyor.

Inbox, yapısı itibariyle benzer iletilere sahip olan mailleri tek bir yerde topluyor. Bu sayede aranılan özel bir şeyi vakit kaybetmeden bulmak mümkün kılınmış. Kullanıcılar Inbox’ı kullarak önemli toplantıları veya etkinlikleri için kendilerine hatırlatıcı kurabiliyorlar. Yani Inbox bir mail istemcisinden çok daha fazlasını gerçekleştiriyor.

Gmail ile ortak çalışan Inbox, güvenilirlik ve spam koruma özelliklerini de Gmail’den alıyor. Hem güvenli hem de hızlı bir e-posta kontrolü sağlamak istiyorsanız Inbox’ı mutlaka deneyin.

3- Autodesk SketchBook

Çizim ve tasarım araçlarıyla nam salan Autodesk’in yeni uygulaması SketchBook, mobil platformda da aynı başarıyı devam ettirecek niteliklere sahip. Kullanıcıların tasarım ve çizim işlemleri için ihtiyaç duyabilecekleri her türlü araca ev sahipliği yapan Autodesk Sketchbook kolay kullanılabilen, işlevsel bir arayüze sahip.

Uygulamada yer alan özellikler;

  • 10 ön ayarlı fırça
  • Yüzde 2500 yakınlaştırma
  • Tam ekran çalışma alanı
  • Katman editörü
  • Basınç algılama özelliği
  • iCloud ve Dropbox senkronizasyonu
  • Albüm oluşturma

Özellikle tasarım ve çizim konusunda kapsamlı bir yardımcı arıyorsanız Autodesk SketchBook’u denemenizi öneriyorum.

4- Ultralingua Dictionary Bookshelf

Sık sık seyahat edenlerin vazgeçilmez uygulaması olmaya aday olan Ultralingua Dictionary Bookshelf’te tam 35’ten fazla dil veritabanı bulunuyor. Kapsamlı sözcük arama ve hızlı sonuçlandırma özellikleri sayesinde Ultralingua Dictionary Bookshelf’i kullanırken herhangi bir zorluk yaşamıyoruz. Sözcüğü yazdığımız anda, hatta tam da yazdığımız anda sonuçlar karşımıza çıkıyor.

Uygulamanın en ilgi çeken yanlarından bir tanesi de aratılan sözcüklerin kullanım alanlarının da örneklerle gösterilmesi. Kullanıcılar daha önce arattıkları kelimeleri tarihçede saklı olarak bulabiliyorlar. Tekrar tekrar aynı şeyleri aramayı engelleyen bu özelliği çok faydalı bulduk.

Uygulama her ne kadar ücretsiz olarak sunulsa da bazı fonksiyonları ekstra ücret vererek satın almak mümkün. Yine de ortalama bir kullanıcı sunulan standart özellikleri de yeterli bulacaktır.

5- Remind

Özellikle öğrenci ve öğretmenlere hitap eden Remind uygulamasını tamamen ücretsiz olarak indirebilrisiniz. Kolay kullanım özelliklerine sahip olan bu faydalı uygulama sayesinde öğrenciler ve öğretmenler birbirleriyle daha sağlıklı ve etkili iletişim kurabilecek.

Remind uygulamasını kullanan öğretmenler velilere ve öğrencilere mesaj gönderebilme şansına sahip oluyorlar. Aynı şekilde veliler ve öğrenciler de aldıkları mesajlara yanıt yazabiliyorlar. Görev atama, ödev verme, hatırlatma ekleme ve diyalog kurma gibi işlemleri tamamlayabileceğiniz Remind, sınıf içi iletişimi güçlendirecek bir yapıya sahip.

Uygulamanın tek negatif yönü şu an için sadece İngilizce desteğine sahip olması. Fakat bunu avantaj olarak kullanmak da mümkün. Öğrencilerin İngilizce öğrenme konusuna da yardımı dokunabilir.

{remind=40599}

Ayın En İyi iOS Oyunları (Ekim 2014)

YORUMLAR