Ayın En İyi Android Uygulamaları - Kasım 2014

Kasım 2014'te denemeniz gereken ayın en çok dikkat çeken Android uygulamalarını sizin için bir araya getirdik.

Ayın En İyi Android Uygulamaları - Kasım 2014

Her ay bizleri yepyeni Android uygulamaları karşılıyor veya geçmişte oldukça popüler olan uygulamalar büyük güncellemeler alıyorlar ve yeniden bahsedilmeye değer bir hal alıyorlar. Sizler için bu tip uygulamaları elbette düzenli olarak takip ediyoruz ve dolayısıyla Kasım 2014 için gözden kaçırmamanız gereken en iyi Android uygulamalarını her ay olduğu gibi bu ay da sizlere sunuyoruz.

Eğer Android cihazlarınızda her zaman en iyi ve en kullanışlı Android uygulamalarından faydalanmak istiyorsanız hemen bu ayki uygulamalarımıza geçiş yapalım.

Ilos Screen Recorder

Ilos Screen Recorder uygulaması, Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip olan telefonlarda ekran kaydını video olarak almak için kullanılıyor ve oldukça başarılı bir şekilde bu işi gerçekleştirebildiğini söyleyebilirim. Android 5.0 öncesinde ekran videosunu alabilmek için root yetkisi gerekiyordu ancak bu gerekliliğin yeni sürümde kalkmasıyla birlikte uygulamalar ekranı video olarak kaydedebilme kabiliyetine eriştiler.

Uygulamanın hem kolay kullanılabilen ve sade bir arayüzü mevcut, hem de hazırlanan videoları dostlarınızla paylaşabilmeniz için gerekli olan paylaşım seçeneklerine sahip. Tabii ki video kayıtları sırasında sistem kaynakları daha çok tüketildiği için pil tüketiminizde artış ve cihazınızda yavaşlamalar meydana gelebilir. Sadece gerekli olduğunda kullanmanız gerektiğini unutmayın.

C Notice

C Notice uygulaması, Android cihazlarımızdaki bildirim sorununa bir çözüm olabilen uygulamalar arasında ve üst bildirim çubuğundan bildirimleri incelemek yerine ekranınızda Facebook sohbet ikonları gibi onları görmenizi sağlıyor. Tıkladığınız bildirimin detayları da açılan bir popup pencerede görüntüleniyor ve dilerseniz kapatabiliyor dilerseniz de istediğiniz işlemler için üzerine tıklayabiliyorsunuz.

SMS mesajları ve takvimlerden tutun da sosyal ağlara kadar oldukça geniş bir uygulama desteğine sahip olan uygulama, ayrıca kilit ekranında da bildirimleri gösterebiliyor. Satın alma seçenekleri mevcut olsa da bunları satın almadan da uygulamanın temel işlevlerinden tamamen faydalanabiliyorsunuz. Kesinlikle göz atılması gerekenlerden olduğuna inanıyorum.

Material Manager

Google'ın Android 5.0 ile birlikte getirdiği yeni materyal tasarım anlayışına uygun bir tasarımla bizlerle buluşan Material Manager uygulaması, mobil cihazınızda bulunan tüm dosya ve dizinleri kolayca yönetebileceğiniz ve dosya işlemleri gerçekleştirebileceğiniz dosya yöneticileri arasında yer alıyor.

Arşivlenmiş veya sıkıştırılmış dosyalarla da çalışabilen uygulama, isterseniz rootlu cihazınızın root yetkilerine de erişebiliyor ve bu sayede sistem dosyalarını da görüntüleyebiliyor. Ancak root bir mecburiyet olmadığı için onu klasik bir dosya ve klasör yöneticisi olarak da kullanabiliyorsunuz. Dosya kesme, kopyalama ve yapıştırma gibi özelliklere de sahip olması sayesinde Material Manager'ı kullanırken tüm operasyonlarınızı akıcı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

MarkO

MarkO uygulaması, en ilginç hatırlatma uygulamalarından birisi olarak bu ay karşımıza çıktı. Uygulama zamanlama ya da tarihler üzerinden değil, konumlar üzerinden size iş ve görevlerinizi hatırlattığı için, her bir mekana bir görev atayabiliyor, bu mekanlara giriş yaptığınızda orada yapmanız gerekeni size bildiriyor.

Uygulamayı kullanırken okula veya işe yaklaştığınızda yapmanız gereken bir iş varsa bunu girebiliyor ve o konuma her yaklaştığınızda o işe dair bildirimi ekranınızda görebiliyorsunuz. Görevlerin başkalarıyla paylaşılabilmesi sayesinde diğer kişilere görev atama gibi işlemleri gerçekleştirmek de oldukça kolay bir hale geliyor.

SUPER

SUPER uygulaması temel olarak bir caps yapma uygulaması ancak sosyal ağ özellikleri de taşıdığı için dikkatleri üzerine çekiyor. Klasik caps uygulamalarının aksine çok daha görsel odaklı olması ise onu öne çıkarıyor. Zira uygulamayı kullanarak caps hazırlarken yazınızın formatı, nasıl sunulacağı, renkleri ve fotoğraf efektleri gibi öğelerle onu destekleyebiliyorsunuz.

Başkalarını takip etmek, takip edilmek, yorum ve beğenme işlemleri yahut yeniden paylaşma gibi seçenekler ise onun sosyal ağ özelliği gösterdiği yerler arasında. Takip ettiğiniz kişilerin SUPER paylaşımlarını anında görmek ve capslerle cevap verebilmek de mümkün. Son günlerde bu alanda hazırlanmış en eli yüzü düzgün uygulamalardan birisi olduğu için bir şans vermenizi öneriyorum.

Bu ayki en iyi 5 Android uygulamamız bu kadar ancak gözden kaçırdıklarımızın olduğuna inanıyorsanız bizlere yorumlar kısmından bildirimde bulunmayı sakın unutmayın!

YORUMLAR