Ayın En İyi Android Uygulamaları (Haziran 2014)

Android Uygulamaları için 2014 Haziran ayı yenilikçi ve düzenli örneklerin kendini gösterdiği bir dönem oldu. Sadece mobil cihazınızın ihtiyacına yönelik olmayan uygulamalar arasında yaşam tarzınızı düzenleyen, aile saadetini körükleyen ve kendi yıldız ev

Ayın En İyi Android Uygulamaları (Haziran 2014)

Android Uygulamaları için 2014 Haziran ayı yenilikçi ve düzenli örneklerin kendini gösterdiği bir dönem oldu. Sadece mobil cihazınızın ihtiyacına yönelik olmayan uygulamalar arasında yaşam tarzınızı düzenleyen, aile saadetini körükleyen ve kendi yıldız evinizi bile oluşturmaya yarayan uygulamalar bile mevcut. Göz atmaya ve denemeye değer olan bu uygulamaları kullanışlı bulacağınızı ummakla birlikte, ayın en iyi Android uygulamaları olarak seçtiğimiz 6 örneğe gelin, kısaca bir göz atalım.

Lookout

Kısa bir zamanda büyük bir popülariteye ulaşan Lookout, sadece bir antivirüs uygulaması değil. Aynı zamanda genel kapsamlı bir mobil güzenlik yazılımı olarak hizmet veren bu uygulama sizi casus yazılımlardan koruyor, ücretsiz bir antivirüs servisi sağlıyor, kötü amaçlı yazılımlardan koruyor ve hırsızlara karşı da güvenli olmanızı sağlıyor. Telefonunuzu kaybettiğinizde yerini bulmayı sağlayan konum belirleme özelliği de oldukça başarılı. Belirlediğiniz şifrenin 3 kez yanlış girilmesi durumunda telefonun konumu size bir e-posta yardımıyla belirtiliyor.

Telefon rehberinizi de google üzerinden yedekleyebilen Lookout, telefonunuz fiziksel bir hasar aldığında irtibat listelerinize tekrar ulaşabilmenizi de mümkün hale getiriyor. Ücretsiz bir uygulama olan Lookout, modern bir cihazın ihtiyaç duyduğu güvenlik gereksinimlerini oldukça tatmin eden bir düzeyde karşılıyor.

Spendee

Kişisel bir finans danışmanı olan Spendee, ayın sonuna kadar cebinizdeki parayla nasıl devam edebileceğinizin yol haritasını hazırlayabilen bir uygulama. Eğer gereksiz bulduğunuz ve ay sonu sizi pişman edeceğini düşündüğünüz harcamalar hayatınızın bir gerçeği ise, Spendee sayesinde bu sıkıntıları sonlandırmaya yönelik ilk adımları gerçekleştirmeniz mümkün olacak. Hem kazancınızı hem de harcamalarınızı not alabildiğiniz bu uygulama bununla da kalmayıp size elinizde bulundurmanız gereken miktar hakkında tavsiyelerde bile bulunuyor.

Maddi durumunuzu gözden geçirirken ise karşınıza çıkan görüntü mahkeme duvarının soğukluğundan çok uzak. Spendee'nin yumuşak arayüzü, finansal hesaplamalarınızı yaparken hem göze hitap eden bir arayüzü hem de kolay okunabilirlik sağlıyor. Kolay anlaşılır dizayn beraberinde kolay kullanımı getiriyor. Yapmanız gereken tek şey, gelir ve gider trafiğinizi not almak.

Doit.im

Mobil cihazınızın standart kurulu olan takvimleri ve görev yöneticileri ne yazık ki formalite olsun diye tasarlanmış ruhsuz ve kullanışsız bir havaya sahip. Neyse ki, sorunun farkında olan yazılımcılar bu problemlere çözüm getirebilecek bir uygulamaya imza atmışlar. Doit.im, sizin için kullanımı kolay ve pratik hayatta çözüm getiren bir yapılacaklar listesi ve görev yönetimi imkanı sunuyor. Hem ücretsiz, hem de paralı bir sürümü olan Doit.im ile ücretsiz olarak kullanabileceğiniz fonksiyonlar arasında görevleri seviyelendirme, görev paylaştırma, birden çok cihazdan ulaşım, profil resmi ekleme ve hedef belirleme gibi seçenekler mevcut. Ve ücretsiz haliyle bile bu uygulama, planlı yaşamınızı kolay inşa eden bir yapıya ulaşıyor.

GTD metodolojisinin kullanıldığı Spendee, verimli kullanım düzeyinizi arttırmak için tasarlanmış bir işlem yönetimini barındırıyor. Aktif bir kullanımın mümkün olduğu ve görevler arasında sağlıklı bir geçiş yapmanızı sağlayacak bir uygulama arıyorsanız, Doit.im, çok iddialı bir seçenek.

Star Chart

Dünya dışındaki uçsuz bucaksız evrenin nasıl olduğunu merak eden herkes için mobil cihazınızı bir planetaryum kadar büyüleyici bir hale çeviren Star Chart, mutlaka göz atılması gereken bir uygulama. Özellikle bilime meraklı çocukların merak ettikleri yıldızlar, gezegenler, uydular, takım yıldızlar ve gizemli uzay objeleri için son derece eğitici olan bu uygulama, bu konu hakkında batı ülkeleri kadar geniş bir eğitim altyapısı olmayan Türkiye için ideal bir çözüm. Cihazınızda bulunan GPS ve pusula sayesinde gökyüzüne tuttuğunuz cihazın ekranından teleskopla bakıyormuşsunuz gibi doğal bir hissiyat oluşuyor.

Dünyanın güneş sistemi içersinde gerçek zamanlı dolaşmasına tanık olabileceğiniz Star Chart ile aynı zamanda Astroloji konusunda da geniş kapsamlı bilgilere ulaşmanız mümkün. 

DinnerTime

Aileleri bir araya getiren en önemli yerlerden birisi sizin de tahmin edeceğiniz gibi yemek sofraları. Gerçek anlamda aile içi paylaşımın yaşandığı bu kutsal aile toplantısını ne yazık ki günümüz teknolojisi baltalayabiliyor. Neyse ki, artık DinnerTime var. Çocuklarınızın kullandığı mobil cihaz üzerinde yetkilerinizin olmasını sağlayan bu uygulama sayesinde aşırıya kaçabilecek tablet veya telefon kullanımının da önüne geçilmiş oluyor. Birbiriyle eşleştirilen mobil cihazlar sayesinde gereğinden fazla bir kullanımı önlemek adına cihazları kapatma komutu verilebiliyor.

DinnerTime'ın arkasında yatan felsefe, herkesi aynı sofraya toplayabilmek. Ancak çocukların gece uykusuz kalmalarını önlemek için de kullanım saatlerini sınırlamanız mümkün. Mobil cihazı etkisiz kalan çocuklar, cihazı tekrar ne zaman kullanabilecekleri görebiliyorlar ve bu yüzden saatlerce başında durmuyorlar. Unutmayın, amacınız çocuğunuzu cezalandırmak değil, onlara dış dünyayı fark etmelerini sağlamak.

Booking.com

Tatil sezonunun da başlamış olmasıyla birlikte, hotel bulmak ve rezervasyon yapabilmek kısıtlı vaktinizde bir ölüm kalım meselesine dönüşebilir. Bu sorunla mücadele edebilmek için dünya çapında 210 binden fazla hotele ulaşabileceğiniz Booking.com istikrarlı bir uygulama. Rezervasyon yapabileceğiniz hotellerden aynı zamanda detaylı bilgiler edinmeniz de mümkün. Telefon konuşması yapmaya gerek yok. Online rezervasyon yapmak isterseneniz, işleminiz dakikalar içersinde gerçekleşiyor. 

Ücretsiz rezervasyon yaparken ihtiyaç duyduğunuz şey kredi kartı bilgileriniz. Bu işlemi üyelik yaparken gerçekleştirebiliyorsunuz. Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok, birçok hotel hatalı bir işlemin önlenmesi amacıyla ücretsiz rezervasyon iptal etme seçeneği de sunuyor. 

2014 Haziran ayında sizin için seçtiğimiz bu uygulamalardan memnun kalacağınıza inanıyoruz. Uygulamaları kullanırken bir sorunla karşılaştığınızda veya aklınıza gelen başka uygulamalar varsa yorumlar kısmında derdinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR