Asus Zenfone 3'ün Fiyatı, Çıkış Tarihi ve Özellikleri Nasıl Olacak?

ASUS Zenfone 3'ün fiyatı, çıkış tarihi ve özellikleri hakkında tüm merak ettiklerinizi araştırdık!

Asus Zenfone 3'ün Fiyatı, Çıkış Tarihi ve Özellikleri Nasıl Olacak?

Asus'un Zenfone Android akıllı telefon serisinin şirketin şimdiye dek piyasaya sürdüğü en başarılı cihazlardan oluştuğu bir gerçek. Kullanıcılara gelişmiş bir donanım ve büyük ekranı uygun fiyatlara sunabilen Zenfone ve Zenfone 2'nin ardından tabii ki Zenfone 3 bekleyişleri de başladı. Biz de sizler için Asus Zenfone 3'ün fiyatı, çıkış tarihi ve özelliklerine dair varolan dedikodulara şöyle bir göz atalım dedik.

Asus Zenfone 3'ün Fiyatı

Asus Zenfone 2'nin uygun fiyatlı olması ve ABD'de 4 GB'lık versiyonunun 299 dolardan satışa sunulması, Zenfone 3'ün fiyatı konusunda beklentileri de oldukça arttırdı. Pek çok piyasa uzmanı yeni cihazın da 4 GB'lık sürümünün 300+/-50 dolar civarında olmasını bekliyor. Tabii ki bu durum cihazın Türkiye'ye girişinde uygulanacak vergiler ve o günkü dolar kuruna göre bizleri etkileyeceğinden şimdilik bir şey söylemek zor.

Asus Zenfone 3'ün Çıkış Tarihi

Cihazın çıkış tarihine dair şimdilik resmi bir açıklama mevcut değil ve şirketin yöneticisi Jonney Shih de bu tarihe henüz karar verilmediğini belirtti. Ancak Zenfone 2'nin Mayıs ayında piyasaya sürüldüğünü düşünürsek Zenfone 3 de aynı mevsim içinde satışa sunulacak diyebiliriz. Fakat yapılan açıklamalar en az 7 tane farklı Zenfone cihazın 2016 Ağustos'una kadar piyasaya sürüleceğini ortaya koyuyor.

Asus Zenfone 3'ün Özellikleri

Cihazın C tipi USB bağlantı noktasına sahip olacağı resmi yetkililer tarafından açıklandı ancak şimdiye dek diğer detaylar maalesef açığa çıkmadı. Lakin serinin hiç bir zaman bir amiral gemisi olmadığı ve daha çok fiyat performans üzerine oturtulduğunu dikkate alırsak yeni sürümünde de mucizeler beklemememiz gerektiğini tahmin edebiliriz.

4 GB'lık bir bellek miktarıyla gelmesi beklenen Zenfone 3, Snapdragon işlemcilerinin biraz daha ekonomi odaklı olanlarıyla birlikte üretilecektir ve bu nedenle yakın zamanda Snapdragon tarafından resmi olarak açıklanan Snapdragon 617'yi bu cihazda bekleyebiliriz gibi görünüyor. Bu durum ise sekiz çekirdekli ve 1.50 Ghz hızındaki bir Zenfone 3'ü bizlere sunacak. Depolama alanı anlamında da 32 GB'lık seçeneğin varsayılan olacağı en büyük beklentiler arasında.

Asus Zenfone 3 Türkiye'ye Gelecek mi?

Asus Zenfone serisinin önceki cihazlarının hepsi Türkiye'de de satışa sunuldular. Zira şirketin bu cihazları temel olarak alım gücü düşük ülkelere yönelik olarak hazırlaması nedeniyle bu beklenen bir durumdu. Amiral gemisi cihazları almakta zorlanan kullanıcıların (ki artık 2500-3000 lira seviyesine geldiler) gelecek sene de Zenfone'u tercih edeceklerine ve iyi satış rakamlarının yakalanacağına inanıyorum.

Asus Zenfone 3'ün Özellikleri Nasıl Olacak?

YORUMLAR