Araya Mesafe Girmiş İlişkileri Devam Ettirebilmek İçin Teknolojiyi Nasıl Kullanabiliriz?

Uzun mesafeli aşk yaşayanlar kaderlerine boyun eğmek yerine teknolojinin nimetlerinden faydalanabilirler, biz blogunu yazdık.

Araya Mesafe Girmiş İlişkileri Devam Ettirebilmek İçin Teknolojiyi Nasıl Kullanabiliriz?

Araya mesafe girmiş aşkları devam ettirmek zor. Fiziksel varlığın en ihtiyaç duyulacağı anda sevdiğinizin yanınızda olmaması zamanla dayanılmaz olabiliyor ve bu durum ilişkinin aşınarak yavaş yavaş yok olmasına yol açabiliyor. Normal şartlar altında yan yana olması gereken çiftlerin arasına giren mesafelerin bu yıpratıcı özelliği aslında teknoloji sayesinde tamamen yok edilebilir. Elbette “beraber olmanıza gerek yok, teknolojiyle kotarırsınız bu işi” demiyorum. Ancak araya giren mesafelerin getirdiği yıkıcı etki, teknoloji sayesinde göğüslenebilir.

Uzun mesafe ilişkileri, özellikle sosyal medyanın ağırlıklı olarak kullanıldığı günümüzde çok rastlanan bir durum. İnsanların çoğu sosyal ağlar üzerinden birbirlerine vurulabiliyorlar. Bu durumda zaten zaten sağlıksız başlayan bu ilişkilerin sürdürülebilir olması durumu da çok nadir. Ama sağlıklı başlayan ilişkilerin arasına bir şekilde uzun mesafe girdiğinde, bunu devam ettirebilmek bambaşka bir çaba gerektiriyor. Tayinlere, uzun iş seyahatlerine, başka şehirlere taşınmak zorunda kalan sevgililer, kaderlerine boyun eğmek yerine teknolojinin nimetlerinden faydalanabilirler. 

Küçük bir istatistik

Bugün dünya üzerinde yaklaşık 15 milyon kişi yaşadığı ilişkiyi “uzun mesafeli” olarak tanımlıyor. Ancak bu rakam 15 milyon çift için artık hiçbir umut olmadığı anlamına gelmiyor. Araştırmayı daha belirli sayıda çift ile tanımlamak da mümkün. Bin 150 kişi ile yapılan bir araştırmaya göre, uzun mesafe ilişkisi yaşayan kadın sayısı erkeklerden fazla. Araştırma 444 kadının uzun mesafe ilişki içinde olduğunu ortaya koyarken sadece 243 erkek bu tür bir birlikteliği benimseyebilmiş. Öte yandan 343 kadın eşleriyle yan yana olduklarını açıklarken bu oran erkeklerde 111’de kalmış.

Bu durum kadınların daha zor ilişkilerde daha dayanıklı olabildiğini kanıtlarken, aslında erkeklerin uzun mesafeli ilişkiye zorlandıklarında kadınları kaybetmediklerini ve ilişkiyi sağlam tutabildiklerini de gösteriyor. Yani mesafeler artsa da yaşanan ilişkinin tutkusu da o kadar artabiliyor. Teknoloji ile uzun mesafeli ilişki yürütülebiliyor. Teknoloji, mobil ve masaüstü cihazlarımızda ilişkilerimizi taze tutabilmemiz için pek çok uygulama kullanmamıza olanak tanıyabiliyor. 

Avocado

Avocado, Android ve iOS cihazlar için bu konuda biçilmiş kaftan denebilecek bir uygulama. Avocado sadece siz ve sevdiğiniz kişi arasında iletişim sağlayan anlık mesaj uygulaması olarak tanımlanabilir. Avocado sayesinde nerede olursanız olun sevdiğinizle hızlı, güvenilir ve eğlenceli şekilde bağlantı kurabiliyorsunuz. Üstelik başka kimse sizi rahatsız da edemiyor.

Periscope

Android ve iOS cihazlar için geliştirilmiş bu uygulama, sevdiklerinizle günlük yaşam kesitlerini canlı olarak paylaşmanızı sağlıyor. Twitter tarafından kullanıcılara sunulan ve her kullanıcının kendi canlı yayınını yapabilmesine olanak tanıyan Periscope ile hasret gidermek çok daha kolay ve etkili olabiliyor. Sevdiğiniz insan Periscope aracılığıyla sizin yayınızı takip edebiliyor ve size katılarak etkileşimde bulunabiliyor.

Hangouts

Hem Windows işletim sistemi üzerinden, hem de yine Android ve iOS cihazlardan kullanılabilen Hangouts çiftlerin tercih ettiği her zaman arka planda açık kalan ve hemen ulaşılabilen bir anlık mesajlaşma uygulaması. Sadece bir Google hesabı ile hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Video görüşmeleri ve internet üzerinden sesli aramalar yapmanıza da olanak tanıyor.

Etsy

Sevenler birbirlerini hediyesiz bırakmazlar değil mi? Etsy bu noktada uzun mesafe aşıklarının yardımına koşuyor.  Windows işletim sistemi, Android ve iOS cihazlardan kullanılabile Etsy, hediye seçerken ürünlerin açıklamalarına, üreticilerine, fiyatlarına ve tüm detaylarına ulaşabileceğiniz bir uygulama. Yıldönümleri ve benzeri özel günleri bir hediyeyle kutlamak için çok kullanışlı.

Between

Between’ de, çiftlerin birbirleri ile iletişime geçmesi için “bir boşluk” oluşturan ücretsiz bir Android ve iOS uygulaması. Between, bilinen kalabalık anında mesajlaşma uygulamalarının aksine yalnızca sevdiğinize bağlanarak bu kişi ile farklı ve eğlenceli iletişim yolları kullanabileceğiniz etkileyici bir uygulama.

Hotel Tonight

Hep sevgilinizle uzak kalacak değilsiniz ya! Elbette bir araya geleceğiniz ve birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşayacağınız zamanlarda gelecek. Hotel Tonight sevdiğinizin bulunduğu lokasyona seyahat ettiğinizde kolayca konaklama imkanı veren bir uygulama. Hotel Tonight tüm ülke ve şehirlerde yüzlerce otel seçeneği sunuyor.  En iyi otellerde son dakika rezervasyonlarını ve fırsatlarını takip edebiliyor ve böylece uygun fiyatlara kalabileceğiniz otelleri görüntüleyebiliyorsunuz. Hotel Tonight Android ve iOS cihazlarda kullanılabiliyor.

TripIt - Travel Organizer

Birbirinden uzak kalan sevgililerin tüm hasretini iyi bir tatil ile giderebileceğini düşünmemek olmaz. Bunun için TripIt - Travel Organizer son derece başarılı bir yolculuk ve seyahat planlama uygulaması. Bu uygulama da Android ve iOS cihazlarda kullanılabiliyor.

Son uygulama

Bu uygulamaları kullanarak ilişkinizi sıcak tutmak elbette mümkün ancak son olarak mutlaka kullanmanız gereken son ve etkili yöntem yine de kendinizsiniz. “Teknoloji çok süper” yanılgısına düşerek, sevdiğinizi uygulamaların arkasında bırakmamaya özen göstermelisiniz. Unutmayın hiçbir uygulama ya da cihaz, minik bir sıcak dokunuşun yerini ne tutabilir, ne de tercih edilebilir. 

Android'de Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?

Kadınlar İçin Olmazsa Olmaz Mobil Uygulamalar

A'dan Z'ye En Popüler Ücretsiz Mobil Uygulamalar

YORUMLAR