Apple iPad Mini 3 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Apple iPad Mini 3 resmi olarak tanıtıldı.

Apple iPad Mini 3 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Apple, Cupertino’daki merkez kampüsünde düzenlediği etkinlikte iPad Air 2 ile birlikte 3. nesil iPad Mini’yi tanıttı. Touch ID parmak izi sensörüne kavuşan yeni nesil iPad Mini, 17 Ekim’den itibaren ön siparişe açılacak.

Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en ince tablet olan iPad Air 2 ile birlikte görücüye çıkan iPad Mini 3, performans konusunda iPad Air 2 kadar iddialı gelmese de gerek dahil edilen Touch ID parmak izi sensörü gerekse de Retina ekranı ile dikkat çekmeyi başardı ki bu iki önemli özelliği iPad Mini modelinde ilk defa deneyimleme şansımız olacak. iPad Mini 3’ün Retina ekranı 7.9 inç boyutunda ve 1536 x 2048 çözünürlük sunuyor. Kameraya baktığımızda arka tarafta 5 megapiksel 1080p kalitede video kaydına izin veren iSight kamera, ön yüzde FaceTime görüşmeleri için kullanılan HD kamera bulunmakta. Tercih edilen işlemcinin iPad Air 2’de ve iPhone 6 / iPhone 6 Plus modellerindeki A8x işlemci değil, A7 işlemci olması ise herkesi şaşırttı. Bağlantı tarafında ise iki anten ve MIMO teknolojisi sayesinde -Apple'a göre- olağanüstü bir WiFi performansı sunuyor.

17 Ekim’de ön siparişe açılacak, önümüzdeki hafta da dağıtımına başlanacak iPad Mini 3’ün Wifi modeli için belirlenen yurt dışı fiyatları ise şöyle; 16GB model 399 dolar, 64GB model 499 dolar ve 128GB model 599 dolar. Hücresel modeli için belirlenen yurt dışı fiyatı ise; 16GB model 529 dolar, 64GB model 629 dolar ve 128GB model 729 dolar. Renk seçenekleri arasında yeni altın renk seçeneğine ek olarak gümüş ve uzay grisi bulunmakta.

iPad Air 2 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR